Over ons

Hoe het allemaal begon

In de zomer van 1960 werd sigarenboer 'Van Atten' opgericht gevestigd in de stationsstraat 1 in Pijnacker door Jan van Atten. Door uitbreidingen in het assortiment heeft deze winkel een metmorfose ondergaan door boeken en kantoorartikelen te scheiden van het speelgoed. Hierdoor ontstonden van 1975 twee verschillende vestigingen. Waar Van Atten SR. een succesvolle formule had ontwikkeld voor de bewoners in Pijnacker.

 

Inmiddels runnen Robbert en Michiel van Atten, de twee broers uit Pijnacker nu, als derde generatie, de boekwinkels in Berkel & Rodenrijs en Pijnacker en ook Intertoys Pijnacker. 

Door met het team goed te kijken naar wat er wordt ingekocht en in te spelen op de behoefte van onze klanten onderscheiden wij ons van anderen. Wij merken dat onze klanten het fijn vinden om in onze winkels rond te neuzen. Daarom is het belangrijk dat de winkelervaring persoonlijk is en dat onze klanten worden geïnspireerd. 

Dit zegt Michiel over Robbert 

‘Robbert is impulsiever. En hij heeft meer lef. Hij koopt regelmatig artikelen in waarvan ik me afvraag of hij die ooit nog weet te slijten. Maar het lukt hem elke keer weer. Hij heeft er duidelijk gevoel voor. Hij is ook een doorbijter. Dat merk je in alles. Zakelijk werkt het bij hem net zo. Als hij ergens voor gaat, zorgt hij dat het hem ook lukt.’

Dit zegt Robbert over Michiel 

‘We schelen vijf jaar. Vroeger merkte je dat wel. Nu niet meer. We maken gebruik van elkaars kracht. Als ik bijvoorbeeld twijfel over het aanbod van een vertegenwoordiger, stuur ik ‘m eerst nog even langs Michiel. Hij zoekt dan wel uit of het wat voor ons is. Want ik zou in zo’n geval zomaar kunnen zeggen: ‘Probeer het maar’ en vervolgens zit ik met een halve winkel vol spullen waar je weinig mee kunt.’

pro-mbooks3 : libris