Klantenservice luisterboeken

Hieronder vindt u een lijst met al onze veel gestelde vragen. Kies hiernaast een onderwerp om alleen de vragen over dat onderwerp te tonen. 

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice door een mail te sturen naar: [email protected]

 

Wat is een luisterboek?

Een luisterboek is een boek dat wordt voorgelezen, in digitale vorm.

De luisterboeken bij Libris.nl zijn downloads. Dit betekent dat ze kunnen worden afgespeeld in de Libris Luisterboeken app, of als MP3-bestanden kunnen worden gedownload.

Een luisterboek is digitaal. U ontvangt dus geen fysiek product thuis wanneer u een luisterboek bestelt.

Let op: omdat luisterboeken voor uw eigen gebruik op uw eigen leesapparaten gepersonaliseerd worden, kunnen eenmaal gekochte luisterboeken niet geannuleerd of geruild worden.

Hoe koop ik een luisterboek bij Libris?

Voor het aanschaffen van luisterboeken bij Libris of uw Libris / Blz boekhandel, heeft u een Libris account nodig. Heeft u deze nog niet? Dan kunt u deze aanmaken: https://libris.nl/inloggen

Op onze webshop zoekt u naar het luisterboek. Bij een luisterboek staat in het groen ‘luisterboek’ vermeld. Plaats deze in uw winkelmandje, het bestelproces wijst zichzelf. Na betaling wordt het luisterboek direct toegevoegd aan uw profiel.

Om het luisterboek te luisteren, kunt u de Libris Luisterboeken app installeren op uw smartphone / iPhone of tablet / iPad, te vinden in de App Store of Google Play Store. Na inloggen op de Libris Luisterboeken app, kunt u het luisterboek direct afspelen. Voor meer informatie over de Libris Luisterboeken app, klik hier.

Kan ik een downloadbestelling nog annuleren of wijzigen?

Helaas kunt u een downloadbestelling niet meer wijzigen of annuleren. Luisterboeken worden voor uw eigen gebruik gepersonaliseerd en toegevoegd aan uw account. Het herroepingsrecht is uitgesloten.

Hoe kan ik mijn luisterboek in gebruik nemen?

Een luisterboek is te beluisteren via de Libris Luisterboeken app. Deze kunt u downloaden op uw smartphone / iPhone of tablet / iPad. Voor meer informatie over de Libris Luisterboeken app, klik hier.

Ik wil een luisterboek cadeau doen, hoe werkt dit?

Een luisterboek cadeau doen werkt anders dan bij een fysiek boek. Om een luisterboek cadeau te doen, kunt u het beste een (digitale) Boekenbon aankopen. De ontvanger kan dan zelf het gewenste luisterboek bestellen op onze webshop.

Wilt u een fysieke Boekenbon cadeau doen? Deze koopt u bij de Libris of Blz boekhandel bij u in de buurt. Meer informatie over de Boekenbon-cadeaukaart vindt u hier. De Boekenbon is niet verkrijgbaar in onze webshop.

U kunt ook een digitale Boekenbon aankopen. Hiervoor gaat u naar www.boekenbon.nl en bestelt u een digitale Boekenbon / e-card Boekenbon. Het kaartnummer en de pincode kunt u dan doorsturen naar de ontvanger. Deze kan hiermee zelf het ebook aanschaffen op onze webshop.

Hoe kan ik mijn luisterboek als MP3-bestanden downloaden?

Naast het luisteren via de Libris Luisterboeken app kunt u ook de MP3-bestanden van een luisterboek downloaden. Hiervoor dient u een computer te gebruiken, omdat deze bestanden vaak groot en veel zijn.

Op uw computer gaat u naar www.libris.nl en vervolgens naar uw profiel. Kies daarna voor 'Mijn luisterboeken': https://libris.nl/profiel/audiobooks

Achter het luisterboek ziet u het woord ‘Downloaden’. Wanneer u hierop klikt, wordt er een ZIP-bestand op uw computer gedownload. Dit ZIP-bestand kunt u uitpakken op uw computer. Hierna vindt u de MP3-bestanden. Een luisterboek kan uit één bestand bestaan, maar bestaat meestal uit meerdere losse MP3-bestanden per hoofdstuk.

Deze bestanden kunt u afspelen op uw computer, of indien gewenst overzetten naar een ander apparaat.

Mijn luisterboek is verlopen, wat nu?

Is uw luisterboek verlopen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Onze Klantenservice kan dan in de meeste gevallen het luisterboek opnieuw voor u activeren.

Wij kunnen het luisterboek opnieuw activeren zolang deze wordt aangeboden door de uitgever. In de regel houden we hiervoor een periode van twee jaar aan. Houd er rekening mee dat indien een luisterboek tussentijds wordt teruggetrokken door de uitgever, wij deze niet opnieuw kunnen activeren.

Ik ben het wachtwoord van mijn Libris account / Libris Luisterboeken app vergeten

U kunt een nieuw wachtwoord instellen via onze website: www.libris.nl/inloggen. Links onder 'Ik ben al klant' en dan 'Wachtwoord vergeten'. Zodra het wachtwoord is gewijzigd, kunt u opnieuw inloggen in de Libris Luisterboeken app.

Waarom kan ik geen luisterboeken kopen in de Libris Luisterboeken app op mijn smartphone of tablet?

Door nieuwe voorwaarden van Apple en Google is het niet meer toegestaan dat wij luisterboeken rechtstreeks in de Libris Luisterboeken app te koop aanbieden.

Uw luisterboeken kunt u aanschaffen via www.libris.nl met hetzelfde Libris account als u voor de Libris Luisterboeken app gebruikt. Na aanschaf komt het luisterboek dan vanzelf in de app terecht.

Ziet u het luisterboek niet meteen? Dan gaat u in de app naar ‘Mijn aankopen’ en klikt u rechtsboven op het ronde pijltje om te synchroniseren.

Ik heb een andere vraag over mijn luisterboek of de Libris Luisterboeken app

Neemt u in alle andere gevallen contact op met onze Klantenservice via ons e-mailadres [email protected] of telefonisch via 033-2532300 (ma t/m vr 09.00-17.00 uur).