LEESCLUB Thee, taart & leesvoer leest De ballade van slangen en zangvogels

vrijdag 10 juli 2020 19:00
LEESCLUB Thee, taart & leesvoer leest De ballade van slangen en zangvogels

Ongeveer om de zes weken komt de young adult leesclub Thee, taart & leesvoer bijeen in Het Cultuurcafé op de vrijdag avond. Wij (Yasue en Robin) zien je graag op Skype! Meld je van te voren aan door ons je Skype naam door te geven via mail, app of chat (Facebook-Instagram). 

Op 10 juli bespreekt de leesclub De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins; de prequel van de hongerspelen serie! 

1 keer in de 6 weken komt de leesclub Thee taart & leesvoer samen. De leesclub wordt geleid door Yasue en Robin. We geven het boek een cijfer en bespreken alle belangrijke thema's.

Aan het begin van de avond geven we het boek het cijfer en kijken we of de cijfers na een discussie nog veranderd of hetzelfde zijn gebleven. Als we het boek besproken hebben, gaan we naar de Young Adult bazaar in de winkel en pitchen we nieuwe boeken. Iedereen mag een boek uitkiezen om die in een paar zinnen te pitchen; het boek met de meeste stemmen wordt het volgende boek. 

Over het boek:

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

pro-mbookslibr2 : libris