WANDELEN MET MARTIN HENDRIKSMA Aan zee

zondag 18 juli 2021 11:00
WANDELEN MET MARTIN HENDRIKSMA Aan zee

Martin Hendriksma gaat met een groep lezers een korte wandeling maken en vertelt ondertussen en voorafgaand aan de wandeling over zijn boek Aan zee, waarin ook Noordwijk een mooie plek inneemt. 

We verzamelen bij de Vuurtoren op de Koningin Wilhelmina Boulevard waar vandaan we om 11 uur vertrekken. Na afloop is het mogelijk een gesigneerd exemplaar van Aan zee aan te schaffen en een kop koffie te drinken.

Reserveer een ticket; u ontvangt een bevestiging per mail.

Van al onze landschappen houden we het meest van de kust. Het strand vormt een laatste plek waar jong en oud, arm en rijk elkaar tegen het lijf lopen. Martin Hendriksma schetst hoe een onherbergzame zandwoestijn, voortdurend bedreigd door het water, kon uitgroeien tot favoriet oord van ontspanning. Lotgevallen van kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen smeedt hij aaneen tot een keten van zilte verhalen, die zich uitstrekt van Cadzand tot Rottumeroog.
Aan zee is een royaal geïllustreerde kroniek van vijfhonderd jaar kustbeleving. Van watervloed, slavernij, armoede en oorlog, maar ook van vrijheid en zorgeloos geluk. Gedreven vanuit de vraag: hoe houden we onze kwetsbare, soms overvolle ‘gouden rand’ in de toekomst leefbaar?

pro-mbookslibr1 : libris