LAURA VEGTER OVER 'NAAR DE AARDE'

zondag 8 maart 2020 15:00
LAURA VEGTER OVER 'NAAR DE AARDE'

Je wilt in harmonie met de natuur leven én een steentje bijdragen aan een groenere wereld. Klinkt mooi. Maar hoe doe je dat? In haar boek ‘Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier?’ neemt sociologe Laura Vegter je mee op ontdekkingsreis. Ze ging op de thee bij negen Nederlandse Earthkeepers. Van wormenhotelbouwer tot pleitbezorger van drinkbare rivieren. Op zoek naar een antwoord op de vraag: wat is er voor nodig om je hart te volgen en meer in verbinding met de Aarde te leven?

Zondag 8 maart gaat zij met voormalig GroenLinks/PvdA wethouder van Noordwijk, Marie José Fles, in gesprek over haar ontdekkingen.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

Door de verhalen van de pioniers weeft de auteur haar eigen reflecties op deze ontdekkingsreis. Naar de Aarde gaat ook over ‘aarden’ en angsten aangaan. Haarfijn en met zachte zelfspot beschrijft zij haar inzichten en emoties. Deze gids voor de groene pionier staat vol inspiratie, bemoediging en handvatten voor wie zelf de sprong wil wagen. Naar een leven dat goed voelt voor jou en de Aarde.

Laura Vegter gaf haar vaste baan in Amsterdam op om te onderzoeken hoe ze dichter bij de natuur kan leven. Zij werkt nu freelance als socioloog, onderzoeker en tekstschrijver. www.naardeaarde.wordpress.com

pro-mbookslibr1 : libris