Noordwijkboeken

Een overzicht van de meest actuele Noordwijkboeken. De mooiste boeken met 'alles' over Noordwijk en omgeving! Verkrijgbaar via deze webshop en in de winkel. Staat uw boek er niet bij? Zoek uw titel via de zoekbalk hierboven. 

Zoekt u oudere en/of antiquarische Noordwijkboeken? Kijk in de de voorraad van antiquariaat Moby Dick. Klik hier. 

Hof van Holland Noordwijk

Miep Smitsloo de Graaff

€ 34,95

Hof van Holland is één van de markeerpunten in Noordwijk. Het verhaal van het historische pand, dat begint in de 15de, mogelijk zelfs 14de, eeuw leek in 2010 tot een einde te zijn gekomen. Tot een aantal (oud-)Noordwijkers verenigd in de Ontwikkelingsmaatschappij Hof van Holland besloot het pand nieuw leven in te blazen. Met de bouw van woonruimte en een nieuwe horecafunctie voor de historische gelagkamer krijgt het verhaal toch weer een wellicht eeuwigdurend vervolg!

Het hele verhaal van dit bijzondere pand is nu vastgelegd in een prachtige en zeer rijk geïllustreerde, luxe gebonden uitgave. Het verleden van het Hof verteld op basis van archiefmateriaal en interviews, vol met tot heden nooit eerder bekend geworden feiten.

Met aandacht voor de wording van het Hof, het eten dat er werd geserveerd, de mensen die er kwamen, de verschillende bekende en minder bekende eigenaars, en aan kunst en literatuur. Een belangrijk stuk Noorwijkse geschiedenis geduid en tot leven gebracht!

Van Dam tot Wurft

Kees Verweij

€ 19,50

Een voortreffelijk beeld van de vele veranderingen in Noordwijk in de afgelopen 150 jaar. Geïllustreerd door foto’s van 77 locaties uit de collectie van het Genootschap Oud Noordwijk. Visserij, bollenteelt, badleven, Blauwe Tram, het komt allemaal aan bod. ‘Van Dam tot Wurft’ laat zien dat de tijd in Noordwijk niet heeft stilgestaan. Een boek vol gespreksstof voor jong en oud.

Oceane

Frans van Duijn

€ 14,95

De dertienjarige Maksim verzamelt skeletten en botten van alles wat in zee leeft. Net als zijn vader wil hij later als beroemd wetenschapper de geheimen van de diepzee ontraadselen. Uiteraard gelooft Maksim in de evolutie, in de logica van de natuur, totdat kluizenaar Huug van der Niet in zijn leven komt. Deze man heeft op het Noordwijkse strand een gruwelijke ervaring met een zeemeermin gehad. Maksim zou het verhaal graag als flauwekul afdoen, maar de kluizenaar heeft harde bewijzen. En zo gaat Maksim tóch op zoek naar iets dat hij eigenlijk niet kan geloven: het geraamte van een zeemeermin. De speurtocht voert hem naar een bunker in de Noordwijkse duinen én naar de diepzeebodem bij de Filippijnen. Dáár wordt hem dan eindelijk de waarheid geopenbaard over dit onbegrijpelijke zeewezen.

Noordwijk door de ogen van Lutgens

J. Verhoog

€ 19,95

Jan Lutgens (1836 – 1919), leraar aan het befaamde Instituut Schreuders aan de Voorstraat in Noordwijk, maakte in de jaren zeventig en tachtig van de negentiende eeuw een serie tekeningen van het Noordwijk van die dagen. In eerste instantie richtte hij zich op Noordwijk Binnen, maar vanaf 1882 ontdekte hij ook de ontluikende badplaats Noordwijk aan Zee. Unieke tekeningen uit een periode dat er nog nauwelijks foto’s werden gemaakt. Voor het eerst zijn alle Noordwijkse tekeningen van Lutgens – de meeste eigendom van de gemeente Noordwijk en opnieuw gereproduceerd – bijeengebracht in één luxe rijk geïllustreerde uitgave: “Noordwijk door de ogen van Lutgens”.

Tosca van den Haak

A. Hoorn (red.)

€ 10,00

Rijk geillustreerde catalogus van de tentoonstelling over Tosca van den Haak “de Uitzondering”. Met beschrijving van haar (artistiek) leven en haar werk en veel foto’s. Een mooi overzicht met haar werk uit de jaren ‘40, haar op Marc Chagall geïnspireerde werk uit de jaren ‘50, de eerste experimenten met het gieten in brons uit de jaren ‘60 en het grotere werk uit de periode na 1970 tot Tosca’s laatste brons uit 2006.

pro-mbooks2 : libris