januari

Nationale voorleesdagen 2023 25 jan. t/m 4 febr.

woensdag 25 januari 2023

Voorlezen beleef je samen!

De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. In 2023 vieren we de twintigste editie van de campagne.

 

Prentenboek van het Jaar van 2023?

Maximiliaan Modderman geeft een feestje - geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte is het Prentenboek van het Jaar.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er een mini-editie beschikbaar voor slechts €5,75 euro. Naast de mini-editie is er ook een grote editie van het prentenboek inclusief voorleesknuffeltje verkrijgbaar voor €19,99.

Meer informatie

Lezing Judith Koelemeijer 25 januari

woensdag 25 januari 2023

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Holocaust Memorial Day (27 januari) heeft de SLAS Judith Koelemeijer uitgenodigd te komen vertellen over haar nieuwste boek: 'Etty Hillesum, Het verhaal van haar leven'.

De dagboeken van Etty Hillesum zijn wereldwijd bekend. Maar wie gaat er schuil achter deze dagboeken? Koelemijer geeft een verrassend nieuw perspectief op Etty’s jeugd, haar studentenjaren en haar keuze om niet onder te duiken. De geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

Meer informatie

Week van de poëzie

donderdag 26 januari 2023

Thema: ‘Vriendschap’

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.
Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Meer informatie

februari

Voorlezen met Gonnie 1 februari

woensdag 1 februari 2023

Wie kent Gonnie niet? Dat lieve eendje met haar mooie rooie laarsjes en al haar vriendjes.

Wij zijn dan ook erg blij dat ze tijdens de Nationale voorleesdagen bij ons in de winkel komt.

Kom jij ook gezellig naar het verhaaltje luisteren?

Meer informatie