juni

BOEKENWEEK 29 MEI T/M 6 JUNI

zondag 6 juni 2021

THEMA BOEKENWEEK 2021: TWEESTRIJD

De 86ste Boekenweek heeft als thema Tweestrijd. Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld. Denk aan klassiekers als Shakespeares Hamlet en Macbeth,  Dostojevski’s Misdaad en straf of aan Sylvia Plath’ De glazen stolp. Het zijn archetypen van het innerlijk conflict waar iedere mens vroeg of laat en in meer of mindere mate mee te maken krijgt.

Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2021.

 

Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay 2021.

Meer informatie

Lezing Bibi Dumon Tak bij Paltz Biënnale

zondag 27 juni 2021

Op zondagochtend 27 juni (10:00) zal Bibi Dumon Tak een lezing en presentatie geven voor kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s en de rest van de familie en vrienden.

Bibi Dumon Tak is een (kinder)boeken schrijver met verschillende zilveren en gouden griffels.

Haar laatste boek “De eik was hier’ gaat over de bekendste boom van Nederland, een 180 jarige eik in het midden van de A58. Maar ook deze eik moet wijken voor nieuw asfalt. Op een tentoonstelling met als thema 'In Between Trees' kan zij natuurlijk niet missen!


Op de PaltzBiënnale zal Dumon Tak in aanwezigheid van een herbouwde dode eik van kunstenaar Ronald van der Meijs, een presentatie geven tussen de bomen.

Kinderen mogen hun familie meenemen.

Meer informatie