Boekhandel en Kantoorboekhandel van Grinsven

Onze geschiedenis

'Een goed boek gaat erin als koek'

In 1939 begon opa Rinus van Grinsven boeken uit te lenen vanuit zijn woning in de Laurierstraat in Eindhoven. Dit werd een soort bibliotheek eerst vanuit de huiskamer en later vanuit het hele benedenhuis, inclusief schuur en tuin. Deze bibliotheek groeide doordat de zoons Rien, Wim en Jan de boeken op een bakfiets naar de mensen thuis brachten. Van Valkenswaard tot Best werden boeken bezorgd. Op deze bakfiets leerde vader Rien van Grinsven fietsen, waardoor hij later een verdienstelijk wielrenner werd.

In 1953 verhuisde de bibliotheek naar de Korianderstraat in Eindhoven en daar werd het assortiment uitgebreid met boekenverkoop en kantoor- en schrijfartikelen. De komst van de openbare bibliotheken in Eindhoven betekende het einde van de bibliotheek en daarom werd de zaak doorgezet als boek- en kantoorboekhandel. In 1972 nam Rien van Grinsven met zijn vrouw Fia de zaak over van zijn vader en in 1983 werd een filiaal geopend in Dommelen waar Remy begon. In 1994 werd Boek- en Kantoorboekhandel Daams in Geldrop overgenomen en begon Wouter ook te werken in de zaak. Tot 2002 hebben Rien en Fia in de winkel gewerkt en tot aan zijn dood in 2016 is Rien altijd betrokken geweest bij de zaak en heeft hij hand- en spandiensten verricht.

In 2011 is het filiaal in Dommelen verkocht en op dit moment runt Remy de winkel in Geldrop en Wouter de winkel in Eindhoven. Naast de twee winkels zijn er webshops voor kantoorartikelen 040kantoor.nl en voor boeken boekhandelvangrinsven.nl

Op de bakfietsen waar vroeger de uitleenboeken werden bezorgd stonden op beide zijden twee spreuken:
"Een mens die leest ontwikkelt zijn geest" en "Een goed boek gaat erin als koek".

Daar willen wij nog een derde aan toevoegen: "Wie schrijft die blijft" en daarvan zijn wij nog steeds overtuigd. 

 Wouter en Remy van Grinsven 

 Logo

Hostname: pro-mbooks3