Let op: In verband met logistieke problemen bij onze leverancier, kunnen bestellingen vertraging oplopen. Boeken die op voorraad zijn bij de boekhandel worden wel tijdig geleverd of kunnen worden opgehaald.

Welkom bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Kom naar onze gezellige winkel aan de Ginnekenweg 52/54

Van Kemenade & Hollaers bezorgt ook thuis!

Video gemaakt door Rutger Langendonk - https://www.rutgerlangendonk.com

Evenementen en lezingen

27-9-2022 Voordracht/lezing van Tom Lanoye over zijn nieuwe roman 'Draaischijf' Op dinsdagavond om 20.15 uur geeft Tom Lanoye een voordracht/lezing over zijn nieuwe roman 'Draaischijf'. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Kaarten €10,=.. Meer informatie
29-9-2022 Astrid Lindgren: Lezing over haar werk Op maandag 29 september om 20.00 uur vertelt Sofie van de Waart over Astrid Lindgren. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Kaarten: €7,50. Graag reserveren via:.. Meer informatie
1-10-2022 Lotte Jensen: Wij en het water Op zaterdag 1 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) bent u van harte welkom op de lezing van Lotte Jensen 'Wij en het water'. De toegang is gratis, aanmelden wel vereist via.. Meer informatie
5-10-2022 Spaar voor je schoolbibliotheek! Tijdens de Kinderboekenweek. Spaar voor je schoolbibliotheek, tijdens de Kinderboekenweek (5 -16 oktober). Hoe doe je dat? 1. Koop tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek in onze boekhandel. 2. Lever de aankoopbon in bij.. Meer informatie
5-10-2022 Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen 5-16 oktober 2022 De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Het thema van dit jaar is.. Meer informatie

KISTJES EN OBJECTEN HENNY ENGBERSEN €15,=

Onlangs is in Stedelijk Museum Breda een nieuw, door Toon Oomen, samengesteld en uitgegeven boek gepresenteerd over de Dadaïstische kunstwerken van Henny Engbersen. Henny was zijn hele loopbaan docent tekenen en kunstbeschouwing aan het OLV in Breda. Daarnaast was hij mede auteur van een boek over tekenonderwijs en het belangrijke boek over kunstbeschouwing “ZienderOgen Kunst”. Vele leerlingen heeft hij doormiddel van zijn bevlogen wijze van lesgeven, gestimuleerd een opleiding in de kunst te volgen. Ger Luijten, directeur van het museum Fondation Custodia in Parijs, Lennart Booij, lid van de Raad van Cultuur en Pleunie Oomen, landschapsarchitect, alle drie oud-leerlingen, hebben ieder op eigenwijze, Henny prachtig als tekenleraar geportretteerd. Maar daarnaast hield hij zich bezig met de vrije kunst die zich uitte in Dadaïstische objecten en kistjes”. Daarover gaat dit boek. Toon Oomen gaat in zijn stuk in op dit vrije kunstenaarschap van Engbersen, waarbij 62 van zijn werken worden getoond. Dingeman Kuilman, directeur van het Stedelijk Museum Breda heeft het boek van een voorwoord voor zien.
Het boek is een Hommage aan deze bekende Bredase persoonlijkheid.

Breda Cadeaukaart, Hét cadeau voor iedereen die van Breda houdt ❤️ Hier verkrijgbaar èn inwisselbaar.

Breda Cadeaukaart is het ideale cadeau voor iedereen die woont of werkt in Breda. Geef altijd een geslaagd cadeau.

Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van Breda houdt. De Bredase cadeaukaart is te verzilveren bij ruim 150 restaurants, winkels en activiteiten in Breda. De cadeaukaart is alleen te verzilveren bij Bredase ondernemers, geen ketens. Je investeert je cadeau dus altijd terug in de Bredase economie. Bepaal zelf het saldo op je cadeaukaart: vanaf 10 tot 150 euro. De Bredase cadeaukaart is maar liefst 2 jaar geldig en ook in delen te verzilveren. 

“Dit is een cadeaukaart waarmee je met de feestdagen goed voor de dag komt en gelijk ook de lokale middenstand helpt. Ik heb er vertrouwen in dat veel Bredanaars vanuit hun hart voor de stad en haar ondernemers dit initiatief ondersteunen”, aldus wethouder Boaz Adank.

 

               

 

Tesselschade Arbeid Adelt

Tesselschade is de oudste vrouwenvereniging van Nederland.

 Zij maakt zich al 150 jaar lang sterk voor vrouwen die hulp nodig hebben om een studie te volgen waardoor zij na afronding van de opleiding economisch zelfstandig kunnen worden.

Tesselschade draait volledig op de inzet van vrijwilligers.

 Ook Breda heeft haar Tesselschade afdeling. Zij heeft een groep handwerksters die handgemaakte artikelen verzorgen die door Tesselschade Breda verkocht worden ten bate van de studieondersteuning.

 De afdeling Breda is dankbaar voor de mogelijkheid om bij Boekhandel van Kemenade en Hollaers elke tweede vrijdagmiddag van de maand een kleine verkoop te houden.

www.tesselschade-arbeidadelt.nl

www.tesselschadebreda.nl

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99
Pony | R.J. Palacio | 9789045127293 € 18,99
Rateiland | Jo Nesbo | 9789403138411 € 23,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 14,99 voor € 4,99
Actieperiode: 23 t/m 29 sept 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2022 bekendgemaakt

11-9-2022 De shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022 is 11 september bekendgemaakt in radioprogramma..

Koen Caris wint de Hebban Debuutprijs 2022

10-9-2022 10 september 2022 - Koen Caris is met zijn roman 'Stenen eten' winnaar van de Hebban Debuutprijs 2022.

Auteur Remco Campert (92) overleden

4-7-2022 De schrijver en dichter Remco Campert is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij overleed afgelopen nacht in zijn woonplaats..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris