2021

september

Presentatie van het boek 'Voorkom ruzie in bed' van Heidi Klijsen & Bernard Schols

zaterdag 4 september 2021

Op zaterdagmiddag 16.00 uur komen Heidi Klijsen en Bernard Schols hun nieuwe boek 'Voorkom ruzie in bed' presenteren in onze boekhandel. U bent van harte welkom in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Laat graag weten als u komt via: mail [email protected]; tel 06-12 52 11 11/076-5657066 of loop even bij ons binnen. U kunt het boek ook laten signeren en van tevoren reserveren.

Een relatie onderhouden is een hele kunst. Je stapt met een roze bril in het huwelijksbootje, maar voor je het weet ga je financieel het schip in. Slimme huwelijkse voorwaarden of een goed doorkauwd samenlevingscontract kunnen veel ellende voorkomen. Maar ook als je de rit wel samen tot het einde uitzit, kun je flinke fiscale bloopers maken. Dit ‘trouwboekje’ voorkomt veel fiscale en juridische ellende. Met prikkelende humor behandelen de auteurs spraakmakende juridische kwesties en laten zien hoe je een relatie wel zonder financiële kleerscheuren overleeft.

Heidi Klijsen is journalist, gespecialiseerd in personal finance en recht. Ze is eindredacteur van de Consumentengids en schrijft voor diverse landelijke tijdschriften en kranten, waaronder Elsevier Weekblad en FD Persoonlijk.

Prof.mr.dr. Bernard Schols is hoogleraar successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, oud-notaris en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal) erfrecht. Hij geeft lezingen en theatercolleges, combineert humor met dogmatiek en is coauteur van het Handboek (Nieuw) Erfrecht en het Handboek Estate Planning.

Samen schreven zij eerder de erfrechtelijke bestseller Voorkom ruzie bij de kist.

 

Meer informatie

oktober

Lezing door Milo van Bokkum, de auteur van 'Grensstreken'

dinsdag 19 oktober 2021

Milo van Bokkum, schrijver van Grensstreken (uitgeverij Van Oorschot), neemt ons een avond mee langs de vreemdste grenzen van de wereld. Waarom is de grens tussen Canada en de VS één rechte lijn? Hoe kwamen de enclaves bij Baarle tot stand? Heeft Nederland nog een grensconflict met een buurland? En wat zeggen al die duizenden kilometers grens eigenlijk over hoe we met elkaar omgaan? U bent van harte welkom. Datum: dinsdag 19 oktober 20.15 uur. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag reserveren via [email protected]; 076-5657066/06-12521111.

Grensstreken onderzoekt de aantrekkingskracht van grenzen, aan de hand van de wonderlijkste voorbeelden. Waar komen de enclaves, de kronkels en de rechte lijnen op de wereldkaart vandaan? Waarom gebruikten grensmakers een liniaal? Bestaat er een land in een land in een land? En zijn er stukken van de wereldbol die door geen enkel land worden geclaimd? Bestaan er volken die aan beide zijden van een hooggebergte leven? Grenzen hebben in ons hoofd een verregaande invloed. We staan soms uren te wachten om er een over te steken, en leren van jongs af aan hoe ze de wereld verdelen. In alle werelddelen begrenst de mens zijn land van dat van de buren, en scheidt zo het Zelf van de Ander. Milo van Bokkum bestudeert de lijn die ons van de ander scheidt, en hoe dat zo is gekomen. Die grenzen vormen niet alleen miljoenen kilometers identiteit, ook zijn ze een schier oneindige bron van smakelijke geschiedenissen. Grensstreken is zeer rijk geïllustreerd met de schitterendste historische kaarten.

Meer informatie

november

Een avond met Hubert Smeets over 'Hans van Mierlo. Een wonderbaarlijk politicus'. DEZE LEZING WORDT VERPLAATST NAAR EEN LATER TIJDSTIP

donderdag 18 november 2021

Donderdagavond 18 november 20.15 uur komt journalist en historicus Hubert Smeets vertellen over politicus Hans van Mierlo. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. U bent van harte welkom. Graag reserveren via: [email protected]; 076-5657066/06-12521111 of kom even langs bij ons in de boekhandel.

Hubert Smeets, die als eerste Van Mierlo’s privéarchieven mocht inzien, laat zien hoe politiek voor de twijfelaar Van Mierlo een intellectuele levenshouding was, geen kille machtsstrijd – al was hij niet vies van de macht. Een wonderbaarlijk politicus is het portret van een zoeker en een tobber, van een politicus die geen politicus was, maar Nederland wel vormgaf.

 

Meer informatie

PRESENTATIE LIEFDE STRIJD DOOD VAN KEES VAN MEEL

vrijdag 19 november 2021

Op vrijdag 19 november om 17u00 wordt bij ons in de Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54, Breda de nieuwe bundel gedichten van Kees van Meel, Liefde Strijd Dood gepresenteerd.
De bundel is geïllustreerd door Jos Thommassen. Gert-Jan van den Bemd, schrijver en tekenaar voert het woord. Muzikale omlijsting door Deborah Jacobs. U bent van harte welkom.
Graag reserveren via [email protected] 076-5657066 of 06 12521111 en svp QR-code paraat houden.

Kees van Meel stelt met Liefde Strijd Dood een bijzondere bundel gedichten samen. Op het eerste gezicht lijken de afdelingen weinig met elkaar te maken te hebben. De pijnlijke liefde, het wielrennen en erotische grafpoëzie. Bij nadere lezing doemt het beeld van verlangen op. Verlangen naar iemand en ook naar een staat van zijn blijkt een verbindend patroon te zijn. De gedichten zijn heftig en plastisch, ze snijden diep in je gevoel.

De bundel kost €15,=

Meer informatie

Interview over 'Fortuna's kinderen' van Annejet van der Zijl door Ivan Borghstijn HELAAS AFGELAST IVM CORONA

zondag 28 november 2021

Op zondag 28 november 15.00 uur komt Annejet van der Zijl vertellen over haar langverwachte nieuwe boek. Ivan Borghstijn zal haar interviewen. Kosten: €10,= Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag reserveren via: 076-5657066/06-12521111; [email protected] of kom even binnen.

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen nonfictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses.

Meer informatie

2022

januari

Chefkok, groenteboerin èn auteur Mari Maris signeert haar nieuwe kookboek 'Groenten"

zaterdag 29 januari 2022

Op zaterdag 29 januari om 11.00 uur komt Mari Maris haar nieuwe kookboek 'Groenten' signeren. Gelukkig mogen we u eindelijk weer uitnodigen in de boekhandel. U kunt haar ontmoeten en eventueel het boek laten signeren. U bent van harte welkom! Gun uzelf dit prachtige cadeau of geef het aan iemand bij wie u weleens gaat eten! Smullen!

Mari Maris’ Groentebijbel was de aanzet voor een inmiddels gigantische stapel kookboeken over groenten. Toch weet Mari ook nu weer te verrassen en is het haar gelukt een groenteboek te maken zoals we dat nog niet eerder zagen; prachtige portretten van groenten in hun volle glorie, originele gerechtfotografie, de afwisselende sfeerbeelden van het Franse platteland en Mari’s dagelijks leven maken het plaatje af en geven dit enorme naslag werk dezelfde vrolijke lichtheid waarmee ze haar lezers de
meest uiteenlopende groentegerechten voorschotelt. Mari werkte haar leven lang als chef, de laatste jaren in haar eigen groenterestaurant. Ze is nu groenteboerin in Frankrijk en maker van vijf succesvolle
kookboeken. Voor
Groenten nam ze fotografie en vormgeving in eigen hand. Mari wordt ook wel de Ottolenghi zonder lange ingredientenlijst genoemd. De pers kroonde haar tot Groentekoningin van Nederland.

Meer informatie

februari

Openbare leesclub bijeenkomst met Nelleke Noordervliet

donderdag 24 februari 2022

Op donderdag 24 februari om 14.00 uur organiseren we in onze boekhandel een openbare leesclub bijeenkomst met Nelleke Noordervliet. Centraal staat haar nieuwe roman 'Wij kunnen dit'. De toegang is vrij, we vragen u wel van tevoren te reserveren in verband met het aantal plaatsen. CoronaCheck aan de deur. Om te kunnen deelnemen verwacht de auteur dat u het boek gelezen hebt. Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, 4818JG Breda. U bent van harte welkom! Reserveer uw plaats en eventueel uw boek via [email protected]; 076 5657066; 06 12 52 11 11 of kom even langs in de boekhandel.

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) is alom geprezen als een van de veelzijdigste schrijvers in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Ze publiceerde romans, waarvan 'Aan het eind van de dag' en 'De val van Thomas G. de meest recente zijn, literaire non-fictie, essays en columns in dagblad Trouw en voor het radioprogramma OVT. Haar werk werd bekroond met de Constantijn Huygens-prijs 2018.

Meer informatie

maart

Internationale vrouwendag-ontbijt met debuut van Dyane Kléo "Rasmoeders'

dinsdag 8 maart 2022

Op dinsdag 8 maart op de Internationale Vrouwendag ontbijten we graag met u om 10.00 uur en vieren we de debuutroman 'Rasmoeders' met Dyane Kléo. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. U bent van harte welkom, wel even reserveren graag via [email protected]

Psychologiestudent Bianca de Vries vertrekt voor haar afstudeerstage naar Canada, met een vaag omlijnd onderzoeksplan en gegronde reden om haar leven in Nederland achter zich te laten. Ze belandt op een universiteit
aan de voet van de Rocky Mountains. Daar raakt ze, na het zien van een documentaire over gedwongen sterilisaties, persoonlijk betrokken bij een lokale geschiedenis.
In verschillende tijdsgewrichten, vanuit verschillende perspectieven vertelt Dyane Kléo een verhaal over macht en onmacht, over emancipatie en onderdrukking, over goede
intenties en onbedoelde uitkomsten. In deze historische fictie komt het ‘goed doen’ in meerdere gedaanten terug:
voor jezelf, voor de mensheid, voor de ander, om te leren van het verleden.

Diane Kattevilder is opgeleid als theoretisch psycholoog, werkzaam in het onderwijs als trainer van docenten en heeft een enorme passie voor verhalen. Met haar oprechte interesse in mensen en in hun beleving van de keuzes die zij gemaakt hebben, schrijft Dyane Kléo (pseudoniem) over individuele heldhaftigheid, menselijkheid en algemene waarheden. Haar debuut Rasmoeders verschijnt op 8 maart 2022. 

 

 

 

Meer informatie

Expositie 'Op vleugels van papier' Vogelcollages van Danièle Knirim in onze boekhandel

maandag 21 maart 2022

Vanaf 21 maart worden de 'kunstzinnig opgeplakte knipsels' Op vleugels van papier  van Danièle Knirim tentoon gesteld bij ons in de boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Loop gerust eens binnen om de prachtige collages te bewonderen.


Daniele Knirim werkt met papier, oud papier, gevonden in oude boeken en tijdschriften op de antiekmarkt of bij de kringloop en daarna met zorg geselecteerd en bruikbaar gemaakt. Vaak zijn boekomslagen of schutbladen de drager van de beeltenis, zodat ook de typografie een rol kan gaan spelen. Soms is er papier met waterschade en vaak ook foxing, die roestbruine vlekjes die je op oud papier kunt vinden. 

De leporello is ook te koop. In deze leporello zijn Nederlandse vogels het onderwerp. Zesentwintig op alfabet gerangschikte vogels gekozen uit de ruim 300 die we Nederlands kunnen noemen. En allemaal verrassend van vorm en kleur, opgebouwd uit tientallen papieren elementen per vogel. De huismus die boven mijn bureau hangt bestaat uit 27 stukjes, zelfs het witte oogvlekje is een snippertje papier. Ook de kraai is in de Daans geknipte vogelwereld een zeer kleurrijke vogel. De vele soorten zwart en blauw en tekst tonen de vogel in al zijn kracht. En eigenlijk telt dat voor alle vogels die ze samenstelt uit het gevonden of gekochte materiaal.

Meer informatie

Interview over 'Fortuna's kinderen' van Annejet van der Zijl door Ivan Borghstijn

zondag 27 maart 2022

Op zondag 27 maart 15.00 uur komt Annejet van der Zijl vertellen over haar fantastische boek. Ivan Borghstijn zal haar interviewen. Kosten: €7,50 Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag reserveren via: 076-5657066/06-12521111; [email protected] of kom even binnen.

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen nonfictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses.

Meer informatie