november

Feestelijke presentatie van 'Elke dag Papadag' van journalist Martijn Schraven

zaterdag 4 november 2023

Op zaterdag 4 november 13.15 uur bent u van harte welkom op de feestelijke presentatie van 'Elke dag Papadag' van journalist Martijn Schraven. Graag aanmelden via: [email protected]; 076-5657066 / 06-12 52 11 11 of kom even langs in de boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda.

Martijn Schraven (1978) is freelance journalist en tekstschrijver maar eerst en bovenal papa van Lizzy, Laura, Leon en Julia. Thuispapa, om precies te zijn. In deze bundeling geeft hij op komische wijze een inkijkje in het leven van een huisvader. Een feest der herkenning voor alle opvoeders (m/v) en een vrolijk vooruitzicht voor aankomend ouder.

'Superpapa word je niet zomaar. En zodra ik ook maar het flauwste idee heb hoe het moet, zal ik dit direct laten weten. Het leven van een huisvader gaat niet over rozen. Het gaat over poepluiers, speelgoedtsunami’s, rondvliegende boterhammen met jam en rinkelende alarmbellen bij de supermarkt. Allemaal niet erg heroïsch. Gelukkig zijn de dagen ook rijkelijk gevuld met knuffels, unicorns, regenboogtekeningen en heel veel bijzondere momenten'.

Het eerste exemplaar van ‘Elke dag papadag’, zal in ontvangst genomen worden door onze burgervader, Paul Depla. 

Meer informatie

Annejet van der Zijl komt naar Breda!

zondag 5 november 2023

In gesprek met Annejet van der Zijl: Heel Nederland Leest Sonny Boy

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, wat men cadeau krijgt van de bibliotheek: Sonny Boy, geschreven door Annejet van der Zijl. Op 5 november verwelkomen we Annejet van der Zijl in Breda. Met Ivan Borghstijn gaat ze in gesprek over deze bestseller.

Zondag 5 november
13.30 uur èn 15.00 uur ‘in gesprek met Annejet van der Zijl’
Om 16.00 uur is er een signeersessie door Annejet van der Zijl, we verkopen alle titels van Annejet.
Theaterzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6
Toegang: € 7,50
Kaartverkoop: Nieuwe Veste, Boekhandel Van Kemenade & Hollaers. Online verkoop:  https://shop.paylogic.com/edcfec249c874a7d8198899097c9055e/

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schrijft vooral non-fictieboeken en voor haar oeuvre ontving ze de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst. Sonny Boy vertelt over een jonge Surinaamse student die als kostganger intrekt bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen in Den Haag. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel erin een gelukkig en voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.
 
Het boek werd bekroond, verfilmd en werd internationaal een bestseller. Binnenkort is de theatervoorstelling Sonny Boy in de Nederlandse theaters te zien.

Meer informatie

John van Ierland vertelt over zijn nieuwste boek 'Breda zoals het was'

zaterdag 11 november 2023

Op zaterdag 11 november om 16.00 uur presenteert John van Ierland zijn prachtige boek 'Breda zoals het was' bij ons in de boekhandel. U bent van harte welkom. Graag aanmelden via: [email protected]; 076-5657066 / 06-12 52 11 11 of kom even langs in de boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. John zal vertellen over de totstandkoming van het boek en hij neemt de originele potloodtekeningen mee. Hij signeert graag. Reserveer alvast uw exemplaar bij ons. €40

 

Een boek met tientallen vervlogen stadsgezichten die met potlood zijn opgezet door schrijver, tekenaar en geboren Bredanaar John van Ierland. De tekeningen zijn de basis van dit kijk-, lees- en beleefboek. Tijdens zijn wandelingen door de stad ontdekt John steeds nieuwe pareltjes in de baroniestad. Een verborgen timpaan, een oude gevel, zelfs gietijzeren putdeksels die het karakter van Breda vasthouden. Toch is de stad aan het veranderen, hoewel dat ergens jammer is, ontkom je daar gewoonweg niet aan, soms moet je nieuwe schoenen kopen omdat de oude versleten zijn. Samen met Bouke Tuit van 'InBreda' kwam John tot het idee een boek te maken met tekeningen van straten, pleinen, parken en wateromgevingen van het oude Breda. Het lijkt op het bewaren en het oppoetsen van de oude versleten schoenen. Het boek brengt vervlogen tijden terug, niet alleen door te kijken, maar ook door te lezen en te beleven want de tekeningen zijn aaneengeschakeld tot een wandelroute: 'oud Breda in het nu'. 
De tekeningen, een ritmisch spel van licht en schaduw, zijn allen met het potlood gemaakt zonder enig gebruik van een liniaal.
De verhalen bij de tekeningen zijn verteld door vooraanstaande Bredanaars omdat zij een band hebben met een gebouw op de tekening en de stad omarmen.
Een salontafelboek voor en door de Bredanaar, kijken, lezen en genieten van ons oude mooie Breda.

 

Meer informatie

Lezing/interview Valentijn de Heer over zijn debuutroman 'Beste mevrouw Eva'

donderdag 23 november 2023

Op donderdagavond 23 november om 20.00 uur bent u van harte welkom bij de lezing/het interview van Valentijn de Heer over zijn debuutroman 'Beste mevrouw Eva'. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Kaarten: €7,50. Graag reserveren: [email protected]; 076-5657066 / 06-12 52 11 11 of kom even langs in de boekhandel.

Valentijn de Heer was voor vele bezoekers van 'Boeken in de wei' dè ontdekking op Landgoed Wolfslaar in september. En terècht, NRCboeken waardeert zijn roman met 4 sterren!! 'De Heer brengt indrukwekkend in beeld wat een onveilige thuissituatie met een kind doet en, vooral, hoe oeverloos trouw een kind blijft aan zijn ouders'.

Valentijn (1986) is schrijver en zorgmedewerker. Hij schrijft opiniestukken voor Het Parool en publiceerde korte verhalen in onder andere De Optimist en Papieren Helden.

Mieke Roozen, mede-oprichtster van 'Boeken in de wei', zal hem interviewen.

Meer informatie

Feestelijke presentatie van het kookboek 'Diciannove' van Francy van Dijk

vrijdag 24 november 2023

Op vrijdagavond 19.00 uur bent u van harte welkom op de feestelijke boekpresentatie van het kookboek 'Diciannove' van Francy van Dijk. Locatie: Boekhandel van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag aanmelden, zodat Francy zich kan voorbereiden op de heerlijke Italiaanse versnaperingen. Dat kan via: 076-5657066 / 06-12 52 11 11, [email protected] of kom even langs in de boekhandel. Het prachtige kookboek is ook te koop en signeert zij graag.

Francy heeft een kookschool 'Cucina Francesca', waar alleen maar authentiek Italiaans gekookt wordt. Binnenkort vertrekt zij definitief naar Umbrië, waar zij zich gaat focussen op de culinaire reizen die ze sinds 2010 op verschillende plekken in Umbrië al aanbiedt.

 

 

Meer informatie

Feestelijke presentatie van de derde Bredase bundel van kapper-auteur Christiaan Schraven

zaterdag 25 november 2023

Op zaterdag 25 november om 16.00 uur bent u van harte welkom op de feestelijke presentatie van de alweer derde Bredase bundel van kapper-auteur Christiaan Schraven: 'Mijn Breda eind 20e eeuw'. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag even aanmelden via [email protected]; 076-5657066 / 06-12 52 11 11 of kom even langs.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De kapper-auteur Christiaan Schraven heeft zich wederom achter zijn schrijverstafel genesteld. Na zijn eerste uitgave 'Mijn jaren 50 in Breda' en het vervolg 'Breda in de jaren '50-'60' wordt zaterdag de derde bundel gepresenteerd met verhalen over de Bredase geschiedenis.
Het kappersvak van auteur Chistiaan Schraven blijkt een onuitputtelijke bron voor scherpe observaties en historische anekdotes. Hij verhaalt op onnavolgbare wijze over zijn jeugdjaren en geeft aan de hand van typische tijdsiconen een inkijk in het dagelijkse leven van toen. Voor sommigen een herkenbare herinnering, voor anderen een fantastische eyeopener over die zogenaamde 'goeie ouwe tijd'

Meer informatie

Margôt Ros en Jeroen Kleijne vieren 'Agaath gaat viraal' !!

dinsdag 28 november 2023

Op dinsdagmiddag 28 november om 14.00 uur komen Margôt Ros en Jeroen Kleijne hun tweede Agaath-roman vieren. U bent van harte welkom bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag even aanmelden ivm de taartjes via: [email protected]; 076-5657066 / 06-12 52 11 11 of kom langs in de boekhandel.

De sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath (79) is eindelijk haar zoon David op het spoor, die ze moest afstaan voor adoptie toen hij nog een baby was. Zonder haar beste vriend Karim (19) had ze David nooit gevonden. Het is Agaaths grootste wens om herenigd te worden met haar zoon, maar er zijn onvoorziene complicaties. Karim, die ondertussen studeert aan de kunstacademie, biedt haar zijn hulp aan. Er is echter wel een voorwaarde: Agaath moet hem op haar beurt helpen met een muzikaal project. En dat project zet het leven van Agaath en Karim volledig op zijn kop…

'Agaath gaat viraal' is de tweede roman van Toren C-actrice Margôt Ros en haar partner journalist en schrijver Jeroen Kleijne. Zij vormen sinds enkele jaren een schrijversduo. Hun eerste boek was 'Hersenschorsing (2020), over de ingrijpende gevolgen van Ros' hersenschudding, en in 2022 verscheen  de feelgoodroman 'Zeg maar Agaath'.

‘Dankzij deze onwaarschijnlijke vriendschap ontdek je dat het geluk in je leven soms uit onverwachte hoek komt. Een boek waar je blij van wordt.’ – André van Duin

‘Een verhaal dat onder je huid gaat zitten. Hoe onaangepaster Agaath zich gedraagt, hoe meer je hoopt dat ze weer gelukkig wordt.’ – Ilse Warringa

‘Agaath en Karim daveren als twee sympathieke olifanten door de porseleinkast van hun wereldje. Heerlijk om erbij te mogen zijn.’ – Erik van Muiswinkel

 

Meer informatie

december

Presentatie boek 'Z in beeld' van Inés van Hoeven

zondag 10 december 2023

Op zondagmiddag 10 december om 15:00 uur bent u van harte welkom op de feestelijke boekpresentatie van het boek ‘Z in beeld’ van Inés van Hoeven. Ook onze burgemeester Paul Depla, zal aanwezig zijn om het eerste exemplaar te overhandigen aan Ruud Jacobs, omdenker. Ruud zal namens Stichting BEN zijn verhaal doen. De muzikale omlijsting is van Fluïde en Fee van Drunen. Locatie: Boekhandel van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag aanmelden, zodat we ons hierop kunnen voorbereiden. Dat kan via: 076-5657066 / 06-12521111, [email protected] of kom gezellig langs in de boekhandel. Het boek is tijdens deze presentatie te koop en Inés wil deze graag signeren.

De Bredase fotografe Inés van Hoeven , die studeerde aan St Joost, is verheugd dit prachtige, door haar gefotografeerde fotoboek, met persoonlijke teksten van de gefotografeerden zelf, te mogen presenteren. De geschreven bijdragen van deze jongeren maken het een bijzonder document over generatie Z, die voor een hoop beproevingen is komen te staan tijdens en na corona.

Meer informatie