juni

interview met Frans A. Brocatus over zijn verhalenbundel "Gevonden voorwerpen"

zaterdag 20 juni 2020

Op zaterdag 20 juni zal Frans A. Brocatus worden geïnterviewd door René Hollaers naar aanleiding van zijn zojuist verschenen verhalenbundel "Gevonden voorwerpen". De interviews zullen plaatsvinden in twee sessies: van 16:30-17:15 uur en 17:30-18:15 uur, op reservering, dit alles in het kader van de RIVM maatregelen. Plaats: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Reserveren op [email protected] of in de winkel. Het boek kost €17,50, Frans signeert het graag voor u.

In magazijn076, een plek die nieuw perspectief biedt voor mensen met autisme in een gelijkwaardige samenwerking, hebben de schrijver Frans A. Brocatus en de illustrator Laura Zandbergen elkaar ontmoet. Frans A. Brocatus schreef vijftig verhalen over concrete voorwerpen zoals: een agenda, een boek, chocolade, een deur, een jukebox, een lamp, parfum, een stofjas, een vulpen, wijn, zeep...Die verhalen liet hij lezen aan Laura Zandbergen met daaraan de vraag gekoppeld om zich te laten inspireren en, naar eigen inzicht, tekeningen te maken.

Meer informatie

Rens van der Vorst presenteert zijn nieuwe boek "Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem" 25 uur lang, Coronaproof!

zaterdag 27 juni 2020

Op zaterdag 27 juni houdt Rens van der Vorst een hele dag een boekpresentatie van zijn nieuwe boek "Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem". Wij mogen hem de volle dag ontvangen in onze boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Hij start om 10.00 uur. De Coronaproof 25 uur durende boekpresentatie begint de vrijdag daarvóór, op verschillende locaties en werkt met inschrijving. Iedereen krijgt één kwartier, waarin één vraag uit het boek behandeld wordt. Schrijf je met z'n tweeën in, dan heb je een half uur, of twee stelletjes één uur. Wel even aanmelden: http://technofilosofie.com/boekpresentatie/

Rens over zijn boek: "De laatste maanden hebben we geleerd dat we weliswaar in een wereld vol digitale technologie leven, maar als we niet meer fysiek bij elkaar kunnen zijn, valt er heel veel weg. En de rest valt vaak tegen. Daarom is mijn nieuwe boek actueler dan ook. Het stelt en beantwoordt de 100 belangrijkste technologische vragen van deze tijd. Is er over een paar jaar geen fake news meer? Waarom zie ik alleen lelijke vrouwen op Tinder? Als het product gratis is, waarom ben ik dan NIET het product? Zijn we straks te dom om het klimaatprobleem op te lossen? Gaan onze banen nu wel of niet verdwijnen? Is Buienradar wel te vertrouwen? Hebben IT-architecten een identiteitscrisis? Moeten we juist meer e-mailen? Kan ik voetbalvader zijn zonder WhatsApp? Zijn resultaten uit het verleden juist wel een garantie voor de toekomst? Etc…Mijn nieuwe boek is hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd, soms absurd, soms confronterend, maar altijd vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven."

Hier alvast een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=JRGrj95-468&t=3s

 

Meer informatie