Boekpresentatie van de roman 'Tropenvader' van Diederik Samwel

zondag 17 oktober 2021 15:00
Boekpresentatie van de roman 'Tropenvader' van Diederik Samwel

Op zondagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur 17 oktober vindt de presentatie plaats van de roman van Diederik Samwel 'Tropenvader'. Dit wordt georganiseerd ism Stichting Arjati / Indisch museum. U bent van harte welkom. Wilt u erbij zijn? Reserveer graag via: mail [email protected]; tel 06 12 52 11 11 / 076-5657066 of kom even langs. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda.

Zijn vader verzweeg veel over zijn jeugd in Nederlands-Indië. Dat prikkelde de fantasie van Diederik Samwel die er zijn verhaal van maakte. Diederik Samwel (1962) publiceert met enige regelmaat in de VPRO-Gids en NRC Handelsblad. Daarnaast is hij columnist voor de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Samwel schrijft zowel non-fictie als fictie, waaronder de roman Jelaya (2013). ‘Een ontroerend verhaal over hoe een Indisch kampverleden doorwerkt in volgende generaties.’ - Eveline Stoel, auteur van de bestseller Asta’s ogen ‘Onthutsende en liefderijke autofictie.’ – Emile Fallaux

 

Als zijn ouders in 1975 uit elkaar gaan, is Erik dertien. Met zijn twee jongere broers blijft hij bij zijn vader Fred, een hardwerkende advocaat die nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Kort na de scheiding trekt Dominique bij hen in. Dat is even wennen, want Dominique is een man. Erik raakt gefascineerd door zijn autoritaire, zwijgzame vader die ook een warme, liefdevolle kant heeft. Heeft zijn sterke geldingsdrang te maken met zijn jeugd in Nederlands-Indië? Misschien dat Fred daarom voortdurend de tijd vooruit probeert te zijn: op naar een nieuw dossier, een andere relatie, een volgende levensfase. Gejaagd door de sluimerende angst dat het verleden hem op de hielen zit. Freds geschiedenis komt aan het licht wanneer hij zijn zoons meeneemt op een reis door Java. Daar gaan ze ook op zoek naar de plek waar hij in het mannenkamp moet hebben gezeten.

pro-mbooks3 : libris