september

Presentatie van het boek 'Voorkom ruzie in bed' van Heidi Klijsen & Bernard Schols

zaterdag 4 september 2021

Op zaterdagmiddag 16.00 uur komen Heidi Klijsen en Bernard Schols hun nieuwe boek 'Voorkom ruzie in bed' presenteren in onze boekhandel. U bent van harte welkom in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Laat graag weten als u komt via: mail [email protected]; tel 06-12 52 11 11/076-5657066 of loop even bij ons binnen. U kunt het boek ook laten signeren en van tevoren reserveren.

Een relatie onderhouden is een hele kunst. Je stapt met een roze bril in het huwelijksbootje, maar voor je het weet ga je financieel het schip in. Slimme huwelijkse voorwaarden of een goed doorkauwd samenlevingscontract kunnen veel ellende voorkomen. Maar ook als je de rit wel samen tot het einde uitzit, kun je flinke fiscale bloopers maken. Dit ‘trouwboekje’ voorkomt veel fiscale en juridische ellende. Met prikkelende humor behandelen de auteurs spraakmakende juridische kwesties en laten zien hoe je een relatie wel zonder financiële kleerscheuren overleeft.

Heidi Klijsen is journalist, gespecialiseerd in personal finance en recht. Ze is eindredacteur van de Consumentengids en schrijft voor diverse landelijke tijdschriften en kranten, waaronder Elsevier Weekblad en FD Persoonlijk.

Prof.mr.dr. Bernard Schols is hoogleraar successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, oud-notaris en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal) erfrecht. Hij geeft lezingen en theatercolleges, combineert humor met dogmatiek en is coauteur van het Handboek (Nieuw) Erfrecht en het Handboek Estate Planning.

Samen schreven zij eerder de erfrechtelijke bestseller Voorkom ruzie bij de kist.

 

Meer informatie

Thrilleravond met bestsellerauteur Nathalie Pagie en haar zojuist verschenen spannende boek Camping Oosthoek

woensdag 8 september 2021

Op woensdagavond 8 september om 19.30 uur bent u van harte welkom op de feestelijke boekpresentatie van de nieuwe thriller van Nathalie Pagie 'Camping Oosthoek', campingsmoking niet verplicht. Laat even weten als u komt, mail: [email protected], telnr: 076-5657066/0612521111 of kom even langs in onze boekhandel op de Ginnekenweg 52-54.

Een familie op zwart zaad. Tien miljoen losgeld. Een aanbod dat ze niet kunnen weigeren. Als Diana uit haar villa wordt gezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek belandt, staat haar wereld op zijn kop. Alle rekeningen zijn opeens leeg en haar man is nergens te vinden. Dan biedt campingbaas Franco uitkomst: hij wil best bijspringen als Diana een gevaarlijke klus voor hem opknapt. Ze twijfelt, maar springt toch in het diepe...

Een lekker spannend verhaal met een Brabants sausje.

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 bij uitgeverij Meulenhoff-Boekerij met De Toneelclub, waarna vele thrillers volgden. Met haar serie over journalistenduo Tara Linders & Diego Martinez neemt Nathalie haar lezers mee naar zonnige oorden (Aruba, Andalusië, Mexico, Hawaï), terwijl ze in haar Scandinavische thrillers juist de kou opzoekt. Alle verhalen trekken een groot publiek. Casa Familia en IJsengel wonnen ieder een Thrillzone Award voor Beste Nederlandstalige Thriller (2017 en 2018) en Helsinki was genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2021.

Meer informatie

Signeersessie met Vrouwkje Tuinman, de auteur van het Brabants Boek Present 2021

donderdag 9 september 2021

Op donderdagmiddag om 16.30 uur bent u van harte welkom op de signeersessie met auteur Vrouwkje Tuinman om het derde Brabants Boek Present te vieren! Locatie: Boekhandel van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54. Laat ons alstublieft even weten als u komt via mail: [email protected], tel: 076-5657066/06-12521111 of reserveer in de boekhandel.

Vrouwkje Tuinman is de auteur van het derde Brabants Boek Present dat verschijnt onder de titel Tijdelijk verblijf. De uit ’s-Hertogenbosch afkomstige schrijfster treedt daarmee in de voetsporen van Jeroen Thijssen en Henk van Straten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt bouwen met dit geschenk door aan een literaire traditie in de provincie.

Sinds 2019 krijgt elk jaar een Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. U krijgt dit Brabants Boek Present van ons cadeau wanneer u voor €12,50 boeken aanschaft.

.

Meer informatie

Wolter Koops presenteert 'Het kleine beestenfeestje', dierkundige dichtoefeningen in de geest van Kees Stip

vrijdag 10 september 2021

Op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur presenteren vader Wolter, zoon Martijn en kleindochter Maaike Koops hun prachtige bundel 'Het kleine Beestenfeestje'. U bent van harte welkom op de Ginnekenweg 52-54. Laat ons alstublieft weten als u erbij wilt zijn via: mail [email protected]; tel 06 12 52 11 11/076-5657066 of kom even binnen. Leuk als u komt. De familie signeert graag het boek voor u.

Kees Stip (1913-2001), 'de beste puntdichter van Nederland', schreef in tientallen jaren voor de Volkskrant honderden spitsvondige rijmpjes ("Trijntje Fops"). Die werden daarna uitgegeven in gedichtenbundeltjes en tenslotte bijeengebracht in: 'Het Grote Beestenfeest'. Om de herinnering aan Kees Stip levend te houden, maakt Wolter Koops (1939) na zijn pensioen zo af en toe een versje in de geest van Kees Stip. Anders dan Stip klopt Koops voor inspiratie vaker aan bij de actualiteit.

Wolters zoon en kleindochter hebben de bescheiden oogst aan dierkundige dichtoefeningen nu uitgegeven in: 'Het Kleine Beestenfeestje'

Meer informatie

Boekpresentatie van het managementboek 'Hoe word ik een on(der)wijs goede TEAMLEIDER?. Lessen van 's werelds ultieme underdog' van Raimke Groothuizen

zaterdag 11 september 2021

Op zaterdagmiddag om 16.00 uur zal Raimke Groothuizen een presentatie geven van haar managementboek in romanvorm 'Hoe word ik een on(der)wijs goede TEAMLEIDER?' De presentatie zal ongeveer anderhalf uur duren. Michèle Sparreboom, presentator en oprichter van ‘Hart in de Fik’ zal de boekpresentatie aan elkaar praten. U bent van harte welkom bij ons in de boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Reserveren via : mail [email protected]; telefonisch 06-12 52 11 11 /076-5657066 of kom even binnen.

Heb jij als onderwijsprofessional weleens een coördinerende of leidinggevende rol gehad? Dan weet je dat het vaak hard trekken is om anderen - je collega’s, mede-leidinggevenden, en soms zelfs je baas - in beweging te krijgen. Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat jij harder moet werken dan de mensen die je aanstuurt of waar je mee samenwerkt?

Wat zou het heerlijk zijn als jij achterover kunt gaan hangen en de anderen zelf hun verantwoordelijkheid pakken voor het werk dat gedaan moet worden. Zonder dat je ze achter hun kont aan hoeft te zitten en zelf overwerkt raakt. Klinkt dat als een utopie?

Welnee, je moet gewoon de kunst afkijken bij het dier dat erin geslaagd is om mensen harder te laten werken om zijn soort in stand te houden dan hij zelf doet. De panda.

In dit boek staat het verhaal centraal van een docente die promoveert van collega naar leidinggevende. De worsteling met haar nieuwe rol, de nieuwe verhoudingen in het team en de enorme veranderopdracht die ze heeft meegekregen, zorgen ervoor dat de boel volledig escaleert. Tot ze in aanraking komt met de vijf leiderschapslessen van de panda.

Raimke Groothuizen werkt als docent Communicatie bij Avans Hogeschool en heeft meer dan tien jaar onderwijservaring. Daarnaast helpt ze als ondernemer organisaties en bedrijven met het helder presenteren van hun verhaal en teams in beweging krijgen. Ze werd in 2013 uitgeroepen tot MKB'er van het Jaar. Over de kracht van onhandigheid hield ze eerder een TEDtalk.

 

 

 

Meer informatie

Lezing winnaar De Bronzen Uil 2020 Machteld Siegmann

woensdag 29 september 2021

Maak kennis met de winnaar van De Bronzen Uil 2020, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire debuut. Auteur Machteld Siegmann verzorgt een podiumoptreden over haar debuut De kaalvreter. Na afloop is er een signeersessie.

De Kaalvreter

Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.

De kaalvreter is een origineel, overtuigend en mooi geschreven verhaal over afkomst en herinneringen. De personages trekken je het verhaal in. Wie begint met lezen is verkocht.’ – Franca Treur

**** ‘Moeilijk te geloven dat De kaalvreter de debuutroman is van Machteld Siegmann, zo knap zit het boek in elkaar. […] Onwaarschijnlijk sterk debuut.’ – De Limburger

**** 'Het is aan de strakke regie van Siegmann en haar ingehouden stijl te danken dat al die narigheid toch een mooi boek oplevert.' – Noordhollands Dagblad

Machteld Siegmann

studeerde Nederlands en Cultuurgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht en werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen. De kaalvreter, haar debuutroman, is niet autobiografisch, maar er zitten wel plaatsen uit haar jeugd verwerkt in het boek.

Niet alleen de jury was fan van de debuutroman, want ook de publieksprijs ging naar De kaalvreter. Siegmann ontving samen met De Bronzen Uil een cheque van 10.000 euro.

"De jury was onder de indruk van de eigen stem, de eigen kleur en het ritme waardoor de verschillende perspectieven van de personages tot hun recht komen. Bedachtzaam en meeslepend geschreven, krijgen we een scherp beeld van een mens die zijn leven in eigen handen wil nemen en de gevolgen van deze zoektocht voor de onmiddellijke omgeving. Een boek dat ontroert en tot in de kern raakt en knaagt."

Locatie

Boekhandel Van Kemenade & Hollaers
Ginnekenweg 52-54
4818 JG  Breda

Toegang

De toegang is gratis. Reserveren noodzakelijk bij: [email protected].

De Bronzen Uil

is de prijs voor het beste Nederlandstalig literaire debuut in de Lage Landen van het Willemsfonds en het ANV.

Kijk voor meer informatie over de prijs op de eigen website van De Bronzen Uil.

Dank

Dit tournee is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Literatuur Vlaanderen en deMens.nu en wordt georganiseerd in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers en Dorine Holman.

 

 

Meer informatie