Boekpresentatie van het managementboek 'Hoe word ik een on(der)wijs goede TEAMLEIDER?. Lessen van 's werelds ultieme underdog' van Raimke Groothuizen

zaterdag 11 september 2021 16:00
Boekpresentatie van het managementboek 'Hoe word ik een on(der)wijs goede TEAMLEIDER?. Lessen van 's werelds ultieme underdog' van Raimke Groothuizen

Op zaterdagmiddag om 16.00 uur zal Raimke Groothuizen een presentatie geven van haar managementboek in romanvorm 'Hoe word ik een on(der)wijs goede TEAMLEIDER?' De presentatie zal ongeveer anderhalf uur duren. Michèle Sparreboom, presentator en oprichter van ‘Hart in de Fik’ zal de boekpresentatie aan elkaar praten. U bent van harte welkom bij ons in de boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Reserveren via : mail [email protected]; telefonisch 06-12 52 11 11 /076-5657066 of kom even binnen.

Heb jij als onderwijsprofessional weleens een coördinerende of leidinggevende rol gehad? Dan weet je dat het vaak hard trekken is om anderen - je collega’s, mede-leidinggevenden, en soms zelfs je baas - in beweging te krijgen. Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat jij harder moet werken dan de mensen die je aanstuurt of waar je mee samenwerkt?

Wat zou het heerlijk zijn als jij achterover kunt gaan hangen en de anderen zelf hun verantwoordelijkheid pakken voor het werk dat gedaan moet worden. Zonder dat je ze achter hun kont aan hoeft te zitten en zelf overwerkt raakt. Klinkt dat als een utopie?

Welnee, je moet gewoon de kunst afkijken bij het dier dat erin geslaagd is om mensen harder te laten werken om zijn soort in stand te houden dan hij zelf doet. De panda.

In dit boek staat het verhaal centraal van een docente die promoveert van collega naar leidinggevende. De worsteling met haar nieuwe rol, de nieuwe verhoudingen in het team en de enorme veranderopdracht die ze heeft meegekregen, zorgen ervoor dat de boel volledig escaleert. Tot ze in aanraking komt met de vijf leiderschapslessen van de panda.

Raimke Groothuizen werkt als docent Communicatie bij Avans Hogeschool en heeft meer dan tien jaar onderwijservaring. Daarnaast helpt ze als ondernemer organisaties en bedrijven met het helder presenteren van hun verhaal en teams in beweging krijgen. Ze werd in 2013 uitgeroepen tot MKB'er van het Jaar. Over de kracht van onhandigheid hield ze eerder een TEDtalk.

 

 

 

pro-mbooks2 : libris