Bas Kock, Nachtval

Nachtval is het eerste deel van een dark fantasy trilogie waarin een bonte verzameling personages probeert te overleven in een instortende middeleeuwse beschaving. Het is een verhaal over verraad, verdriet, bloeddorst en angst. Maar ook over liefde, lust, twijfel en trouw. Boven alles is Nachtval een roman over het leven zelf, waarin een enkeling soms krijgt wat hij verdient, maar niemand ooit krijgt wat hij verwacht.

Logo -nachtval _web _png

 

Nachtval gaat niet over draken, trollen en elfen, maar over mensen, die worstelen met tijdloze thema’s als de pijn van het ouder worden, de prijs van vriendschap en het even treurige als onvermijdelijke sterven van de jeugdige onschuld. Het verhaal neemt de lezer mee naar een fictieve wereld die doorspekt is met elementen uit de maatschappelijke actualiteit. Aan bod komen thema’s als de economische crisis, religieuze radicalisering en machtsmisbruik door een inhalige elite.

In tegenstelling tot wat in het fantasygenre gebruikelijk is, zijn goed en kwaad niet zo gemakkelijk van elkaar te onderscheiden als op het eerste gezicht lijkt. Het verhaal bevat bovendien volop verwijzingen naar episodes uit de Europese geschiedenis, waaronder de Spaanse Inquisitie, de boekverbrandingen in Nazi-Duitsland en de introductie van langbogen tijdens de Honderdjarige Oorlog.

Kortom, Nachtval is allesbehalve een fantasyroman volgens het boekje…

VERSCHIJNT APRIL 2016

meer info

pro-mbooks3 : libris