Fantasy voor YA

Twee YA Fantasy boeken geschreven door Bredase auteurs:

Tamara Geraeds, Christopher Plum en het Zwaard der Wanhoop

Christopher %20plum Ga mee op een magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen...Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders.Maar daar zal snel verandering in komen... Christophers leven staat op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat is niet gemakkelijk, als blijkt dat er twee schurken achteraan zitten die de macht over de wereld willen. Christopher krijgt magische hulp van bijzondere vrienden. Maar komt die hulp op tijd? Een spannend avontuur, volgepakt met magie en legendes én.... twee hilarische schurken! 'Jij bent veel meer dan een gewone jongen. Jij bent de leider van de nieuwe generatie Ridders en je zult de geschiedenis ingaan als een grote held.' Tamara Geraeds (1981) begon met schrijven toen ze 15 was en wist toen al dat ze er nooit meer mee wilde stoppen. Haar grote droom om gepubliceerd te worden werd in 2012 werkelijkheid, toen haar debuut Nergens verscheen bij Uitgeverij Kluitman Alkmaar. Dit boek werd als enige in de categorie 12+ genomineerd voor de Hotze de Roosprijs.Tamara is verknocht aan fantasy, maar houdt van nieuwe uitdagingen, zowel in genre als doelgroep. Kenmerkend aan haar fantasyboeken is de mix van fantasie-elementen en realiteit. Ook geeft ze haar lezers graag een belangrijke boodschap mee.Ooit begonnen als lerares Engels op een middelbare school, werkt Tamara nu als freelance docent Engels, Nederlands en creatief schrijven. Voor het laatste volgde ze een opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast lesgeven doet zij vanuit haar eigen tekstbureau (www.tekstbureaucharizma.nl) onder andere redactiewerk en manuscriptbeoordelingen. Maar haar grootste passie blijft natuurlijk schrijven. Christopher Plum en het Zwaard der Wanhoop is haar derde boek.Met illustraties van Stieven van der Poorten.

EN

Tom de Krijger, Aartje

Cover Aartje  Coveraartjedweus 

Aartje / de dikke dweus

In de achtertuin van Momo woont iets dat daar niet thuis hoort. In een poging de ware identiteit van haar achtertuinbewoner te achterhalen reist ze tot aan de andere kant van de wereld. Onderweg ontdekt ze steeds meer en komt ze kleurrijke figuren tegen. Wie kan Momo vertrouwen? Zal het haar lukken? En als het haar lukt…..wat dan?

Aartje en het onderwonder

Een jaar na haar bijzondere ontmoeting met Aartje wordt Momo onaangenaam verrast door ongewenst bezoek. Hierdoor komt ze behoorlijk in de problemen.Haar doel is om degene die dit veroorzaakt heeft te ontmaskeren. Maar denk maar niet dat dat zonder slag of stoot gaat.Sterker nog... het gaat van kwaad tot erger. Ongevraagd rolt ze weer een avontuur in vol spanning. Over land, op zee en zelfs in de lucht.Hoe gaat Momo dit aanpakken? Heeft ze hulp nodig? Zo ja, van wie?Bijna iedereen waar ze echt iets aan heeft woont aan de andere kant van de wereld!

pro-mbooks3 : libris