'Als wankel glas' van Jacqueline Legierse

Jacqueline Legierse heeft jarenlang deelgenomen aan diverse gedichtenworkshops en is al sinds de jaren negentig lid van het dichterscollectief Contrei, een samenwerking van vier dichters uit Nijmegen, Wemeldinge, Teteringen en Breda.

Een aantal van haar gedichten is opgenomen in verzamelbundels. Ze is pas intensiever gaan dichten na haar pensionering als taaldocente. Voor haar werk schreef ze artikelen, leesmateriaal voor laaggeletterden o.a. voor uitgeverij Infodok en ze was tot 2012 medewerker van Netnieuws, een computerprogramma waarin het krantennieuws iedere week is vertaald in eenvoudiger Nederlands. Haar gedichten dragen deze geschiedenis en zijn daardoor niet moeilijk te lezen.

In 2015 verscheen haar bundel Tenzij je bang bent, waarin ze haar genezingsproces van kanker beschrijft in de vorm van waarnemer, in verschillende tijdfasen.

Als wankel glas is een weergave van onvermogen tot communicatie, afscheid en loslaten in relaties. De 33 gedichten in deze bundel zijn in die zin persoonlijk en toch universeel, zoals ook de gedichten in haar vorige bundel. En opnieuw zijn daar tijdfasen in te herkennen. Van haar gedichten is gezegd dat ze liefdevol, onderkoeld en in gewone woorden mooi zijn.    

pro-mbooks2 : libris