Op zoek naar Ysabelle

Het verlies van je kind verwerken, hoe doe je dat? En kan dat überhaupt?

Gerard van Jaarsvelds dochter Ysabelle overlijdt in de nacht van 20 september 2008 tijdens een auto-ongeluk in Breda.
De 19-jarige Ysabelle zit met een aantal jongeren in de auto op weg naar huis, als de chauffeur, die onder invloed is, de macht over het stuur verliest en de auto tegen een boom tot stilstand komt. Een paar uur later staat ook het leven van het gezin van Jaarsveld stil.

Na de eerste periode van rouw besluit Gerard zijn eerder gemaakte plan op te pakken om een voetreis naar Rome te maken. Tijdens deze reis gaat hij op zoek naar Ysabelle.
Het eerste deel van de reis valt hem zwaar, hij vecht niet alleen tegen de kilometers, maar vooral tegen zijn woede, schuldgevoel en verdriet.
Vanaf het moment dat hij ‘breekt’ en ophoudt met vechten, vindt en ontmoet hij zijn dochter meerdere keren in de tekens die hij onderweg krijgt.

Een boek over een vader en zijn zware, maar indrukwekkende reis met bijzondere ontmoetingen; met zichzelf en heel veel mensen die niet ‘per toeval’ op zijn weg verschijnen. Bij terugkomst besluit Gerard, opbouwwerker in de gemeente Breda, iets te gaan doen met zijn ervaringen.

Hij start ‘ZEREEN bij verlies’, een bureau dat o.a. ouders helpt bij het verwerken van hun verlies.
In het boek krijgt de lezer ook een inkijk in het verwerkingsproces van Ysabelles moeder, haar zus en oma.

gebonden € 17,95

paperback € 15,95

Uit voorraad leverbaar

pro-mbooks2 : libris