Welkom bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Kom naar onze gezellige winkel aan de Ginnekenweg 52/54

Van Kemenade & Hollaers bezorgt ook thuis!

Video gemaakt door Rutger Langendonk - https://www.rutgerlangendonk.com

Evenementen en lezingen

14-12-2022 Interactieve lezing Jaap Scholten over zijn nieuwe boek 'Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper. Over de grens van Oekraïne, en verder' Op woensdag 14 december om 20.15 uur geeft Jaap Scholten een interactieve lezing over zijn nieuwe boek 'Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper. Over de grens van Oekraïne' U bent van.. Meer informatie

KISTJES EN OBJECTEN HENNY ENGBERSEN €15,=

Onlangs is in Stedelijk Museum Breda een nieuw, door Toon Oomen, samengesteld en uitgegeven boek gepresenteerd over de Dadaïstische kunstwerken van Henny Engbersen. Henny was zijn hele loopbaan docent tekenen en kunstbeschouwing aan het OLV in Breda. Daarnaast was hij mede auteur van een boek over tekenonderwijs en het belangrijke boek over kunstbeschouwing “ZienderOgen Kunst”. Vele leerlingen heeft hij doormiddel van zijn bevlogen wijze van lesgeven, gestimuleerd een opleiding in de kunst te volgen. Ger Luijten, directeur van het museum Fondation Custodia in Parijs, Lennart Booij, lid van de Raad van Cultuur en Pleunie Oomen, landschapsarchitect, alle drie oud-leerlingen, hebben ieder op eigenwijze, Henny prachtig als tekenleraar geportretteerd. Maar daarnaast hield hij zich bezig met de vrije kunst die zich uitte in Dadaïstische objecten en kistjes”. Daarover gaat dit boek. Toon Oomen gaat in zijn stuk in op dit vrije kunstenaarschap van Engbersen, waarbij 62 van zijn werken worden getoond. Dingeman Kuilman, directeur van het Stedelijk Museum Breda heeft het boek van een voorwoord voor zien.
Het boek is een Hommage aan deze bekende Bredase persoonlijkheid.

Breda Cadeaukaart, Hét cadeau voor iedereen die van Breda houdt ❤️ Hier verkrijgbaar èn inwisselbaar.

Breda Cadeaukaart is het ideale cadeau voor iedereen die woont of werkt in Breda. Geef altijd een geslaagd cadeau.

Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van Breda houdt. De Bredase cadeaukaart is te verzilveren bij ruim 150 restaurants, winkels en activiteiten in Breda. De cadeaukaart is alleen te verzilveren bij Bredase ondernemers, geen ketens. Je investeert je cadeau dus altijd terug in de Bredase economie. Bepaal zelf het saldo op je cadeaukaart: vanaf 10 tot 150 euro. De Bredase cadeaukaart is maar liefst 2 jaar geldig en ook in delen te verzilveren. 

“Dit is een cadeaukaart waarmee je met de feestdagen goed voor de dag komt en gelijk ook de lokale middenstand helpt. Ik heb er vertrouwen in dat veel Bredanaars vanuit hun hart voor de stad en haar ondernemers dit initiatief ondersteunen”, aldus wethouder Boaz Adank.

 

               

 

Tesselschade Arbeid Adelt

Tesselschade is de oudste vrouwenvereniging van Nederland.

 Zij maakt zich al 150 jaar lang sterk voor vrouwen die hulp nodig hebben om een studie te volgen waardoor zij na afronding van de opleiding economisch zelfstandig kunnen worden.

Tesselschade draait volledig op de inzet van vrijwilligers.

 Ook Breda heeft haar Tesselschade afdeling. Zij heeft een groep handwerksters die handgemaakte artikelen verzorgen die door Tesselschade Breda verkocht worden ten bate van de studieondersteuning.

 De afdeling Breda is dankbaar voor de mogelijkheid om bij Boekhandel van Kemenade en Hollaers elke tweede vrijdagmiddag van de maand een kleine verkoop te houden.

www.tesselschade-arbeidadelt.nl

www.tesselschadebreda.nl

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Epke | John Volkers | 9789026361012 € 21,99
Spin | Lars Kepler | 9789403107516 € 24,99
BANG | Lisa Loeb | 9789048865369 € 22,99
Surrender | Bono | 9789400510968 € 24,99
Puntgaaf | Kees Stip | 9789028223288 € 27,50
Kerstmis | Donna Hay | 9789000386321 € 32,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 11,99 voor € 4,99
Actieperiode: 25 november t/m 1 december 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Met tips en tricks om je financiën (nog beter) op orde te krijgen

PorteRenee - Money Planner

Renée Lamboo

€ 21,99
Heb je geen idee waar je geld iedere maand blijft? Boek je regelmatig spaargeld terug omdat je aan het eind van de maand geld tekort komt? Wil je een schuld aflossen? Kom je door stijgende prijzen steeds moeilijker rond? Deze money planner van personal finance platform PorteRenee verandert dat voor eens en altijd. Renée Lamboo, oprichter van PorteRenee, kan er zelf over meepraten: ze ging van 40.000 euro schuld naar tonnen aan vermogen. Het op papier zetten van haar inkomsten en uitgaven maakte hét grote verschil. In deze money planner trekt Renée alles uit de kast om jou te helpen je persoonlijke financiën (nog) beter op orde te krijgen. Stap voor stap, euro voor euro, kom je waar je wilt zijn. Dankzij het overzicht dat je creëert in deze planner en alle tips en tricks die erin staan, word je weer baas over je geld. En komt er meer rust in je hoofd. Bij de money planner hoort een motiverende en inspirerende podcast. Luister naar verhalen en tips en tricks van Renée en haar man Kasper. Zoek in Spotify, Google Podcasts of Apple Podcast naar de PorteRenee Money Planner Podcast voor een extra duwtje in de rug.

Boekennieuws

Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje wint de Boekenbon Literatuurprijs 2022

10-11-2022 Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje heeft de Boekenbon Literatuurprijs gewonnen. De jury onder leiding van Guy..

De zwijger van René van Stipriaan wint de Libris Geschiedenis Prijs 2022

30-10-2022 De zwijger van René van Stipriaan heeft de 15e Libris Geschiedenis Prijs gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 20.000 euro...

Auteur Ivan Wolffers overleden

7-10-2022 Vrijdagmorgen 7 oktober is Ivan Wolffers overleden. Omringd door zijn geliefden, weggegleden uit het leven dat hij tot zijn..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris