Welkom bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Kom naar onze gezellige winkel aan de Ginnekenweg 52/54

Van Kemenade & Hollaers bezorgt ook thuis!

Video gemaakt door Rutger Langendonk - https://www.rutgerlangendonk.com

Evenementen en lezingen

KISTJES EN OBJECTEN HENNY ENGBERSEN €15,=

Onlangs is in Stedelijk Museum Breda een nieuw, door Toon Oomen, samengesteld en uitgegeven boek gepresenteerd over de Dadaïstische kunstwerken van Henny Engbersen. Henny was zijn hele loopbaan docent tekenen en kunstbeschouwing aan het OLV in Breda. Daarnaast was hij mede auteur van een boek over tekenonderwijs en het belangrijke boek over kunstbeschouwing “ZienderOgen Kunst”. Vele leerlingen heeft hij doormiddel van zijn bevlogen wijze van lesgeven, gestimuleerd een opleiding in de kunst te volgen. Ger Luijten, directeur van het museum Fondation Custodia in Parijs, Lennart Booij, lid van de Raad van Cultuur en Pleunie Oomen, landschapsarchitect, alle drie oud-leerlingen, hebben ieder op eigenwijze, Henny prachtig als tekenleraar geportretteerd. Maar daarnaast hield hij zich bezig met de vrije kunst die zich uitte in Dadaïstische objecten en kistjes”. Daarover gaat dit boek. Toon Oomen gaat in zijn stuk in op dit vrije kunstenaarschap van Engbersen, waarbij 62 van zijn werken worden getoond. Dingeman Kuilman, directeur van het Stedelijk Museum Breda heeft het boek van een voorwoord voor zien.
Het boek is een Hommage aan deze bekende Bredase persoonlijkheid.

Breda Cadeaukaart, Hét cadeau voor iedereen die van Breda houdt ❤️ Hier verkrijgbaar èn inwisselbaar.

Breda Cadeaukaart is het ideale cadeau voor iedereen die woont of werkt in Breda. Geef altijd een geslaagd cadeau.

Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van Breda houdt. De Bredase cadeaukaart is te verzilveren bij ruim 150 restaurants, winkels en activiteiten in Breda. De cadeaukaart is alleen te verzilveren bij Bredase ondernemers, geen ketens. Je investeert je cadeau dus altijd terug in de Bredase economie. Bepaal zelf het saldo op je cadeaukaart: vanaf 10 tot 150 euro. De Bredase cadeaukaart is maar liefst 2 jaar geldig en ook in delen te verzilveren. 

“Dit is een cadeaukaart waarmee je met de feestdagen goed voor de dag komt en gelijk ook de lokale middenstand helpt. Ik heb er vertrouwen in dat veel Bredanaars vanuit hun hart voor de stad en haar ondernemers dit initiatief ondersteunen”, aldus wethouder Boaz Adank.

 

               

 

Tesselschade Arbeid Adelt

Tesselschade is de oudste vrouwenvereniging van Nederland.

 Zij maakt zich al 150 jaar lang sterk voor vrouwen die hulp nodig hebben om een studie te volgen waardoor zij na afronding van de opleiding economisch zelfstandig kunnen worden.

Tesselschade draait volledig op de inzet van vrijwilligers.

 Ook Breda heeft haar Tesselschade afdeling. Zij heeft een groep handwerksters die handgemaakte artikelen verzorgen die door Tesselschade Breda verkocht worden ten bate van de studieondersteuning.

 De afdeling Breda is dankbaar voor de mogelijkheid om bij Boekhandel van Kemenade en Hollaers elke tweede vrijdagmiddag van de maand een kleine verkoop te houden.

www.tesselschade-arbeidadelt.nl

www.tesselschadebreda.nl

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Pony | R.J. Palacio | 9789045127293 € 18,99
Rateiland | Jo Nesbo | 9789403138411 € 23,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 11,99 voor € 4,99
Actieperiode: 5 t/m 11 aug 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Nieuw in de boekhandel!

De 6:20 man

David Baldacci

€ 24,99
Voormalig Army Ranger Travis Devine werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen. Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker…

Boekennieuws

Auteur Remco Campert (92) overleden

4-7-2022 De schrijver en dichter Remco Campert is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij overleed afgelopen nacht in zijn woonplaats..

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2022 bekendgemaakt

2-7-2022 De longlist met tien kanshebbers voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022 is 2 juli bekendgemaakt in dagblad Trouw Uit een lijst van..

Zilveren Griffels en Penselen 2022 uitgereikt

22-6-2022 De prijzen voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar zijn vandaag uitgereikt tijdens een feestelijke boottocht met de..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris