oktober

Geschiedeniscafé met Willem van der Ham over Reuzenarbeid

vrijdag 22 oktober 2021

Omstreeks 1850 stond Nederland voor een enorm dilemma. Laten we het land wegspoelen door de zee en de rivieren? Laten we het land verder in verval raken? Laten we de steden aan hun lot over? Blijft de economie in het slop en laten we de armoedige omstandigheden intact? Blijft het bij zo hier en daar een spoorlijntje, te krappe sluizen, onbevaarbare kanalen? Het antwoord was ‘Nee’. Nederland ging op de schop. Het razendsnel veranderende land werd vastgelegd met de nieuwste techniek die voorhanden was: de fotografie.

Meer informatie

Books on Tour - met Susan Smit en Ton Verlind

donderdag 28 oktober 2021

Een literaire avond met als thema ‘wat kunnen we leren van onze geschiedenis?’. Maar ook: wat niet. Voor deze avond worden verschillende auteurs uitgenodigd om op basis van het boek dat ze hebben geschreven een antwoord op deze vraag te geven.

Meer informatie

Stadswandeling langs Eindhovens Industrieel Erfgoed

zondag 31 oktober 2021

Geheel volgens het thema van de Maand van de Geschiedenis – Aan het werk – organiseert Boekhandel Van Piere samen met VVV Eindhoven een wandeling langs het industrieel erfgoed van Eindhoven.

Meer informatie

november

Simone van der Vlugt signeert nieuwe literaire thriller

zaterdag 20 november 2021

De donkere maanden zijn begonnen. Donkere maanden vragen om donkere boeken, het is thrillertijd! Bestsellerauteur Simone van der Vlugt is zaterdag 20 november tussen 15.00 – 16.00 u te gast bij Boekhandel Van Piere om haar nieuwe literaire thriller De zonde waard te signeren.

Meer informatie

Filosofiecafé met Cees Zweistra

zondag 21 november 2021

Zondag 21 november om 11.00 u is Cees Zweistra te gast bij Boekhandel Van Piere. Tijdens deze editie van het Filosofiecafé bespreekt Zweistra zijn boek Waarheidszoekers. De toegang bedraagt €2,50, inclusief een koffiekaartje van Coffeelovers. Aanmelden is mogelijk via [email protected]

Meer informatie