Boekie Night is terug!

dinsdag 30 mei 2023 20:00
Boekie Night is terug!

Trots! Dat is wat we zijn!

In het kader van ons 175jarige jubileum hebben we - zoals vanouds - de handen ineen geslagen met het Natlab. 

Dé boekentalkshow van Eindhoven, een begrip in de stad én in boekenland. Gastheer Wim Daniëls gaat in gesprek met makers uit het vak, schrijvers, dichters... Er is muziek, en bovenal: er is gezelligheid.

Speciaal voor ons jubileumjaar komt Boekie Night maarliefst drie keer terug! Op 30 mei zal de eerste editie plaatsvinden, in Natlab dus.

Deze eerste, bijzondere avond trappen we af met Nhung Dam en Conny Braam, en uiteraard onze geliefde gastheer Wim Daniëls. 

Muziek wordt verzorgt door Simits. Hieronder lees je alles over deze mooie line-up.

 

CONNY BRAAM
Conny Braam was mede-oprichtster en jarenlang voorzitster van de Anti-Apartheids Beweging Nederland. In 1992 debuteerde ze met Operatie Vula (1992). Ze schreef vervolgens de roman Zwavel(1996), die genomineerd werd voor de Gouden Strop. In februari 2006 publiceerde Conny Braam Mandela op de koelkast, waarin zij terugkijkt op haar rol als anti-apartheidsstrijder in Zuid-Afrika, zowel voor als na de vrijlating van Nelson Mandela in 1990. En in 2016 verscheen Ik ben Hendrik Witbooi, over de Afrikaanse ervaring met kolonialisme in de twintigste eeuw. Haar nieuwste roman De revolutie van Pelle gaat over drie generaties vrouwen en hun strijd tegen armoede, uitbuiting, racisme en oorlogsgeweld.

NHUNG DAM
Nhung Dam ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze werkt als theatermaker, actrice, schrijver en columnist. Dam schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits, Engels, Tsjechisch en Ests. Ze staat met haar solovoorstellingen in de grote schouwburgen en op theaterfestivals zoals Oerol en Lowlands en is regelmatig te zien in tv-series en films.

In 2017 verscheen haar debuutroman Duizend vaders, die bekroond werd met de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018 en genomineerd werd voor de Dioraphte Literatourprijs. Het is ook in Duitsland met succes verschenen. In 2023 verschijnt Nhung Dams tweede roman: Definitie van liefde.

WIM DANIËLS
Wim Daniëls schrijft boeken, presenteert verschillende tv-programma’s (Het dorp en Nederland op film), en speelt in het theater, momenteel met de voorstelling Filosofietsen. Samen met Meriam Wehrens van boekhandel Van Piere had hij gedurende zes jaar het succesvolle boekenprogramma Boekie Night, dat dit jaar vanwege het jubileum van boekhandel Van Piere (175-jarig bestaan) weer enkele keren terugkeert in Natlab.

SIMITS
Simits begint met Max Silverenberg. Bij de kleine Max thuis werd op een kofferpick-up de muziek van de vermaarde joodse zanger Leo Fuld (1912-1997) gedraaid. Veel later verzamelt Max een aantal muzikanten om zich heen die liefde voor muziek scharen aan vriendschap, spontaniteit en gezelligheid. De optredens van Simits bevatten precies die componenten. Het gaat om plezier maken en plezier geven. De muziek van Simits is typisch Jiddisch. Dat betekent vrolijk en blijmoedig, maar tegelijkertijd ook droevig en melancholisch.

Simits speelde onder andere in Paradiso Amsterdam, op de Gentse feesten en het Lombokfestival in Utrecht, tijdens het Joods Festival in de Eindhovense Effenaar en in het Muziekcentrum Frits Philips aldaar. Ook stonden ze zeven jaar op rij in de straten en op de pleinen van Avignon om het jaarlijkse theaterfestival luister bij te zetten. 

VOLGENDE EDITIES
De volgende twee edities van Bookie Night gaan plaatsvinden op 12 september en 12 december 2023. Meer informatie hierover zal volgen…

 

Tickets koop je eenvoudig via DEZE LINK

 

Foto Nhung Dam: Imke Panhuijzen

Foto Conny Braam: Jelmer de Haas

 

 

pro-mbooks3 : libris