Books on Tour - met Susan Smit en Ton Verlind

donderdag 28 oktober 2021 19:30
Books on Tour - met Susan Smit en Ton Verlind

Een literaire avond met als thema ‘wat kunnen we leren van onze geschiedenis?’. Maar ook: wat niet. Voor deze avond worden verschillende auteurs uitgenodigd om op basis van het boek dat ze hebben geschreven een antwoord op deze vraag te geven.

Locatie: Bibliotheek Eindhoven en online

Toegangsprijzen en ticketverkoop: https://eindhoven.op-shop.nl/6779/books-on-tour-geschiedenis-met-susan-smit/28-10-2021

 

Feminisme avant la lettre

Een vrouw die er in de zeventiende eeuw vrijzinnige en verlichte ideeën op na hield, liep al gauw het risico om op de brandstapel terecht te komen. Het overkwam Entgen Luijten, de hoofdpersoon uit het boek De heks van Limbricht van Susan Smit, dat de afgelopen zomer verscheen. In deze op historische feiten gebaseerde roman gaat het over de bepalende en vooral benauwende rol van tradities, normbesef en conformisme. In hoeverre is het relaas van heksen nog van toepassing binnen onze huidige tijdsgewricht? Smit publiceerde sinds 2001 twaalf non-fictie boeken, zes romans, een verhalenbundel en een novelle. Daarnaast recenseert ze boeken voor Happinez en Opzij.

 

Schitterende slangenkuil

Ook Ton Verlind kijkt terug op het verleden. Maar dan vanuit zijn persoonlijke ervaringen tijdens de vijftig jaar waarin hij op vele fronten actief was binnen de Nederlandse journalistiek. In zijn boek Een Schitterende Slangenkuil schrijft Verlind openhartig over zijn uitgebreide carrière waarin hij onder meer werkte als verslaggever bij BN/De Stem, tv-presentator en eindredacteur KRO’s Brandpunt en later mediadirecteur bij dezelfde omroep. Tegenwoordig is hij actief als columnist, adviseur, talentencoach en auteur met een geheel eigen kijk op de vaderlandse media.

  

Levende Jukebox

Tijdens het programma doet de Eindhovense singer-songwriter, entertainer en videoclipmaker Woody Veneman een greep uit zijn omvangrijke repertoire. Woody duikt zelf ook in de geschiedenis en stemt zijn liedjes af op de inhoud van de voordrachten. Zeker is dat hij vanuit zijn vaste motto “Think global, dance local” op geheel eigen wijze de grenzen tussen folk, rock, world beat en rhythm en blues gaat verkennen. Tijdens

 

presentatie

De presentatie van Books on Tour is in handen van schrijver/journalist Diederik Samwel. Eerdere edities van het programma waren gewijd aan Suriname, Reizen, Vriendschap in tijden van lockdown en Nederlands-Indië. Books on Tour is een initiatief van de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier, in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven en Boekhandel Van Piere. Dit najaar staan ook thema-avonden van Books on Tour geprogrammeerd in Breda en Amersfoort.

 

Kaarten

Voor € 17,50, inclusief drankje, kun je Books on Tour live bijwonen. Het evenement is daarnaast te volgen via een live stream verbinding. Een online ticket kost € 7,50. Na het kopen van je ticket ontvang je uiterlijk een dag van te voren je persoonlijke link. Je kunt de opname na afloop nog 14 dagen terugkijken. De inschrijving sluit op donderdag 28 oktober om 18.00 uur.

Dit programma is een initiatief van de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier en georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven en Boekhandel Van Piere.

pro-mbooks2 : libris