Jord Althuizen - Smokey Goodness Lowlands BBQ

Jord Althuizen gaat lokaal in zijn dikste BBQ-boek ooit!

Bigger, better en dit keer geheel in onze eigen backyard. Ga mee op een vurige ontdekkingsreis en bijt je vast in de allerbeste kreeft, world-famous lamsvlees en award-winning rundvlees van eigen bodem? Alvast een voorproefje? Maak Jord's 'Great Balls of Fire'

Het nieuwe boek van Jord Althuizen is vanaf nu verkrijgbaar

Smokey Goodness Lowlands BBQ

Jord Althuizen

€ 29,99
Smokey Goodness Lowlands BBQ, het nieuwste en dikste BBQ-boek van Jord Althuizen ooit, heeft onze eigen Lage Landen als inspiratiebron. Bigger, better en dit keer geheel in onze eigen backyard. Ga mee op een vurige ontdekkingsreis en bijt je vast in de allerbeste kreeft, world-famous lamsvlees en award-winning rundvlees van eigen bodem? Met alle basisinfo over barbecueën en als bonus een ultieme BBQ-guide: de heetste BBQ-restaurants, de vetste BBQ-shops & de beste butchers van Nederland en België op een rij. Dit kookboek is het nieuwste deel in de Smokey Goodness-serie. Eerder verschenen Smokey Goodness, Smokey Goodness 2, Smokey Goodness 3, Winter BBQ, No Worries BBQ, Burgers & BBQ Bites, BBQ Feast on Fire en Black Smoke.


         (c) Remko Kraaijeveld

Recept: Great Balls of Fire


 Voor 4 personen 
 voorbereiding 1 uur, bereiding 1 uur en 15 minuten
 
 Benodigdheden
 BBQ met deksel voor indirect grillen, 1 handje rookhoutsnippers,
 geweekt in water, kernthermometer

 Ingrediënten
 250 g rundergehakt, 250 g varkensgehakt, 75 g panko, 2 eieren, 25g 
 robuuste BBQ-saus (bijv. Smokey’s Bold & Beefy), 12 plakken
 ontbijtspek

 KRIEKENSAUS
 ½ ui, fijngesnipperd, 3 takjes tijm, blaadjes fijngehakt, 1 takje
 rozemarijn naaldjes (fijngehakt), 1 pot kersen op sap (circa 600 g,
 uitlekgewicht, circa 300 g), 300 ml BBQ-saus, bijv. Smokey’s Finest, 2 
 el wittewijnazijn
 
 Meng voor de gehaktballen alle ingrediënten behalve het ontbijtspek
 en kneed tot een samenhangend geheel. Verdeel het gehakt in vier
 porties en draai hier ballen van. Omwikkel elke bal met drie plakken
 ontbijtspek en zet minimaal 1 uur in de koelkast.


Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt.
Leg de uitgelekte rookhoutsnippers op de gloeiende kolen en leg de gehaktballen op het rooster. Sluit de deksel en rook de gehaktballen circa 1 uur en 15 minuten, tot ze een kerntemperatuur  hebben bereikt van 70 °C. Zet ondertussen de ui met de tijm en rozemarijn op in het sap van de kersen en kook dit in tot bijna al het vocht is verdampt. Voeg de BBQ-saus en kersen toe en breng op smaak met de wittewijnazijn. Serveer de saus bij de ballen.
(copyright foto: Remko Kraaijeveld)

pro-mbookslibr1 : libris