Vlot geschreven boek over de geschiedenis van onze luchthaven. Op 17 mei bestaat Schiphol als burgerluchthaven 100 jaar en dat is niet bepaald onder slag of stoot gegaan! Zo is bijvoorbeeld herhaaldelijk naar andere gebieden gekeken voor de aanleg van een luchthaven. Wat opvalt is de mate waarin boeren én bewoners die plaats moesten maken voor de luchthaven zich aanvankelijk schikten in hun lot. Er is ook volop aandacht aan toenemend verzet a.g.v. geluidshinder en milieubelasting. Aanrader!

Ilse

Ilse

Meer informatie

Het is een beetje hectisch op het moment. Thuis werken, kinderen die niet meer naar hun oppas-oma & -opa gaan. Misschien herkent u het wel. Dit boek is ideaal voor de mensen die met beperkte tijd toch echt iets heel lekkers op tafel willen zetten. Ik verbaas me er steeds over dat ieder gerecht met zo weinig inspanningen zo smakelijk is. En het ideale aan een ovengerecht is, je kunt het in de ochtend al voorbereiden. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe boek van Rukmini Iyer: De wereldse bakplaat.

Anke

Anke

Een adembenemend dagboek van de Joodse schrijver Victor Klemperer. Door de totale vernietiging van de administratie in het bombardement van Dresden kon Klemperer de ster van zijn jas tornen en samen met zijn arische vrouw de stad uit vluchten naar zuid-Duitsland. Trekkend (meestal lopend) van adres naar adres - alsmaar verkerend op het randje door honger, kou en angst voor verraad – overleefden ze de laatste maanden van de oorlog en keerden terug naar Dresden in een totaal kapotgeschoten wereld.

Lilianne

Lilianne

De eerste bladzijde sleept je gelijk mee in deze nieuwe wereld, bestaande uit zwevende arken met verschillende familie-clans. Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie van de ark Anima, heeft twee gaven: ze kan de geschiedenis van voorwerpen lezen en ze kan reizen via spiegels. Onverwachts wordt ze uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van een machtige clan.
Echt een aanrader. Ik wacht met smacht op de volgende delen!

Astrid

Astrid

In één ruk uitgelezen dit boek; het is ontroerend en inspirerend.
Alex Boogers heeft een standbeeld opgericht voor zijn held Bruce Lee.
Zijn betekenis in woorden gebeiteld.
Zo krijgt Bruce Lee er nog veel familie bij!

Caroline

Caroline

In deze bizarre periode, waarin vakantieplannen misschien wel dromen blijven denk ik soms terug aan eerdere vakanties. Een aantal jaar geleden was ik op vakantie in Oostenrijk. Het was september en een heerlijke nazomer. We bewoonden een houten chalet met een adembenemend uitzicht op een berg.
Daar op dat heerlijke terras heb ik "de glazen kamer gelezen". Het boek pakte me helemaal in. Al lezende leefde ik intens mee met de bewoners van het droomhuis van de familie Landauer.

Ely-Janne

Ely-Janne

Een paar maanden terug viel mijn oog op deze roman, mede dankzij de prominent afgebeelde Domtoren, symbool van mijn geliefde voormalige woonplaats Utrecht. Niet alleen biedt ''Huisjes van Kaarten" een fraai sfeerbeeld van die stad gedurende de jaren '30, tegelijkertijd vormt het ook een intelligent, vertwijfeld en lyrisch venster op de grote vragen in het leven. De liefdevolle beschrijvingen van de diverse personages met al hun eigenaardige zwaktes maken dit vergeten boek waarlijk briljant!

Max

Max

Ik heb uitgekeken naar dit boek!
Na het prachtige boek 'Het geheim van het nachtegaalbos' - bekroond met Vlag en Wimpel - is nu het tweede boek verschenen van Lucy Strange: 'Ons kasteel aan zee'. Het speelt speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog. In beide boeken speelt een fijngevoelig en moedig twaalfjarig meisje de hoofdrol.
'Ons kasteel aan zee' is een bijzonder boek vol verbeeldingskracht, met een hoopvol einde.
Geschikt voor lezers vanaf 10 jaar.
Jeanette

Jeanette

pro-mbookslibr1 : libris