Yaltival

Helaas hebben boekhandel Van Piere & Dynamo besloten om Yaltival 2020 geen doorgang te laten vinden i.v.m. alle maatregelen rondom COVID-19. Wel hebben wij direct een datum voor 2021 gepland. Yaltival 2021 gaat plaatsvinden op 27 juni 2021. Heb je al een kaartje voor Yaltival gekocht dan blijft dit ticket geldig voor de vervangende datum. Je hoeft hiervoor dan ook niets te doen. De aanvangstijd en locatie blijven hetzelfde.
Het kan natuurlijk zijn dat je verhinderd bent op de nieuwe datum, daarvoor kun je ergens in de komende maanden een restitutie aanvragen. Deze restitutie is op dit moment nog niet mogelijk i.v.m. de drukte door de vele verplaatsingen van events. Wij vragen je begrip voor deze situatie. Zodra het wat rustiger is, zetten wij deze informatie op onze website en krijg je bericht vanuit Ticketmaster.

 

Boekliefhebbers opgelet! Save your energy for YALtival. YALtival? Jazeker, YALtival. Hét Young Adult evenement. Op YALtival ontmoet en bevraag je beroemde (internationale) auteurs, volg je de vetste workshops en masterclasses, kun je deelnemen aan de cosplay wedstrijd, krijg je de leukste goodiebag en maak je kans op toffe prijzen. 

YALtival werd eerder onder de naam Young Adult Summer Bookloving Event door Boekhandel Van Piere georganiseerd. Wegens groot succes hebben Van Piere, Dynamiccon en Dynamo de koppen bij elkaar gestoken om zo voor jou een nog mooier event te organiseren. Vorig jaar trapten we de eerste YALtival editie af. Op het programma  van 2019 stonden Stephanie Garber, Alice Broadway, Emily Barr, Chinouk Thijssen, Buddy Tegenbosch en nog vele anderen. Het was een veelzijdige dag voor de YAltival-gangers van vorig jaar met workshops en masterclasses zoals boekbloggen, thriller schrijven, yoga, quotes illustreren. Maar wat we dit jaar in petto hebben… Verklappen we nog niet. Hou deze pagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van alle YALtival-nieuwtjes!

 

Programma

Maggie Harcourt

De eerste auteur die wij bekend kunnen maken is niemand minder dan Maggie Harcourt! Deze Engelse schrijfster kun je kennen van haar Nederlandse boek De jongen met twee namen (in het Engels bekend als Unconventional), maar ze heeft ook nog een paar Engelstalige pareltjes op haar naam staan, zoals Theatrical, The Pieces Of Ourselves en The Last Summer Of Us. We kijken ernaar uit om haar te verwelkomen op Yaltival 2020.
Welk boek van Maggie Harcourt staat op jouw lijstje?

Houd deze pagina in de gaten om te zien welke auteurs wij nog meer gaan aankondigen en wat hoe het programma er exact gaat uitzien.

Book-ish Market

Houd deze pagina in de gaten om te zien welke book-ish stands er op de markt staan.

Cosplay wedstrijd

Houd je ervan om verkleed als je favoriete bookish personage naar evenementen te gaan? Dan is de cosplay wedstrijd echt iets voor jou! Je maakt kans op een mooie prijs, dus trek je mooiste cosplay aan.

Q&A

Waar laat ik mijn lading boeken die ik dan bij Van Piere ga scoren? Bij Dynamo zijn er kluisjes beschikbaar, dus geen rugklachten voor jou door het boekensjouwen! Past het niet in een kluisje? Spreek dan gerust een medewerker aan. Zij bergen jouw spullen veilig op.

Ik zit in een rolstoel. Kan ik het volledige programma volgen? No worries, Dynamo is rolstoeltoegankelijk.

Kan ik op YALtival boeken kopen? Uiteraard staat Boekhandel Van Piere voor je klaar met een grote boekenstand. De boeken van de auteurs die aanwezig zijn, zijn sowieso aanwezig. Er zijn ook andere stands op het festivalterrein voor andere bookish items.

Kan ik ook bij Van Piere rondneuzen? Jazeker, de boekhandel is 5 juli vanaf 10.00 uur open en daar vindt je onze complete collectie YA boeken. Wil je zeker zijn van een bepaalde titel? Reserveer deze titel dan door een mail te sturen naar [email protected] Ons advies is om ons uiterlijk 26 Juni te mailen zodat we het boek op voorraad hebben.

Waar vind ik Boekhandel Van Piere? Het adres is Nieuwe Emmasingel 48, 5611 AM te Eindhoven.

Kan ik ook iets drinken en eten op YALtival? In het Atrium is een bar waar je koffie, thee en fris kunt bestellen. Ook zijn er wat kleine hapjes zoals een worstenbroodje of een saucijzenbroodje te bestellen. Maar je mag ook zelf je lunch meenemen, geen probleem.

Kun je alle auteurs ontmoeten op YALtival? We hebben dit jaar meer tijd ingepland voor de signeersessies en hopen dat zo iedereen aan zijn ‘literaire trekken’ komt. De drukte is helaas moeilijk in te schatten en daarom kunnen we het niet garanderen.

Wat zit er in de goodiebag? Dat is een verrassing!

Wanneer worden de programma-onderdelen en auteurs bekend gemaakt? Ook dat is een verrassing 😊 Maar houd deze pagina en het evenement op Facebook in de gaten!

Bezoek Dynamo met het openbaar vervoer Dynamo is gelegen op Catharinaplein 21 in het centrum van Eindhoven, tegenover de Catharina kerk. Het is 10 minuten lopen van het centraal station van Eindhoven.

Bezoek Dynamo met de auto Dynamo is in het centrum van Eindhoven, dus er is genoeg parkeerruimte. De parkeergarage Q-Park De Heuvel ligt om de hoek, bij de Ten Hagestraat 6a.

pro-mbookslibr3 : libris