Welkom bij Boekhandel Veenendaal in Amersfoort

 

Sinds 1902 zijn wij gevestigd in de historische binnenstad van Amersfoort. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment voor de echte boekenliefhebber.

Op deze website vindt u informatie over onze activiteiten en ons assortiment. Ook kunt u direct boeken bestellen. In de meeste gevallen heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis.

Daarnaast bieden wij hier een groot assortiment aan e-books en luisterboeken om te downloaden.

En heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

OPENINGSTIJDEN EN CONTACTINFORMATIE

 

maandag       12.00 - 18.00 uur  
dinsdag         09.30 - 18.00 uur
woensdag      09.30 - 18.00 uur
donderdag     09.30 - 21.00 uur 
vrijdag           09.30 - 18.00 uur
zaterdag        09.30 - 17.30 uur
zondag          12.00 - 17.00 uur     

Geef een boek cadeau

Dit jaar niet één, maar twee goede doelen!

De campagne Geef een boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het fijn zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven.

Vanaf 10 februari kunt u Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon voor €2,99 bij ons kopen.

Als u het leuk vindt om ook een boek te kopen voor een kind dat wel een extraatje kan gebruiken, dan verzamelen wij bij de kassa de gedoneerde boeken in een kastje. Wij zullen alle door u gedoneerde boeken verdelen tussen Speelgoedbank Amersfoort en  Auris Professor Groenschool ten behoeve van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). 


Speelgoedbank Amersfoort
De Speelgoedbank is bedoeld voor gezinnen die onder de armoedegrens leven. Ouders of verzorgers kunnen speelgoed komen halen voor kinderen van 0 tot 14 jaar. De Speelgoedbank geeft het speelgoed weg, het hoeft dus niet teruggebracht te worden.


Auris Professor Groenschool
De Auris Professor Groenschool verzorgt onderwijs aan basisschoolleerlingen met een  taalontwikkelingsstoornis (TOS). Kinderen met TOS hebben vaak grote problemen met het uiten van taal en vaak ook met het begrijpen daarvan.

Juist door het (voor)lezen van boeken en het aanbieden van zogenaamde 'rijke taal' wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Daarom gunnen zij elk kind met TOS een boek van Dolfje Weerwolfje.

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Shy | Max Porter | 9789403110325 € 21,99
Ik ben | Sam Bettens | 9789493248878 € 21,99
Lessen | Ian McEwan | 9789463361606 € 27,50

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 24 t/m 30 maart

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Deel 2 van de Waldfriede-serie

Lichtpunt

Corina Bomann

€ 22,99
Via het leven en de liefdes van het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis komt dertig jaar Berlijnse geschiedenis tot levenBerlijn, 1929. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt dreigt de toekomst er radicaal anders uit te gaan zien. Nu een nieuwe golf van werkloosheid en armoede plaatsvindt vallen mensen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. Directeur Louis Conradi voelt de veranderingen aan en houdt de sympathie voor de partij angstvallig in de gaten. De constante zorgen eisen hun tol: Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit, maar hij moet zich sterk houden voor zijn patiënten en zijn personeel. En dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna.De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner is een frisse wind door het ziekenhuis, zeker als er iets moois opbloeit tussen haar en dokter Rudolph Kirsch. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst: Kirsch is Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net zich steeds dichter sluit?In de pers‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC‘Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Boekennieuws

Shortlist Hebban Thrillerprijs 2023 bekend

16-3-2023 De genomineerden voor de Hebban Thrillerprijs 2023 zijn bekend. De volgende titels maken kans op de prijs: Het verkeerde meisje..

Gouden Boeken voor Rutger Vink en Thomas van Grinsven

16-3-2023 YouTubers Rutger Vink en Thomas van Grinsven ontvingen maar liefst twee Gouden Boeken. Van zowel De magische halsband als De..

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt

6-3-2023 De beste zes Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar die meedingen naar de Libris Literatuur Prijs 2023 zijn vandaag door..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris