Onze tips

 

Als wij iets lezen wat wij prachtig vinden delen we dat natuurlijk graag. We schrijven tipbandjes om de boeken in de winkel en delen daar regelmatig een foto van op instagram. De boekentips zijn heel gevarieerd, en zijn gebaseerd op de persoonlijke smaak van iedere medewerker.

Geen Top tien van de bestverkochte boeken dus, maar eigenzinnige en verrassende keuzes waar u zich door kunt laten inspireren. Hieronder vindt u per medewerker de meest recente tip. En wilt u weten wat wij verder aanraden, klik dan onder de foto's op de link 'meer tips van...'

 

Meer tips van Ton

Spanning     Amerikaanse literatuur

Natuur    Geschiedenis

Ton tipt

Oranjeprinses op drift

Maarten-Jan Dongelmans

€ 29,99

Historische uitgave over Wilhelmina van Pruisen, echtgenote van stadhouder Willem V. Prachtig tijdsbeeld van het einde van de 18e eeuw, met een kleine rol voor Amersfoort.

Meer tips van Heleen

Literatuur    Vogels

Vlaams    Reizen   Afrika   Natuur

Heleen tipt

Voorbij het zwart

Hilary Mantel

€ 32,50

Wat een fan-tas-tische soap! Mijn eerste kennismaking met de boeken van Hilary Mantel is een schot in de roos. Met gevoel voor humor, een ernstige ondertoon en geweldige dialogen zowel tussen mensen als tussen geesten weet ze een wervelend verhaal te vertellen. Alison (medium van beroep) en Colette (haar listige assistente) zijn aan elkaar gewaagd en een onvergetelijk duo. Daarnaast laat ze ook heel geloofwaardig zien dat je demonen uit het verleden niet moet negeren maar recht in de ogen kijken en proberen ermee af te rekenen, voorgoed!

Meer tips van Jessica

Jeugd     Literatuur    Historische romans

Fantasy    Young Adult

Meer tips van Anouk

Literatuur   Engels   Geschiedenis

Klassiekers    Absurde verhalen

Anouk tipt

De beesten

Gijs Wilbrink

€ 23,99

Een rauw, heftig en spannend verhaal, en de Achterhoekse sfeer is helemaal raak!

'De beesten' is een sterk debuut, dat nieuwsgierig maakt naar meer.

 

Meer tips van Irene

Literatuur   Jeugdboeken  

Bijzondere 'twist'    Koken en bakken

Irene tipt

Aap in pak

Nicky Runge

€ 13,99

Veelbelovend debuut!

Kunstmatige intelligentie, identiteit, robots en de toekomst van de mens... Interessant, intrigerend, spannend en bijna niet weg te leggen!

Meer tips van Manon

Geschiedenis    Kunst    Literatuur

Poëzie   Engels

Manon tipt

Vrouw en vrijheid

Jolande Withuis

€ 21,99

Feministe, biografe en sociologe Jolande Withuis beschrijft in haar bundel de huidige staat van het feminisme. Het belangrijkste grondbeginsel lijkt zo logisch: vrouwen zijn individuen, en niet per se beter of anders dan mannen.  Maar in het dagelijks bestaan worden vrouwen gedwongen te voldoen aan opgelegde “vrouwelijkheid”, waarmee hun individuele vrijheid ontkend en beknot wordt. Jolanda neemt op persoonlijke, wetenschappelijke en prikkelende wijze stelling tegen deze praktijk.

 

Meer tips van Hilda

Jeugdboeken   Literatuur

Young Adult     Kookboeken

Hilda tipt

Juniper de zingende eenhoorn

Henry Lloyd

€ 18,99
TOP! De dwangbuis van iets willen zijn, iets afdwingen van een ander, de betekenis van andere dieren respecteren en dat in een sprankelend humoristisch geweldig avontuur! 9+

 


 

Meer tips van Mabel

Thrillers    Science Fiction    Fantasy

Young Adult    Kinderboeken    'Rare' literatuur

Mabel tipt

Fairy Tale

Stephen King

€ 24,99

Nadat hij mij vorig jaar verliefd liet worden op Billy Summers, een huurmoordenaar, flikt hij het dit jaar weer met... een hond. En ik ben een kattenmens!
In dit sprookje vol met (verwijzingen naar andere) sprookjes neemt Stephen King ruim de tijd voor de introductie van zijn hoofdpersonen en net toen ik dacht: waar blijft het fairytale gedeelte, werd ik in een put vol getrokken. Wat kan deze man toch geweldig schrijven!

Meer tips van Els

Boeken met:    

Subtiele humor      Verrassing         Herkenning

(liefst tegelijkertijd)

Els tipt

Kassa 19

Claire-Louise Bennett

€ 23,50

Fascinerende reis door het hoofd van een lezer en boekliefhebber die ontdekt dat ze schrijver is. Scherpzinnig en bijzonder en bij vlagen hilarisch. Niet zomaar een boek, maar een inspirerende leesbelevenis.

  Meer tips van Sabrina  

Avontuur    Young Adult    Engels

Apen    Sprookjes    Spanning

Natuur   Koken & Bakken

Sabrina tipt

De troostbibliotheek

Sara Nisha Adams

€ 23,99

Ik heb een nieuw lievelingsboek!
Een hartverwarmende roman (over de kracht van boeken) met een lach en een traan.

Mukesh Patel (ongeveer 80) is weduwnaar, hij komt zijn huis amper uit en kijkt graag naar documentaires van David Attenborough. Aleisha, een tiener, die eigenlijk niks met boeken heeft, heeft een zomerbaantje bij de bibliotheek. Ze weten het nog niet, maar wanneer ze elkaar ontmoeten zal dat hun leven veranderen.

Benieuwd wat ik nog meer van het boek vind? Klik dan hier.

Nora tipt

Over liefde

Anna Brüggemann

€ 22,99

Het verslag van een langzaam ontrafelende liefdesrelatie, verteld vanuit beide perspectieven. In precieze bewoordingen verteld, met haarfijne karakterschetsen en intieme, schrijnende scènes. Melancholisch, verdrietig, en bij vlagen heel pijnlijk. Maar vooral heel goed - ik schaarde deze roman onder het kopje 'lekker tussendoor weglezen', maar denk er nog steeds aan.

Rianne tipt

Elektra

Jennifer Saint

€ 24,99

Een Griekse mythologie hervertelling beschreven vanuit het oogpunt van drie sterke vrouwen die elk de Trojaanse Oorlog anders beleven maar wel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het geeft goed weer dat niet alleen mannen vechten in een oorlog maar dat vrouwen ook zeker niet onderschat moeten worden. Zeker niet een gebroken moeder die blind van wraakzucht alles kapot maakt wat haar lief is. Het wordt pijnlijk duidelijk dat bepaalde keuzes niet altijd het gewenste resultaat hebben en dat deze grote gevolgen kunnen hebben, maar van het lezen van dit boek zul je zeker geen spijt krijgen!

pro-mbooks2 : libris