Onze tips

 

Als wij iets lezen wat wij prachtig vinden delen we dat natuurlijk graag. We schrijven tipbandjes om de boeken in de winkel en delen daar regelmatig een foto van op instagram. De boekentips zijn heel gevarieerd, en zijn gebaseerd op de persoonlijke smaak van iedere medewerker.

Geen Top tien van de bestverkochte boeken dus, maar eigenzinnige en verrassende keuzes waar u zich door kunt laten inspireren. Hieronder vindt u per medewerker de meest recente tip. En wilt u weten wat wij verder aanraden, klik dan onder de foto's op de link 'meer tips van...'

 

Meer tips van Ton

Spanning     Amerikaanse literatuur

Natuur    Geschiedenis

Ton tipt

Fortuna's kinderen

Annejet van der Zijl

€ 24,99

De uitgebreide versie van het Boekenweekgeschenk 2020. Het verhaal van Leon, die zijn jonge slavin tot vrouw maakt, en van zijn oudste dochter die weer trouwt met een Hollandse man. Hun toekomst in de V.S. en Nederland wordt beschreven, met als slot de belevenissen van de erven. Meeslepende geschiedschrijving.

Meer tips van Heleen

Literatuur    Vogels

Vlaams    Reizen   Afrika   Natuur

Heleen tipt

De belofte

Damon Galgut

€ 21,99

Een nietsontziend portret van ons geweten! De jonge Amor is als enige getuige aanwezig bij de mondelinge belofte van haar vader om de familiehulp Salomé haar huisje te schenken als dank voor jarenlange trouwe dienst. Een nadrukkelijke wens van Ma. Na de dood van Ma, jaren later na de begrafenis van Pa, na de tragische dood van Astrid en na het trieste levenseinde van Anton is Amor eindelijk in staat om de belofte in te lossen. Of is het te laat? Wat een heftige tragedie, ontroerend, confronterend maar zo mooi beschreven. Ook voor de liefhebbers van het werk van J.M Coetzee en M. van Niekerk. En bekroond met de Bookerprize 2021.

Meer tips van Jessica

Jeugd     Literatuur    Historische romans

Fantasy    Young Adult

Jessica tipt

De overlevenden

Alex Schulman

€ 21,99

Een van de allerallermooiste boeken die ik dit jaar heb gelezen! Zowel de opbouw van het verhaal, het verrassende plot als de levensechte karakters zijn onvergetelijk. Een verhaal om ademloos te ondergaan.

Meer tips van Anouk

Literatuur   Engels   Geschiedenis

Klassiekers    Absurde verhalen

Anouk tipt

De rots van boven

Jon Klassen

€ 16,99

Zo mooi. Bijna zou ik iedere pagina eruit willen scheuren en ingelijst aan de muur willen hangen. Bijna.

 

 

 

Irene tipt

Kruispunt

Jonathan Franzen

€ 25,00

Franzen is subliem in het neerzetten van zijn personages. Dit boek, wat zich afspeelt in de jaren '70, volgt vijf leden van de familie Hildebrandt en Franzen weet ze zo neer te zetten dat je in elk personage wel iets herkent. Als het goed is komen er nog twee delen met meer verhalen over deze familie, ik kan niet wachten om meer over deze (tamelijk dysfunctionele) familie te lezen!

Meer tips van Manon

Geschiedenis    Kunst    Literatuur

Poëzie   Engels

Manon tipt

Van muur tot muur

Jonathan Holslag

€ 34,99

1989: de val van de Muur. Wat een hoopvolle toekomst lag er in het verschiet, aangedreven door mondiale samenwerking, gestoeld op democratisering en ondernemerszin. Anno nu lijken we terug bij af, waarbij nationalisme en xenofobie nog verder aanwakkeren. Jonathan Holslag beschrijft de oorzaken, en die liggen dichter bij huis dan je als weldenkende, westerse democraat zou willen. Dit is noodzakelijke geschiedschrijving van de wereldpolitiek die glashelder, grondig en ongemakkelijk is.

 

 

 

Meer tips van Hilda

Jeugdboeken   Literatuur

Young Adult     Kookboeken

Hilda tipt

Noem geen namen

Astrid Sy

€ 19,99

Wat een indrukwekkende roman over het leven van een paar jonge verzetsvrouwen in de Tweede Wereldoorlog! Zij redden honderden Joodse kinderen uit de Crèche tegenover de Hollandse Schouwburg in Amsterdam. En ook al gingen er vanuit de Crèche tien kinderen de voordeur uit om hun dood tegemoet te gaan en slechts één via de achterdeur de vrijheid in, ze deden het! En waren jong, verliefd en hopend op een toekomst. 15+

Meer tips van Mabel

Thrillers    Science Fiction    Fantasy

Young Adult    Kinderboeken    'Rare' literatuur

Mabel tipt

Koninkrijk

Jo Nesbo

€ 22,99

Wat een fantastisch boek! Niet echt een thriller, hoewel er wel in gemoord wordt. Niet echt een roman, hoewel er wel een familiegeschiedenis wordt verteld. Het dorpsleven in een notendop, met alle roddels en geheimen die al jaren opgespaard zijn en waarvan er veel onthuld wordt als het jongste broertje na 15 jaar weer terugkomt naar het dorp..

Meer tips van Els

Boeken met:    

Subtiele humor      Verrassing         Herkenning

(liefst tegelijkertijd)

Els tipt

Wat ze zeiden

Miriam Toews

€ 21,99

Waarom zou je nog verhalen VERZINNEN als de werkelijkheid zo onvoorstelbaar is dat je die ook heel mooi kunt beschrijven, vooral als je heel mooi kunt schrijven.  Mevrouw Atwood mag jaloers zijn op Miriam Toews.

  Meer tips van Sabrina  

Avontuur    Young Adult

Apen    Sprookjes    Spanning

Engels    Science Fiction

Sabrina tipt

De meisjes

Annet Schaap

€ 14,99

Deze sprookjesbundel is echt om te smullen. Ik heb van begin tot einde genoten van De Meisjes. Leuk voor zowel jong als oud! Voor mij behoort deze zeker tot mijn favorieten van 2021.

Annet Schaap heeft zich voor de sprookjes van De Meisjes laten inspireren door de beroemde sprookjes een daar geheel haar eigen draai aangegeven. Kan jij ze herkennen?

Nora tipt

Een geest in de keel

Doireann Ní Ghríofa

€ 24,50

Mijn boek van het jaar 2021! Als moeder van vier kinderen raakt Doireann Ní Ghríofa geobsedeerd door de achttiende-eeuwse Ierse dichteres Eíbhlin Dubh. Tussen het stofzuigen en kolven door zet ze haar zinnen op het vertalen van Eíbhlin's epische liefdesgedicht, een rouwzang op haar overleden geliefde. Dit boek is het resultaat van die obsessie: een gesprek tussen twee vrouwen over liefde, moederschap, huiselijkheid en schrijven, in prachtig, weelderig proza. Inclusief vertaling van het oorspronkelijke gedicht! Heel, heel erg mooi.

Leoni tipt

1001 nacht

Kader Abdolah

€ 24,99

Dé Midden-Oosterse klassieker kan in de hedendaagse boekenkast niet ontbreken. Inspirerende, korte verhalen die hun kracht vinden in hun oeroude eenvoud. De macht en intensiteit van vrouwen in de maatschappij staan centraal in deze vertellingen. Kader Abdolah neemt je mee door woestijnen, rivieren en paradijzen en begeleidt de lezer door korte introducties die een historische en culturele achtergrond schetsen. Kortom, 1001 nacht bestaat uit eeuwenoude wijsheden verpakt in een kleurrijk jasje.

pro-mbooks2 : libris