Onze tips

 

Als wij iets lezen wat wij prachtig vinden delen we dat natuurlijk graag. We schrijven tipbandjes om de boeken in de winkel en delen daar regelmatig een foto van op instagram. De boekentips zijn heel gevarieerd, en zijn gebaseerd op de persoonlijke smaak van iedere medewerker.

Geen Top tien van de bestverkochte boeken dus, maar eigenzinnige en verrassende keuzes waar u zich door kunt laten inspireren. Hieronder vindt u per medewerker de meest recente tip. En wilt u weten wat wij verder aanraden, klik dan onder de foto's op de link 'meer tips van...'

 

Meer tips van Ton

Spanning     Amerikaanse literatuur

Natuur    Geschiedenis

Ton tipt

De nietige miljoenen

Jess Walter

€ 24,99

Indrukwekkend boek over de beginjaren van de 20e eeuw in het oosten van de USA, en de strijd van de vakbonden voor humanere werkomstandigheden. In een ruk uitgelezen.

Meer tips van Heleen

Literatuur    Vogels

Vlaams    Reizen   Afrika   Natuur

Heleen tipt

De overlevenden

Alex Schulman

€ 21,99

De pijnlijke splinters van een gehavende jeugd, tergend mooi beschreven. Of de drie broers Benjamin, Nils en Pierre het nu goed of fout denken te doen... het lukt ze niet om te voldoen aan de ouderliefde. Waar is het fout gegaan? In afwisselende hoofdstukken die zwenken tussen jeugd en volwassenheid kom je dichter bij verschillende waarheden. Een ongelooflijk dapper en intens verslag van een zoektocht hoe om te gaan met een jeugdtrauma.

Meer tips van Jessica

Jeugd     Literatuur    Historische romans

Fantasy    Young Adult

Jessica tipt

De boekbinder

Bridget Collins

€ 12,50

Dompel jezelf onder in historisch Engeland waar mensen hun nare herinneringen kunnen laten wissen uit hun geheugen door ze te laten binden in een boek. Maar ben je daarna nog wel jezelf? En wordt daar geen misbruik van gemaakt door mensen met macht? Een magisch, meeslepend verhaal waar je maar moeilijk los van komt.

Meer tips van Anouk

Literatuur   Engels   Geschiedenis

Klassiekers    Absurde verhalen

Anouk tipt

Treinen en Kamers

Annelies Verbeke

€ 23,50

Vijftien verhalen geïnspireerd door vier millennia literatuur. De perfecte verhouding van serieuze (hedendaagse) thema's, lichte toon en diverse vertelvormen, en dat alles met een snufje absurde humor.

 

 

Meer tips van Manon

Geschiedenis    Kunst    Literatuur

Poëzie   Engels

Manon tipt

De jaren

Annie Ernaux

€ 21,99

Wat doet de tijd met een vrouw? Ernaux heeft een fraaie vorm en schrijfstijl gevonden om dat te vertellen. In deze terugblik op haar leven trof mij het meest, dat bij elke nieuw verworven vrijheid een nieuwe onvrijheid ontstaat. Een onrustbarende notie, maar daar is prachtige literatuur ook voor bedoeld.

Meer tips van Hilda

Jeugdboeken   Literatuur

Young Adult     Kookboeken

Hilda tipt

De tunnel

Anna Woltz

€ 16,99

Prachtig! Het is Anna Woltz weer gelukt. Een verhaal, zo ogenschijnlijk makkelijk geschreven, maar intussen zoveel vertellend en zo spannend en goed in elkaar gezet, dat je het niet weg kunt leggen. Eenmaal uit, blijven de beelden die het boek oproept lang hangen in je hoofd.
Over de verschrikkingen en de impact op iedereen van de Tweede Wereldoorlog, over vriendschap, over de impact van een ernstige ziekte, over verschillende sociale milieu’s, over liefde, over angst, over verbondenheid tussen de mensen, over familiebanden, over jezelf overtreffen en durven, maar bovenal over doorgaan! 12+

 

Meer tips van Mabel

Thrillers    Science Fiction    Fantasy

Young Adult    Kinderboeken    'Rare' literatuur

Mabel tipt

Koninkrijk

Jo Nesbo

€ 22,99

Wat een fantastisch boek! Niet echt een thriller, hoewel er wel in gemoord wordt. Niet echt een roman, hoewel er wel een familiegeschiedenis wordt verteld. Het dorpsleven in een notendop, met alle roddels en geheimen die al jaren opgespaard zijn en waarvan er veel onthuld wordt als het jongste broertje na 15 jaar weer terugkomt naar het dorp..

Meer tips van Els

Boeken met:    

Subtiele humor      Verrassing         Herkenning

(liefst tegelijkertijd)

Els tipt

Wat ze zeiden

Miriam Toews

€ 20,99

Waarom zou je nog verhalen VERZINNEN als de werkelijkheid zo onvoorstelbaar is dat je die ook heel mooi kunt beschrijven, vooral als je heel mooi kunt schrijven.  Mevrouw Atwood mag jaloers zijn op Miriam Toews.

  Meer tips van Sabrina  

Avontuur    Young Adult

Apen    Sprookjes    Spanning

Engels    Science Fiction

Sabrina tipt

Middernachtbibliotheek

Matt Haig

€ 22,99

Wat zou jij doen als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kan maken?
Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt en iedereen teleurstelt. Als na een rampzalige dag haar depressie haar de baas wordt besluit ze om uit het leven te stappen. Maar wat zit er tussen leven en dood? De Middernachtbibliotheek. Een speciale plek waar alle boeken toegangspoorten zijn naar alle levens die Nora zou kunnen leven.

Het is een bijzonder verhaal met een onverwachte wending en mooie boodschap.

Nora tipt

De breedsprakige dame

Maeve Brennan

€ 20,00

Deze lang onontdekte Ierse schrijfster weet New York perfect te vangen in wervelende stukjes voor de New Yorker, over eenzaamheid in een grote stad. Prachtige observaties, scherpe inzichten, verstilde stukjes tekst als een Hopper-schilderij. Lees dit!

Leoni tipt

1001 nacht

Kader Abdolah

€ 24,99

Dé Midden-Oosterse klassieker kan in de hedendaagse boekenkast niet ontbreken. Inspirerende, korte verhalen die hun kracht vinden in hun oeroude eenvoud. De macht en intensiteit van vrouwen in de maatschappij staan centraal in deze vertellingen. Kader Abdolah neemt je mee door woestijnen, rivieren en paradijzen en begeleidt de lezer door korte introducties die een historische en culturele achtergrond schetsen. Kortom, 1001 nacht bestaat uit eeuwenoude wijsheden verpakt in een kleurrijk jasje.

pro-mbookslibr2 : libris