Onze tips

 

Als wij iets lezen wat wij prachtig vinden delen we dat natuurlijk graag. We schrijven tipbandjes om de boeken in de winkel en delen daar regelmatig een foto van op instagram. De boekentips zijn heel gevarieerd, en zijn gebaseerd op de persoonlijke smaak van iedere medewerker.

Geen Top tien van de bestverkochte boeken dus, maar eigenzinnige en verrassende keuzes waar u zich door kunt laten inspireren. Hieronder vindt u per medewerker de meest recente tip. En wilt u weten wat wij verder aanraden, klik dan onder de foto's op de link 'meer tips van...'

 

Meer tips van Ton

Spanning     Amerikaanse literatuur

Natuur    Geschiedenis

Ton tipt

12 vogels die je leven redden

Charlie Corbett

€ 22,99

Via 12 verschillende vogels neemt de auteur je bij de hand om troost en sterkte te vinden in dit leven. Tevens een uitnodiging om de deur uit te gaan op ontdekking in de natuur.

Meer tips van Heleen

Literatuur    Vogels

Vlaams    Reizen   Afrika   Natuur

Heleen tipt

Elena weet

Claudia Piñeiro

€ 18,99

Het verhaal van Elena heeft me diep geraakt. Ik heb zelden zo'n hartverscheurend mooi beschreven rouwproces gelezen waarbij de hoofdpersoon ( moeder in dit geval) AL mijn sympathie, respect en bewondering toegediend krijgt die ik tijdens het lezen voelde opkomen. Bladzijde na bladzijde zat ik met dichtgeknepen keel te voelen hoe Elena dichterbij een waarheid komt waar je eigenlijk voor weg wilt vluchten. Daarnaast is het een weergaloze beschrijving van een onomkeerbaar ziekteproces, en van een moeder-dochter relatie die ook een plek in de wereldliteratuur verdient. Dit boek hoort voor mij thuis is het rijtje J.M Coetzee: In ongenade, Marlene van Niekerk: Agaat, Maaza Mengiste: De schaduwkoning en Damon Galgut: De belofte. Boeken die mijn leesleven hebben veranderd. Mijn boek van het jaar, dat zeker!

Meer tips van Jessica

Jeugd     Literatuur    Historische romans

Fantasy    Young Adult

Jessica tipt

Fairy Tale

Stephen King

€ 24,99

Als je vrij bent aan het einde van het jaar, dan is dit hèt boek om in te duiken! Je kunt in dit boek even letterlijk naar een andere wereld verdwijnen. Dit is zo'n verhaal dat je eigenlijk niet uit wilt lezen, omdat je geen afscheid wilt nemen van de hoofdpersonen en vooral niet van de onvergetelijke hond Radar. 592 pagina's leesplezier!

Meer tips van Anouk

Literatuur   Engels   Geschiedenis

Klassiekers    Absurde verhalen

Anouk tipt

De beesten

Gijs Wilbrink

€ 23,99

Een rauw, heftig en spannend verhaal, en de Achterhoekse sfeer is helemaal raak!

'De beesten' is een sterk debuut, dat nieuwsgierig maakt naar meer.

 

Meer tips van Irene

Literatuur   Jeugdboeken  

Bijzondere 'twist'    Koken en bakken

Irene tipt

Lowie

Stefan Boonen

€ 19,50

Waanzinnig mooi!

Over nieuwe (enge) dingen durven, dapper zijn en over héél hoog springen.

Voor iedereen die fan is van Lampje.

Meer tips van Manon

Geschiedenis    Kunst    Literatuur

Poëzie   Engels

Manon tipt

Iemand zijn

Joep Dohmen

€ 45,00

Het magnum opus van filosoof Joep Dohmen. Hij ziet als voornaamste opdracht van ons, dat we onze wereld weer bewoonbaar maken, vanuit een persoonlijke verantwoordelijkheid. Lukt dat wel in die wereld vol opties, onderlinge verschillen en verlangens? Dohmen denkt dat praktische wijsheid, met meer aandacht voor het leven in het hier en nu, ons kan helpen. Daar hebben we de filosofie bij nodig. En dan is Dohmen een goede gids.

Meer tips van Hilda

Jeugdboeken   Literatuur

Young Adult     Kookboeken

Hilda tipt

Otis' redding

Mirjam Mous

€ 20,99
Melvins broer Otis wordt doodgereden op het moment dat ze samen naar een verlaten huis in het bos zouden gaan om daar foto’s te nemen.
De volgende dag gaat Melvin alsnog naar het huis en ontdekt daar een tijdtunnel die hem terugwerpt naar het jaar 1977. Hij komt erachter dat die tunnel ook nu nog gebruikt wordt en geheim moet blijven.
Is Otis’ aanrijding wel een ongeluk?
Melvin gaat op onderzoek uit zowel in het heden als in het verleden.
Kan hij via het verleden invloed uitoefenen op het heden en zo zijn broer redden? Op naar Otis’ Redding!
Spannend en intrigerend! 15+

 


 

Meer tips van Mabel

Thrillers    Science Fiction    Fantasy

Young Adult    Kinderboeken    'Rare' literatuur

Mabel tipt

Fairy Tale

Stephen King

€ 24,99

Nadat hij mij vorig jaar verliefd liet worden op Billy Summers, een huurmoordenaar, flikt hij het dit jaar weer met... een hond. En ik ben een kattenmens!
In dit sprookje vol met (verwijzingen naar andere) sprookjes neemt Stephen King ruim de tijd voor de introductie vna zijn hoofdpersonen en net toen ik dacht: waar blijft het fairytale gedeelte, werd ik in een put vol getrokken. Wat kan deze man toch geweldig schrijven!

Meer tips van Els

Boeken met:    

Subtiele humor      Verrassing         Herkenning

(liefst tegelijkertijd)

Els tipt

Kassa 19

Claire-Louise Bennett

€ 23,50

Fascinerende reis door het hoofd van een lezer en boekliefhebber die ontdekt dat ze schrijver is. Scherpzinnig en bijzonder en bij vlagen hilarisch. Niet zomaar een boek, maar een inspirerende leesbelevenis.

  Meer tips van Sabrina  

Avontuur    Young Adult    Engels

Apen    Sprookjes    Spanning

Natuur   Koken & Bakken

Sabrina tipt

Medusa

Jessie Burton

€ 12,50

Poëtisch en krachtig geschreven. Een prachtige hervertelling.
Dit is het verhaal dat Medusa verdient.

Nora tipt

Over liefde

Anna Brüggemann

€ 22,99

Het verslag van een langzaam ontrafelende liefdesrelatie, verteld vanuit beide perspectieven. In precieze bewoordingen verteld, met haarfijne karakterschetsen en intieme, schrijnende scènes. Melancholisch, verdrietig, en bij vlagen heel pijnlijk. Maar vooral heel goed - ik schaarde deze roman onder het kopje 'lekker tussendoor weglezen', maar denk er nog steeds aan.

pro-mbooks2 : libris