Tips van Anouk

Wij zijn met vijf

Matias Faldbakken

€ 19,95

Als hond Snusken verdwijnt en het gezin uiteen valt, trekt vader Tormod terug in de garage en begint iets te maken.

Wat bedrieglijk eenvoudig begint ontaardt in een grote klont/klomp/homp verbeelding. Heerlijk en monsterlijk tegelijk!

Wildevrouw

Jeroen Olyslaegers

€ 26,99

Antwerpen, zestiende-eeuw. Het ging  de stad voor de wind, maar onder de oppervlakte broeide het door godsdiensttwisten en machtsstrijd. Beer maakte het van dichtbij mee in zijn herberg waar handelaren, vrijdenkers, zotten en bedriegers samen dronken en feestten. Jaren later blikt de gevluchte herbergier terug op deze tijd en probeert in het reine te komen met zijn zonden, zijn pijn en zijn herinneringen. Een sfeervolle en zinnenprikkelende roman!

Piranesi

Susanna Clarke

€ 22,50

De lockdown is zo erg nog niet als je met Piranesi in het Huis verblijft: oneindige gangen, ontelbare zalen, een oceaan op de benedenverdieping, wolken boven en duizenden standbeelden, een binnen maar geen buiten. Piranesi wijdt zijn leven aan het onderzoeken van Het Huis. Af en toe ziet hij zijn vriend, de Ander, die onderzoek doet naar Grote en Geheime Kennis. Niets bijzonders, maar dan verschijnen er mysterieuze boodschappen op de vloer. 

Utopia avenue

david mitchell

€ 19,95

Meesterverteller David Mitchell stort je in de muziekscene van de late Sixties. Met bijrollen voor David Bowie, Janis Joplin, Frank Zappa e.v.a.

En Mitchellfans opgelet: De Zoet is terug!!!

(De Nederlandse vertaling verschijnt op 29 september)

Kintu

Jennifer Nansubuga Makumbi

€ 24,99

Harde werkelijkheid en spiritualiteit gaan hand in hand in deze veelstemmige roman.

Geef je er aan over!

Mirror & the light

hilary Mantel

€ 22,95

Wie de andere twee delen van Hilary Mantels Cromwelltrilogie heeft gelezen wil dit slot niet missen. En wie 'Wolfhall' en 'Bring Up the Bodies' ('Het boek Henry') niet heeft gelezen moet dat meteen doen, want dit slot wil je niet missen. Beter wordt het niet!
(De Nederlandse vertaling is ook verkrijgbaar)

Inventaris van enkele verliezen

Judith Schalansky

€ 26,99

Judith Schalansky maakte een volmaakt onvolmaakte verzameling van dingen die we verloren, vergaten, die verdwenen.

Lees langzaam en aandachtig, en bewonder de vormgeving. Over ieder woord en ieder detail is nagedacht.

Meer dan een broer

David Diop

€ 19,99

Eerste Wereldoorlog: wanneer zijn 'meer-dan-een-broer' in zijn armen sterft, besluit de Senegalese soldaat Alfa Ndiaye vrij te zijn, vrij 'om niet meer te gehoorzamen aan die stemmen die bevelen onmenselijk te zijn wanneer dat wel zou moeten.' Hij zal de dood van zijn vriend wreken. Wat volgt is een verhaal gruwelijk en waanzinnig in al zijn menselijkheid, en met een prachtige wending op het einde.

 

 

Het ijspaleis

Tarjei Vesaas

€ 21,99

Twee meisjes Unn en Siss, een prille vriendschap en een vreselijke verdwijning in een sprookjesachtig maar genadeloos bevroren landschap. Dat is het verhaal, maar de taal maakt dit boek. Hoe Vesaas je de onvoorwaardelijke vriendschap, de spanning en de schoonheid laat voelen, is bijna niet onder woorden te brengen. Werkelijk wonderschoon!

Een lied voor Achilles

Madeline Miller

€ 20,00

Er zijn hervertellingen van klassieke verhalen te over, maar wat mij betreft blijft dit de mooiste!

En eindelijk is hij nu weer weer verkrijgbaar in vertaling.

Frankenstein

Mary Shelley ; Maria Postema

€ 24,99

In de wereldklassiekers-serie van Blossom Books is een tweede deel verschenen. Na Romeo en Julia is er nu Frankenstein, door Maria Postema herschreven voor YA-lezers, met prachtige illustraties van Sophie Pluim. Dit is het verhaal zoals Mary Shelley het schreef in 1818/1831. Dus geen groen monster met bouten in zijn nek, geen “Igor, it’s alive!”, maar een verhaal dat vraagt: Wie is er nou eigenlijk
het monster? Het gekwelde wezen dat Victor Frankenstein maakt, of misschien de ambitieuze wetenschapper zelf?

Lanny

Max Porter

€ 14,95

'Lanny' is als een droom waaruit je niet wilt ontwaken. Met 'Grief Is the Thing with Feathers' schreef Max Porter een prachtig en volstrekt origineel debuut. En met deze tweede roman lukt het hem weer! Wie genoten heeft van George Saunders' 'Lincoln In the Bardo', moet dit ook lezen. (Ook verkrijgbaar in de Nederlandse vertaling)

Tip van Anouk

De goede zoon

Rob van Essen

€ 21,99

In een wereld vol zorgrobots en zelfrijdende auto’s, waar iedereen schrijft, maar niemand leest, gaat de hoofdpersoon op een road trip zonder te weten waarheen en waarom. Heerlijk vervreemdend en soms akelig herkenbaar. En na de laatste pagina wil je direct terug naar het begin, opzoek naar de subtiele lijntjes, hints en verwijzingen die je al vermoedde. Een plezier om te lezen en wat ons betreft de terechte winnaar van de Libris Literatuurprijs 2019!

Unsheltered

Barbara Kingsolver

€ 10,95

Ik begon in dit boek omdat ik gewoon zin had in een mooie roman, maar werd totaal omvergeblazen. Barbara Kingsolver weeft een prachtig menselijk verhaal over tijden waarin oude waarheden niet meer toereikend zijn en plaats moeten maken voor nieuwe ideeën, en over de strijd die daarvoor geleverd wordt. Dit is een roman over een schijnbaar onbelangrijk stukje geschiedenis, maar met een relevantie voor de huidige tijd waar geen non-fictie tegenop kan.

pro-mbookslibr1 : libris