Tips van Nora

Roman - Bijzonder Simpel

Bijzonder simpel

Alison Roman

€ 24,99

De titel zegt het al: van simpel tot uitgebreid, al deze gerechten zijn toegankelijk, én ongelooflijk lekker. Fris, modern, heel leuk geschreven, met prachtige foto's: dit boek is fantastisch om uit te koken en om in te bladeren voor inspiratie!

Murata - Buurtsupermens

Buurtsupermens

Sayaka Murata

€ 20,00

Een absurdistisch, bevreemdend én lief verhaal over de 36-jarige Japanse Keiko, die nog steeds in de buurtsuper werkt, terwijl iedereen om haar heen van haar verwacht dat ze trouwt en kinderen krijgt. Een ontroerend verhaal over je verzetten tegen andermans verwachtingen en omgaan met de soms rigide conventies van de Japanse maatschappij. Heel goed én hilarisch.

Moshfegh - De dood in haar handen

De dood in haar handen

Ottessa Moshfegh

€ 22,99

Lees Ottessa Moshfegh; je krijgt geen spijt! Ontzettend scherp, duister, absurd, en ongelofelijk grappig. Een 72-jarige vrouw vindt een briefje over de vermoorde Magda, met wie ze vervolgens een obsessie ontwikkelt. Langzaam gaan realiteit en fantasie door elkaar lopen - wat speelt zich af in Vesta's hoofd en wat niet? Spannend en heerlijk venijnig! 

Sittenfeld - Rodham

Rodham

Curtis Sittenfeld

€ 22,99

Wat als Hillary nooit met Bill was getrouwd? En wat als de veelbelovende rechtenstudente zich onafhankelijk van hem had kunnen ontwikkelen? Zowel aan de universiteit als in de Amerikaanse politiek? Wat als... Curtis Sittenfeld heeft een spannende alternatieve werkelijkheid gecreëerd, die uiteindelijk bovenal ontroert. Prachtig!

Moshfegh - Mijn jaar van rust en kalmte

Mijn jaar van rust en kalmte

Ottessa Moshfegh

€ 21,99

Nog een Moshfegh, en wederom briljant. Dit absurdistische verhaal draait om een jonge vrouw in Manhattan die in principe alles heeft wat haar hartje begeert, maar desondanks besluit een jaar te gaan slapen (m.b.v. een assortiment aan pillen). Vervreemdend, scherpzinnig, venijnig en toch ontroerend - waanzinnig!

pro-mbookslibr2 : libris