Wat wij nu lezen

In de winkel wordt ons regelmatig gevraagd: 'Wat lees jij nu?' Op deze pagina willen we dat graag met u delen.

 

Heleen leest

De schaduwkoning

Maaza Mengiste

€ 24,99

Dit boek past qua thema helemaal in mijn straatje: Ethiopië, de jaren dertig van de vorige eeuw. Maar dan door de ogen van romanpersonages. Wat weet ik van de periode waarin de Italianen het land dreigen binnen te vallen? Bovendien zal het boek niet voor niets genomineerd zijn voor de Bookerprize 2020. 

Jessica leest

De overlevenden

Alex Schulman

€ 21,99

Ik ben nu halverwege dit boek en merk dat ik langzamer ga lezen. Het is zo prachtig geschreven dat ik geen woord wil missen. Een verhaal om ademloos te ondergaan.

Manon leest

Maar dat mag je niet zeggen

Nikki Sterkenburg

€ 23,50

"Aardige" jongens, vechtend voor een witte etnostaat in Nederland. Hoe is hun rechts-extremisme verworden tot een alledaags onderdeel van onze samenleving? Sterkenburg dook in hun wereld, en levert een onthutsend en verrassend meeslepend boek af.

Mabel leest

Arc

Richard Osinga

€ 21,99

Bijna 5 sterren kreeg deze titel van de Vrij Nederland Detective & Thrillergids. Dit, plus dat het een Amersfoortse schrijver is, deed mij besluiten erin te beginnen. En nu wil ik vooral doorlezen!

Anouk leest

De Lichtwachters

Emma Stonex

€ 22,99

Heleen is al razend enthousiast over dit literaire 'locked room'-mysterie over drie verdwenen vuurtorenwachters. Nu waag ik me eraan.

 

 

Hilda leest

Luna

Pieter Koolwijk

€ 15,99

Ja! Het vriendinnetje van Gozert heeft haar eigen boek, wat fijn!

Els leest

Hoog en laag springen

Nicolien Mizee

€ 25,00

Lang gewacht op dit vierde deel van de Faxen aan Ger. Wat ben ik blij dat Nicolien Mizee bestaat... ze zorgt voor diepe inzichten in de relaties tussen mensen en de worsteling van het bestaan. En ook voor de slappe lach, bij mij althans.

 

Nora leest

Kus me, straf me

Marja Pruis

€ 7,90

Literaire kritiek gecombineerd met persoonlijke observaties: Marja Pruis doet dat zo goed dat dit boek leest als een lang essay over schrijven, schrijvers en schrijverschap; schaamte, verbergen en onthullen; intimiteit, angst en moed. Scherp en intelligent!

Leoni leest

Niemand zeggen

M.J. Arlidge

€ 20,99

Dit is deel 10 van de Helen Grace-serie van Arlidge. Recentelijk verschenen en ik ben erg benieuwd!

Dorus

Foto 1 Dorus

pro-mbookslibr2 : libris