Over ons

Veenerick Boek en Kantoor is in 1987 door Helma, René en Arno Koek geopend aan de Langeweg in Roelofarendsveen. De afgelopen 30 jaar is de winkel 3 keer verhuisd. Momenteel is Veenerick gevestigd op het Noordplein in Roelofarendsveen.
 
Zes (en tijdens feestdagen zelfs zeven) dagen per week staat er een enthousiast team voor je klaar met een breed assortiment aan boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen en de leukste, verrassende cadeauartikelen.
In 2007 is Joris, de oudste zoon van Helma en René, bij Veenerick komen werken. Ook werd dat jaar de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest overgenomen, een filiaal met een eigen naam waarmee intensief wordt samengewerkt. In 2013 is Joris officieel toegetreden tot het familiebedrijf.

Arno, Helma en René Koek in de winkel aan de Langeweg

Ook online bestel je bij ons je boeken in de webshop via www.veenerick.nl. Laat je bestelling GRATIS thuisbezorgen of haal het af in de winkel. Boven de € 15,- betaal je geen verzendkosten. Ruim 1 miljoen artikelen vóór 23.00u besteld, morgen in huis! Wat een gemak! Ook voor uw e-books kunt u bij ons terecht. Ruim 25.000 Nederlandstalige e-books zijn direct te downloaden.

In Nederland kennen we de Wet op de vaste boekenprijs, dit houdt in dat élk Nederlandstalig boek dezelfde prijs heeft. In Limburg, Friesland en dus ook in Roelofarendsveen betaal je exact hetzelfde! Dus waarom zou je ergens anders kijken?

Voor de zakelijke gebruiker hebben we een ruim assortiment kantoorbenodigdheden, van gummetje tot bureaustoel. Iets niet voorradig? Geen probleem, we hebben het snel in huis! Tevens zijn wij servicepunt van PostNL, dus ook voor uw postzaken kun je bij ons terecht.

De afgelopen jaren hebben we veel regionale producten bedacht en uitgegeven. Veel van deze producten vind je uitsluitend bij ons in de winkel. Zo verscheen eind 2017 De smaak van Kaag en Braassem; een uniek kijk-, kook- en leesboek waardoor je een mooi beeld krijgt van de gemeente Kaag en Braassem.

Joris Koek presenteert het kookboek De smaak van Kaag en Braassem, november 2017

Veenerick werkt samen met Blz., maar wat houdt dat precies in?
Blz. is een samenwerking tussen 85 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Elke Blz. boek- en kantoorvakhandel heeft zijn eigen karakter en eigen gezicht. Allemaal hebben ze hun eigen assortiment en allemaal hun eigen naam. Binnen het boekenvak is Blz., samen met Libris, één van de meest toonaangevende boekhandelsgroepen met het grootste marktaandeel van 17% in de boekenmarkt.
pro-mbooks3 : libris