UITVERKOCHT! PROEFTHEATER MET JÖEL BROEKAERT

*UPDATE 5-12: PROEFTHEATER MET JOËL BROEKAERT UITVERKOCHT

Op 18 november verscheen Proefles; het nieuwste boek van culinair journalist en tv-presentator Joël Broekaert.

Naar aanleiding van dit boek slaan Boekhandel Veenerick, Restaurant Plantage 87, Restaurant Poco Más én Joël de handen ineen en organiseren zij een uniek Proeftheater in Roelofarendsveen.

Het Proeftheater met Joël Broekaert is een unieke culinaire avond uit, waarbij je ook nog iets opsteekt! Een wervelende combinatie van wetenschap,
wonderlijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis. Want eten moeten we allemaal. Wil je daar drie (minstens!) keer per dag iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven. Dit Proeftheater verandert je leven!

Stephan Möllers van Plantage 87 en Twan de Jeu van Poco Más koken als 'Four-hands Chefs' de sterren van de hemel en de zwarte brigade, onder leiding van Wendie Möllers en Félien Borst, zorgt voor bijpassende dranken.

Gedurende de avond vertelt Joël aan de hand van de speciaal geselecteerde gerechten alles over de vijf basissmaken; zoet, zuur, zout, bitter en umami.

Koop hier je kaarten*

*De kaarten gaan per persoon.
Bij een reservering is inbegrepen: 1x het gesigneerde boek Proefles van Joël Broekaert en een 4-gangen diner. Een arrangement met bijpassende wijnen is optioneel bij te boeken. Gezelschappen zitten zoveel mogelijk bij elkaar.
Helaas is het niet mogelijk om rekening te houden met allergieën en dieetwensen

Datum: Woensdag 7 december
Locatie: Theaterzaal Poco Más, Noordhoek 19, Roelofarendsveen
Theaterzaal open: 18:00 uur
Start Proeftheater: 18:30 uur

Proefles

Joël Broekaert

€ 24,99
Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken. In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt 'Proefles' je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.
pro-mbooks2 : libris