Literair Café 102 – Murat Isik

Literair Café 102 – Murat Isik, In de mist van Golden Gate Park
Donderdag 25 april 2024, 19:30 - 21:00

Tijdens deze editie van het Literair Café 102 interviewen Ada Ruiter en Anton Furnée bestsellerauteur Murat Isik over zijn nieuwste boek In de mist van Golden Gate Park. Achteraf kun je zijn boek door hem laten signeren!

Murat Isit
Met een opa die dé verhalenverteller was van zijn dorp en ook een vader die de gave van het woord bezit, heeft auteur Murat Isik verhalen vertellen in het bloed zitten. Hij debuteerde in 2012 met Verloren grond, een familiegeschiedenis die in zijn geboorteland Turkije afspeelt. Zijn soepele pen werd beloond met de Bronzen Uil Publieksprijs en daarnaast werd het boek ook genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar uit, bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

Boek: In de mist van Golden Gate Park
Een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Dan storten onvermoede gebeurtenissen hem echter in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.

Wanneer: donderdag 25 april 2024, van 19:30 tot 21:00 uur.
Waar: Bibliotheek Amstelveen, Stadsplein 102
Tickets: Bibliotheekleden: €10,00, niet-leden: €15,00. De prijzen zijn inclusief een kopje koffie/thee in Venstra Café.

Geïnteresseerd? Kaartverkoop gaat via de website van de Bibliotheek.

Fotocredits: Mark Uyl

Hostname: pro-mbooks2