We lopen allemaal weleens ergens tegenaan in het leven. Soms vergeten we in alle drukte wat belangrijk is of hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen, of hebben we het gevoel dat we er helemaal alleen voor staan. Boeken kunnen helpen en ons zachtjes een duwtje in de juiste richting geven. Soms door het stellen van de juiste vragen, dan weer door het geven van (een begin van) een antwoord. De onderwerpen kunnen enorm uiteenlopen, net als de uitdagingen die we tegenkomen in het leven. Om je te inspireren nemen we je op deze pagina graag maandelijks mee in een bepaald onderwerp. Wat speelt er in de maatschappij en welke boeken sluiten hier goed bij aan? We hopen dat je hier fijne boekentips vindt en inspiratie opdoet.

Hekserij en magie

Heksen bestaan al eeuwenlang, maar het is pas sinds kort dat magie en hekserij wordt geaccepteerd en zelfs is gegroeid in populariteit. Honderden jaren lang werd hekserij gezien als kwaadaardig en vonden heksenvervolgingen plaats. Tegenwoordig passen steeds meer mensen hekserij en magie toe in hun leven en wordt het erkend als natuurreligie om je intuïtie, creativiteit en levensenergie volop te benutten en spiritueel te groeien.

Voor elke dag

Magie is eigenlijk heel eenvoudig toe te passen in je dagelijks leven. Zo kan je al een kaarsje aansteken met een bepaalde intentie. The Little Book of Practical Magic is een praktisch boekje waarin je door middel van eenvoudige, dagelijkse rituelen meer succes, liefde en welzijn kunt bereiken. Dit boek laat je kennismaken met de geheimen van kristallen, chakra's, kruiden, waarzeggerij en paranormale krachten. Het is het eerste deel in de serie over magie; in januari zal ook The Little Book of Love Magic verschijnen, over het versterken van zelfliefde en diepgaande relaties.

Natuurlijke elementen

Heksen geloven in de kracht van de natuur en werken daarom veel met kristallen, edelstenen en helende kruiden. In de boeken Rock Your Crystals en Rock Your Oils laat Hanneke Peeters zien hoe je kristallen, etherische oliën en kruiden kunt gebruiken voor meer innerlijke rust, tevredenheid en levenslust. Ook hiermee kan je eenvoudig dagelijkse rituelen uitvoeren om een moment voor jezelf te creëren en intenties te zetten.

In de kosmos

Tot slot speelt ook de stand van de maan, sterren en planeten een rol binnen hekserij. In Saturn Returns legt Caggie Dunlop het kosmische fenomeen uit dat je helpt om de betekenis te zien in de uitdagingen van je twintiger jaren. Je Saturn Return vindt plaats rond je dertigste levensjaar als de planeet Saturnus terugkeert naar de positie waar hij stond toen je werd geboren, met grote veranderingen en belangrijke levenslessen tot gevolg. Een beter begrip van je Saturn Return zal leiden tot acceptatie en zelfliefde.

Uitgelicht: The Little Book of Practical Magic

The Little Book of Practical Magic

Sarah Bartlett

€ 20,00

Dit betoverende boekje laat je kennismaken met de geheimen van kristallen, chakra's, kruiden, waarzeggerij en paranormale krachten. Het laat zien hoe je magie kunt gebruiken in je dagelijks leven om persoonlijk succes, liefde en welzijn te bereiken. Je hoeft niet in magie te geloven om dit boek te lezen - magie gaat gewoon over wonderbaarlijke en goede dingen laten gebeuren. Met deze praktische gids leer je magie in je leven toe te passen en je eigen intuïtieve en genezende krachten te vergroten.

Bijzondere auteur: Carolina Bont

Hoogsensitiviteit als kracht

Carolina Bont

€ 22,99

Carolina Bont is auteur, life-coach en grondlegger van het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Ze is gespecialiseerd in de coaching van leidinggevenden en het geven van intuïtietrainingen voor bedrijven. Daarnaast heeft ze meerdere succesvolle boeken op haar naam staan. Ze bracht als eerste in Nederland hoogsensitiviteit op een nieuwe, positieve manier over het voetlicht met haar bestseller Hoogsensitiviteit als kracht. Carolina heeft haar hoogsensitiviteit jarenlang als een last ervaren, totdat ze het belang van intuïtieve ontwikkeling ontdekte. In dat proces begon ze de kwaliteiten van haar hoogsensitiviteit te zien. Met haar trainingen en boeken helpt ze anderen hun sensitieve kwaliteiten beter te begrijpen en optimaler te gebruiken. Ze benadert hooggevoeligheid als een kwaliteit die de weg wijst naar een intuïtief bewustzijn. De boeken van Carolina Bont leren je het beste te halen uit je hoogsensitiviteit, waardoor het geen belemmering is, maar een kracht.

Naast de uitgelichte onderwerpen van deze maand zijn er nog veel meer boeken binnen het genre zingeving. Hieronder vind je nog meer inspiratie!

 

pro-mbooks3 : libris