Ik lees thuis

Als je niet naar de buiten kan, dan haal je de wereld toch binnen?

Nu we de komende weken thuis blijven, hoeven we ons gelukkig nog steeds niet te vervelen. Er zijn ontzettend veel leuke, lekkere én leerzame boeken om deze weken thuis door te komen. Daarmee lees je de mooiste verhalen, kook je de lekkerste gerechten en houd je je kennis op peil. We hebben de leukste boeken voor je op een rijtje gezet.

Deel jij ook het boek wat je op dit moment aan het lezen bent via de socials met de hashtag #ikleesthuis en inspireer andere lezers!

De hashtag #IkLeesThuis is door kinderboekenschrijver Manon Sikkel in het leven geroepen

De hashtag #IkLeesThuis is door kinderboekenschrijver Manon Sikkel in het leven geroepen naar aanleiding van het Italiaans initiatief #ioleggoacasa, wat hetzelfde betekent. Op social media schreef Manon “In Italië is de hashtag #ioleggoacasa populair, met foto's van wat mensen in quarantaine aan het lezen zijn. En wat de Italianen kunnen, kunnen wij ook. Daarom een oproep aan alle lezers om je leesplek en het boek dat je nu leest te posten met de hashtag #ikleesthuis”. Net als veel boekenliefhebbers pikte Libris.nl de hashtag snel op. Inmiddels is het ook een van de kernwoorden van de ‘IkLeesTHuis’- campagne van de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) waarin ze aandacht vraagt voor het boek als invulling voor de noodgedwongen vrije tijd als gevolg van de coronacrisis.

Manon Sikkel is kinderboekenschrijver en de huidige Kinderboekenambassadeur. Ze werd bekend met haar boeken over Elvis Watt miljonair, Izzy Love en Geheim Agent Oma. Ze won drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en twee keer de Pluim van de Senaat. Ze studeerde af als taalpsycholoog en is daarnaast freelance journalist.

pro-mbooks2 : libris