Sally Rooney - Prachtige wereld, waar ben je

Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en elkaar pijn doen. Het gaat over seks, over vriendschap en over de wereld waarin zij leven.

Het nieuwe boek van Sally Rooney is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en online

Prachtige wereld, waar ben je

Sally Rooney

€ 24,99
Prachtige wereld, waar ben je is de nieuwe roman van Sally Rooney, auteur van Gesprekken met vrienden en Normale mensen. Prachtige wereld, waar ben je wordt uitgegeven als luxe hardcover in twee kleuren, blauw en perzik, die willekeurig worden geleverd. Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraagt of hij met haar meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijke relatiebreuk en flirt weer met Simon, die ze al kent van kindsaf aan. Ze houden van elkaar, maar willen ze hun vriendschap op het spel zetten voor een relatie? Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en elkaar pijn doen. Het gaat over seks, over vriendschap en over de wereld waarin zij leven. Het is een universeel verhaal, dat zich afspeelt in Dublin en een klein stadje aan de Ierse westkust, over de vage grens tussen alleen-zijn en eenzaam zijn, en over hoe je je leven kan delen met anderen. 'Sally Rooney’s nieuwste is weer een proeve van genialiteit op het gebied van observaties, dialogen, personages.' - Claudia Straatmans, Nouveau ‘Dit is precies waar Rooney goed in is, het tekenen van gecompliceerde personages die in de wereld buiten hun hoofd van misverstand naar misverstand strompelen.’ – Trouw 'Wat Rooney’s boeken zo aantrekkelijk maakt, is die verstrengeling van intellectuele branie en schoorvoetende kwetsbaarheid, van seks en existentialisme. Ze schrijft nuchter en toch sensueel, even sober als suggestief.' – De Tijd 'De nieuwste Sally Rooney sluit in veel opzichten naadloos aan bij haar eerste twee romans.' – De Volkskrant (vier sterren) ‘Tussen de regels door proef je al het ongezegde. Dat is wat Sally Roony zo ongelooflijk goed beheerst; een zacht, maar o zo helder licht te laten schijnen op het onbeholpen gestuntel van de moderne mens.’ – Zin.nl 'Prachtige wereld, waar ben je is een bijzonder geslaagde en meeslepende roman over de eerste generatie ooit die zin aan het leven moet zien te verlenen, niet enkel in het licht van hun eigen toekomstige dood, maar in dat van het eind van de wereld of van althans de volledige mensheid.' - Klara 'Een zeer intelligente page-turner vol met emotie.' - Kirkus 'Zoals we van haar gewend zijn weet Rooney uit te dagen en te inspireren.' - Publishers Weekly ‘Goed nieuws voor lezers en kijkers die smachtten naar een nieuwe aflevering: de nieuwe Sally Rooney is heel erg een Sally Rooney.’ – Het Parool

Boekenlive vanuit Libris Voorhoeve

30 september a.s. is de Nederlandse uitgever van Sally Rooney, Jennifer Boomkamp, te zien in Boekenlive vanuit Libris Voorhoeve. In dit digitale boekenevent kunnen lezers vragen aan haar stellen. Twee lezers worden uitgenodigd om bij de uitzending aanwezig te zijn en met haar in discussie te gaan over het boek. Vul onderstaand formulier met jouw vraag voor Jennifer in, en wie weet krijg jij wel de unieke kans om jouw vraag in de uitzending te komen stellen!

LET OP: Het boek is verkrijgbaar in 2 kleuren* Online is er geen keuzemogelijkheid

In de boekhandel kunt u kiezen welke editie u wil hebben; online worden de 2 verschillende edities willekeurig geleverd

pro-mbooks2 : libris