Eus

ebook

een schelmenroman

Özcan Akyol Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 8,99

Eus

ebook EPUB

€ 8,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

'Wat een kutwereld, joh!' Na talloze goedbedoelde pogingen om een normaal leven te leiden en evenzoveel mislukkingen is dat de enige conclusie die Eus, een Turkse tiener uit het oosten van het land, kan trekken. Op zoek naar afleiding verzandt hij in drankmisbruik en hobbyseks. Door zijn bijtende cynisme trekt hij overal de aandacht, maar of hij nu tussen familie, vrienden of wildvreemden is: Eus is nergens thuis.

Hij leeft constant op gespannen voet met zijn norse vader, raakt bevriend met kampers, komt terecht in een gevalletje eerwraak en trekt op strooptocht door Europa.
In volle vaart en doorspekt met galgenhumor beschrijft Özcan Akyol het leven van een jongen die zich op een onorthodoxe manier probeert te ontworstelen aan het lot van randfiguur.

Dit is geen roman over multiculturalisme, geen successtory van een arme sloeber die zich opwerkt tot invloedrijke ondernemer of het sentimentele relaas van een crimineel die weer op het rechte pad komt. Dit is het verhaal van Eus.

Over de auteur
Özcan Akyol (Deventer, 1984) studeerde journalistiek en Nederlands. Hij ontwikkelde zich van straatschoffie tot een ware literaire belofte.
ISBN
9789044621419
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Prometheus
Druk
1e
Verschenen
29-10-2012
Taal
Nederlands
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris