Voorleesdagen 25 januari t/m 4 februari 2023

Voorleesdagen 2023

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2023.

Tot Prentenboek van het Jaar is verkozen Maximiliaan Modderman geeft een feestje geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte. Maximiliaan Modderman geeft een feestje is verkrijgbaar als normale editie en tijdelijk als mini-editie voor € 5,75. 

Naast dit boek hebben Nederlandse jeugd-bibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal staan. 

Lever de kleurplaat in en maak kans op Het grote Fiep flapjesboek van Fiep Westendorp


Wij hebben een leuke kleurplaat laten maken. De kleurplaat is verkrijgbaar in de boekhandel en online.
Lever deze kleurplaat voor 1 maart in bij jouw Libris of Blz.-boekhandel en maak kans op één van de tien exemplaren van Het grote Fiep flapjesboek van Fiep Westendorp. Klik hier voor de kleurplaat

 

De winnaars zijn: Thijs bij Blz. Boekhandel Buitelaar, Adam van Doremaele bij Blz. Boekhandel Hedel, Veerle Witjes bij Boekhandel Venstra, Yannick Veer bij Boekhandel Roodbeen, Livia al-Khawaja bij Boekhandel Vives, Sophie ter Horst bij Boekhandel Struik, Felix Shapcott bij Binnert Overdiep Heerenveen, Merel van t Goor bij Boekhandel Osinga, Yfke Stenhuis bij Boekhandel Lectori, Doris van Schaik bij Boekhandel Van Piere.

Speciale uitgave voor € 9,99 OP=OP

Prentenboek Top 10 2023: boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Prentenboeken

Bekijk alle boeken

Nieuwe kinderboeken

Bekijk alle boeken
Thuis | Mark Janssen | 9789047715955 € 17,99
pro-mbooks2 : libris