Voorleesdagen 2021

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van woensdag 20 januari t/m zaterdag 30 januari 2021.

Tot Prentenboek van het Jaar is verkozen Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen. Coco kan het! is verkrijgbaar als normale editie en tijdelijk als mini-editie voor € 5,25. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal staan. 

Speciale uitgave voor € 6,99

Vraag de boekhandel naar de bezorgopties

Lever de kleurplaat in en maak kans op "Het eiland van olifant" van Leo Timmers

Wij hebben een leuke kleurplaat laten maken. De kleurplaat is verkrijgbaar in de boekhandel (afhankelijk van regelgeving Corona-maatregelen) en online. Lever deze kleurplaat vanaf 3 maart (einde lockdown) in bij jouw Libris of Blz.-boekhandel en maak kans op één van de tien exemplaren van Het eiland van olifant van Leo Timmers. Je kunt jouw kleurplaat inleveren t/m 15 maart 2021. Klik hier voor de kleurplaat

Prentenboek Top 10 2021: boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Nieuwe kinderboeken

Bekijk alle boeken
Fake! | Carry Slee | 9789048860838 € 17,99

Een prachtige prentenboek met een rijke boodschap

Samen zijn we thuis

Stephanie Parsley Ledyard

€ 14,99

Je staat op het punt om te gaan verhuizen. Maar hoe bereid je daar je kind op voor? Want een verandering van omgeving en het achterlaten van vriendjes kan een grote impact hebben. Met ‘Samen zijn we thuis’ heb je een mooie gelegenheid om een aanstaande verhuizing bespreekbaar te maken.
Wat is nu eigenlijk thuis? Is het de voordeur, het kleedje in de gang of het plantje op de vensterbank? Tja, misschien is het wel alles om je heen wat vertrouwd voelt. Maar stel je voor dat op een dag alles verandert. Je stapt in de auto en gaat op weg naar een hele nieuwe plek. Dat kan je wereld op z’n kop zetten. Ineens ben je je thuis kwijt. Totdat je ontdekt, dat een nieuw huis ook heel erg leuk kan zijn. Je komt er ook snel achter dat een hoop dingen hetzelfde blijven. En voor je het weet, ben je ineens weer thuis.
De illustraties zijn erg mooi. In de plaatjes valt veel te zien en te ontdekken. Wat ik ook een sterk punt vind, is dat het verhaal nergens dramatisch of sentimenteel wordt.
Het is ook heel geschikt om met kleine kinderen te praten over de betekenis van een gezin. Als alles anders wordt, zijn er altijd nog mensen waar je op terug kunt vallen.
Een prachtige prentenboek met een rijke boodschap.

pro-mbookslibr1 : libris