We lopen allemaal weleens ergens tegenaan in het leven. Soms vergeten we in alle drukte wat belangrijk is of hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen, of hebben we het gevoel dat we er helemaal alleen voor staan. Boeken kunnen helpen en ons zachtjes een duwtje in de juiste richting geven. Soms door het stellen van de juiste vragen, dan weer door het geven van (een begin van) een antwoord. De onderwerpen kunnen enorm uiteenlopen, net als de uitdagingen die we tegenkomen in het leven. Om je te inspireren nemen we je op deze pagina graag maandelijks mee in een bepaald onderwerp. Wat speelt er in de maatschappij en welke boeken sluiten hier goed bij aan? We hopen dat je hier fijne boekentips vindt en inspiratie opdoet.

Self care

Self care

In een samenleving waarin wordt verwacht dat je continu aanstaat liggen burn-outs, paniekaanvallen en depressies op de loer. Het is daarom niet vreemd dat we steeds meer verlangen naar rust, tijd en aandacht voor onszelf, wat onder andere te zien is aan de stijgende populariteit van yoga- en meditatieretraites. We weten inmiddels allemaal dat self care nodig is voor een goede mentale gezondheid. Maar aandacht voor jezelf vermindert niet alleen het stressniveau, het kan ook nog eens een positieve invloed hebben op je zenuwstelsel en immuunsysteem!

Goed voor jezelf zorgen is een uiting van zelfliefde. Je gunt jezelf ontspanning, bijvoorbeeld door op je favoriete nummer te dansen, een wandeling te maken of een massage te nemen. Self care is op emotioneel, fysiek, spiritueel en sociaal vlak mogelijk en de vorm is voor iedereen anders. Waar de één behoefte heeft aan rust, bijvoorbeeld door meditatie, is voor de ander lichamelijke beweging juist weer een ontspannen bezigheid. Het is daarom goed om jezelf de vraag te stellen: Wat heb ik nodig om me goed te voelen?

Boekentips

Er zijn heel wat boeken die je met deze vraag op weg kunnen helpen. Ongetemd leven helpt je om de verwachtingen van de buitenwereld los te laten en écht voor jezelf te kiezen. De boeken Na regen komt zonneschijn en Self Love Talk laten zien hoe je twijfel ombuigt naar zelfliefde, om zo toe te werken naar een liefdevolle levensstijl. Om een einde te maken aan stressgevoelens die gevolg zijn van een te druk leven is er Survival voor stresskippen. Met Leef meer, denk minder krijg je inzicht in je denkpatronen en er is natuurlijk ook nog De Wim Hof methode, waarmee je door middel van je ademhaling en mindset leiding kunt nemen over je lichaam en geest om je fysiek en mentaal sterker te voelen dan ooit!

Uitgelicht: Na regen komt zonneschijn

Na regen komt zonneschijn

Alexandra Elle

€ 20,99

Wees sterker dan de belemmeringen op je pad. Door haar eigen verhaal te delen, van tienermoeder tot succesvolle en gelukkige entrepreneur, is de auteur een ware inspiratiebron. Warm, eerlijk, en vol inzichten over verlies, angst, lef, liefde en heling. Een heerlijke herinnering dat na regen altijd zonneschijn komt.

'Dit boek doet recht aan Alexandra Elles prachtige schrijfstil: eerlijk, open en herkenbaar. Met elke bladzijde leer je niet alleen de schrijfster, maar ook jezelf beter kennen. Elk hoofdstuk voelt als een gesprek met een goede vriendin; vol bemoedigende woorden en de juiste vragen en reminders die je doen groeien in zelfliefde en kracht.' - Kelly Weekers, auteur van de bestseller 'Happy Life 365'

Bijzondere auteur: Carolina Bont

Hoogsensitiviteit als kracht

Carolina Bont

€ 21,99

Carolina Bont is auteur, life-coach en grondlegger van het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Ze is gespecialiseerd in de coaching van leidinggevenden en het geven van intuïtietrainingen voor bedrijven. Daarnaast heeft ze meerdere succesvolle boeken op haar naam staan. Ze bracht als eerste in Nederland hoogsensitiviteit op een nieuwe, positieve manier over het voetlicht met haar bestseller Hoogsensitiviteit als kracht. Carolina heeft haar hoogsensitiviteit jarenlang als een last ervaren, totdat ze het belang van intuïtieve ontwikkeling ontdekte. In dat proces begon ze de kwaliteiten van haar hoogsensitiviteit te zien. Met haar trainingen en boeken helpt ze anderen hun sensitieve kwaliteiten beter te begrijpen en optimaler te gebruiken. Ze benadert hooggevoeligheid als een kwaliteit die de weg wijst naar een intuïtief bewustzijn. De boeken van Carolina Bont leren je het beste te halen uit je hoogsensitiviteit, waardoor het geen belemmering is, maar een kracht.

Naast de uitgelichte onderwerpen van deze maand zijn er nog veel meer boeken binnen het genre zingeving. Hieronder vind je nog meer inspiratie!

 

pro-mbooks3 : libris