Populaire series 4+

Serie Gorgels

Alle delen in deze serie

De Gorgels is een bekende en populaire Kinderboekenserie van de beroemde cabaretier Jochem Myjer. Het eerste deel verscheen in 2015 met tekeningen van Rick de Haas. In 2016 wonnen zij de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels bevat de serie meerdere delen en zijn er in de serie ook luisterboeken, knuffels en spelletjes te verkrijgen.

Serie Vos en Haas van Sylvia Vanden Heede

Alle delen in deze serie

Sylvia Vanden Heede is een Vlaamse kinderboekenschrijfster. Ze werd bekend door de veelbekroonde boeken over Vos en Haas. De tekeningen zijn gemaakt door de Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Dieren spelen een belangrijke rol in de verhalen. Thema's als eerlijkheid, respect en vrijheid vormen een rode draad in deze serie.

Serie Agent en boef van Tjibbe Veldkamp

Alle delen in deze serie

Agent en Boef werd bekroond met een Zilveren Griffel en een Pluim van de Maand. Voor kinderen vanaf 3 jaar. Geillustreerd door Kees de Boer. Een serie over boevenstreken.

Serie Foeksia de miniheks

Alle delen in deze serie

Paul van Loon, bekend van de serie Dolfje, schreef ook meerdere verhalen over Foeksia. Foeksia is een miniheksje en gaat naar de Heksenschool. Ze leert toverkunsten die regelmatig niet gaan zoals Foeksia had bedacht. Foeksia is ook verfilmd.

Serie Stinkhond

Alle delen in deze serie

De Stinkhond-serie is in Frankrijk zeer populair. Stinkhond is lelijk, gelooft alles wat men tegen hem zegt en hij stinkt enorm. Maar dat maakt Stinkhond niets uit.

Serie Aadje Piraatje

Alle delen in deze serie

De Nederlandse schrijfster Marjet Huiberts werkte jarenlang in het onderwijs. Deze ervaringen heeft ze gebruikt voor de serie Aadje Piraatje. Ze is ook bekend van de boekenreeks Ridder Florian. Aadje Piraatje werd bekroond met een zilveren griffel.

Serie Elmer

Bekijk alle boeken

De bekende olifant met de felle kleuren beleeft altijd weer een vrolijk avontuur met zijn vriendjes. De boeken staan vol knallende gekleurde illustraties en bevatten veel grapjes. Voorlezen is een feest! Voor kinderen van +/- 4 jaar.

Serie Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt

Alle delen in deze serie

In 1952 begon Jip en Janneke als een wekelijkse aflevering in het Parool. Janneke werd het buurmeisje van Jip. De verhalen gaan over het dagelijks leven van deze buurkinderen. En natuurlijk de bekende karakters Takkie en Siepie. De inspiratiebon bleek zoontje Flip. De illustraties zijn gemaakt door Fiep Westendorp.

pro-mbooks3 : libris