Populaire series 7+

Serie de waanzinnige boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton

Alle delen in deze serie

Wie kent deze serie niet? De waanzinnige boomhut is een enorm succes. Bij iedere deel heeft de boomhut wéér 13 verdiepingen extra. De boomhutbewoners organiseren allerlei activiteiten. Je kunt springen op de hoogste trampoline ter wereld. Of marsmallows roostereren boven een vulkaan. Of wat denk je van duiken in een chocoladewaterval?

Serie Mees Kees van Mirjam Oldenhave

Alle delen in deze serie

Mees Kees is een bekende jeugdboekenserie van Mirjam Oldenhave. Meerdere delen zijn verfilmd. De illustraties komen van Rick De Haas. Stagiair Kees wil graag leraar worden en loopt stage op een basisschool. Hij weet eigenlijk nog niets zoveel en daarom leren de kinderen de meester meer dan andersom, wat de bedoeling is. Vol gekke verhalen over de basisschool.

Serie Superjuffie van Janneke Schotveld

Alle delen in deze serie

Juf Josje lijkt een gewone juf, maar als er gevaar dreigt verandert ze in Superjuffie. Een soort Superman. Als de juf een hapje van haar krijtje neemt kan ze vliegen en dieren in nood te hulp schieten. Superjuffie is verfilmd.

Serie Dog Man van Dav Pilkey

Alle delen in deze serie

De amerikaanse serie Dog Man is populair in Nederland. Met bizarre tekeningen. Deze nieuwe superheld beschermt de stad tegen robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. Hij houdt van botten. Vol leuke woordgrappen, vertaald door Tjibbe Veldkamp. Vanaf 7 jaar.

Serie Dummie de mummie van Tosca Menten

Alle delen in deze serie

Dummie de mummie gaat over Goos en hij woont in het saaiste dorp van de wereld. Dan opeens ligt er een mummie in bed. De serie Dummie de mummie is geboren. Vele avonturen in Egypte en omstreken volgen met uitstapjes naar o.a. Rome, New York de dierentuin.

Serie Pinkeltje van Dick Laan

Alle delen in deze serie

De klassieker! Een blauw puntmutsje, een rood hemdje, een blauwe broek en een witte baard. Ja, dat is Pinkeltje. Pinkeltje is zo groot als je pink. Het eerste boek over Pinkeltje van Dick Laan werd uitgegeven in 1939. Al ruim 80 jaar Pinkeltje!

Serie Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon

Alle delen in deze serie

Dolfje Weerwolfje is een Nederlandse serie van Paul van Loon. Dolfje Spaan ontdekt dat hij een weerwolf is. Iedere maand is Dolfje Spaan voor 3 nachten een weerwolf. Paul van Loon bedacht dit personage al in 1994 en won meerdere keren de Prijs van de Nederlandse Kinderjury met boeken uit deze reeks.

Serie Spekkie & Sproet van Vivian den Hollander

Alle delen in deze serie

Twee vrienden en échte speurneuzen, dat zijn Spekkie en Sproet uit deze serie van Vivian den Hollander. Spekkie heet eigenlijk Marloes, maar houdt erg van spekkies, daarom Spekkie. Detective Spekkie neemt haar notitieboekje overal mee naar toe. Sproet is haar beste vriend en samen lossen ze mysteries op. Met tekeningen van Juliette de Wit. Vanaf 7 jaar.

Serie Koen Kampioen van Fred Diks

Alle delen in deze serie

Voor de voetbalfans. Koen is 7 jaar en voetbalt als de beste. Zijn vrienden noemen hem Koen Kampioen. Vriendschap, school en avontuur zijn bekende thema's in de boeken naast natuurlijk voetbal.

Serie Fantasia van Geronimo Stilton

Alle delen in deze serie

In Fantasia ontmoet je zeemeerminnen, aardmannetjes, feeën en zelfs een regenboogdraak. Verschillende delen zijn bekroond door de Nederlandse Kinderjury. In ieder boek maakt Geronimo een reis door het rijk Fantasia en redt Geronimo keer op keer zijn beijzondere medereizigers.

Serie For Girls Only van Hetty van Aar

Alle delen in deze serie

Een serie alleen voor meiden. Over: Familie, verliefdheid, schoolproblemen. Je leest over een vriendinnenclubje met in ieder boek een ander thema. Succesvolle serie van de Nederlandse auteur Hetty van Aar.

Professor S.

Wie kent Erik Scherder niet? De Nederlandse hoogleraar, o.a. bekend van zijn bezoekjes aan DWDD en DWDD-university. Hij schreef samen met Fred Dirks en Mariëlla van de Beek de Professor S.-boeken. Spannend!

Serie Tim de kleine boswachter

Tim is gek op de bossen. Als het even kan klimt hij in bomen, springt hij in plassen en bouwt hij hutten. Dat is niet zo gek, want zijn vader is boswachter. Tim weet zoveel over de natuur, dat hij op een dag zelf een échte boswachter mag worden. In zijn elektrische skelter beleeft hij zo de leukste avonturen.

pro-mbooks3 : libris