juni

Een avond met Frits van Oostrom

dinsdag 6 juni 2023

In mei dit jaar verschijnt De Reynaert, het nieuwe boek van Frits van Oostrom. Op dinsdagavond 6 juni organiseren wij, in samenwerking met Literair Zeist, een literaire avond waar Frits van Oostrom een lezing zal geven over dit zeer fraaie boek!

UPDATE: VOOR DEZE AVOND ZIJN GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR!

 

Een meesterlijk boek over een tijdloos meesterwerk dat ons doet lachen en huiveren om onszelf!

Van den vos Reynaerde geldt als het meesterwerk van de Nederlandse middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Steevast als nummer 1 of 2 op canonlijstjes; nog altijd een succesnummer op school; voorwerp van duizenden publicaties; inspiratiebron voor nieuwe navertellingen, toneel, beeldende kunst, toerisme en vossenkitsch; en inmiddels via vertalingen wereldwijd verspreid. Wat is toch het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook als een moderne roman leest, en zoveel heeft betekend voor zovelen? Met het enthousiasme van de levenslange liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan zijn visie op de Reynaert, als een ode aan de tekst en aan zijn vak. Met het doel te laten zien wat de Reynaert zo uniek maakt voor al die generaties liefhebbers en onderzoekers die – soms tot op het obsessieve af – met deze tekst hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.
De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk biedt in zijn breedte en diepte een weergaloos panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap.

Gul in kleur geïllustreerd, en met een nieuwe editie naar alle bronnen van de Middelnederlandse tekst, met woordverklaring en verantwoording, door Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom.

Meer informatie

Een avond met Ilja Leonard Pfeijffer

zaterdag 17 juni 2023

We zijn er erg trots op dat we er in geslaagd zijn om Ilja Leonard Pfeijffer naar Zeist te halen!

Deze avond zal hij u alles vertellen over zijn nieuwe roman Alkibiades.

Meer informatie