Leesteken Nieuwsbrief

Ontvangt u onze LeestekenNieuwsbrief al? Aanmelden kan hier!

Leestekenlezing: Arjan Dwarshuis over 'Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars'

 

Dinsdag 14 juni komt Arjan Dwarshuis bij ons vertellen over zijn nieuwe boek Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars.Nederland, vogelland in 4 seizoenen.

Ultieme vogelaar Arjan Dwarshuis (schreef eerder Een bevlogen jaar, over zijn poging het wereldrecord vogelspotten te verbeteren) weet zo enthousiast en beeldend over vogels, vogelgebieden en de seizoenen te vertellen, dat je er meteen op uit wilt trekken met verrekijker en notitieboekje.

Arjan beschrijft zijn favoriete vogelplekken in alle 12 provincies en tipt de verborgen pareltjes van de Nederlandse wildernis. Daarnaast zet hij zijn kennis en kunde in ten behoeve van natuurbehoud, wat in dit boek ook een belangrijk thema is.

Tijdens de lezing vertelt hij over zijn boek en zal daarbij ook uitgebreid beeldmateriaal laten zien. Meld je snel aan om er ook bij te kunnen zijn. Dit kan via [email protected] of 0299 771834.

Wanneer: dinsdag 14 juni, 20.00 uur

Waar: Het Leesteken

Entree: €10,-

Volg ons ook op onze socale media voor actuele tips

 

Via Facebook en Instagram geven wij dagelijks tips, dus volg ons ook daar, dat vinden wij leuk!

banner banner

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Pony | R.J. Palacio | 9789045127293 € 18,99
Rateiland | Jo Nesbo | 9789403138411 € 23,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 24 t/m 30 juni 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Verschijnt binnenkort, reserveer nu!

ABCDeelder

Ari Deelder

€ 22,99
‘Waar je niet bij bent gebeurt niet’, was een van de vele levensmotto’s van Jules Deelder, dichter, performer, drummer, nachtburgemeester en icoon. Virtuoos en onvoorwaardelijk leefde hij in het middelpunt van het heelal. Met dezelfde kracht als haar vader heeft Ari Deelder zich opgeworpen als biograaf. Langzaam maar zeker vindt ze haar weg in de tot de nok toe gevulde magazijnen met uitpuilende archieflades, stapels dozen en overvolle kasten. Het is een archief vol rariteiten, memorabilia, foto’s, platen, brillen, horloges, kostuumpakken, aanstekers en andere verzamelingen. Jules’ lades liggen vol beschreven papiertjes, onbetaalde rekeningen, niet-ontwikkelde foto’s, herinneringen, dreigbrieven, schetsen, eerste en laatste pagina’s van verschillende verhalen, sinterklaasgedichten, tapes en vreemde collecties. Het ABCDeelder is een greep uit het nog lang niet volledig uitgezochte archief, waarbij de items zijn geordend volgens de letters van het alfabet. Het geeft een prachtig inkijkje in het universum van J.A. Deelder. Ari doet de naam Deelder eer aan, de begeleidende teksten die zij bij de objecten schreef zijn scherp, gevat en ontroerend en soms even zwart als het zwartste zwart van haar vader.

Boekennieuws

Zilveren Griffels en Penselen 2022 uitgereikt

22-6-2022 De prijzen voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar zijn vandaag uitgereikt tijdens een feestelijke boottocht met de..

Winnaars Nederlandse Thrillerprijzen bekend

9-6-2022 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Zilveren..

Gegijzeld van Chinouk Thijssen wint de prijs van de Jonge Jury 2022

9-6-2022 De winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2022 is het boek Gegijzeld van Chinouk Thijssen. Voorafgaand aan de Dag van de Jonge..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris