Leesteken Nieuwsbrief

Ontvangt u onze LeestekenNieuwsbrief al? Aanmelden kan hier!

Onze tips voor de Kinderboekenweek!

   
 

Graag willen wij in het kader van de Kinderboekenweek twee nieuwe boeken in het zonnetje zetten: Egalus van Marije Tolman en Misjka van Edward van den Vendel.

Egalus - Marije Tolman

Marije Tolman levert met het speciale Kinderboekenweek prentenboek Egalus een heuse parel. Het verhaal alleen al is prachtig: Egalus leeft in de Sjeestijd, maar heeft nooit haast. Hij houdt van de natuur en prikt de rommel uit het bos, de rommel wordt alleen meer en meer en op een dag kan hij het niet meer houden en valt op zijn rug. Geschrokken helpen de dieren Egalus weer overeind en uitgeput in zijn huis, valt hij een diepe winterslaap. Wanneer hij ontwaakt, is het bos niet meer zoals het was……

Maar ook de vormgeving is wonderschoon. Als geen ander weet ze de schoonheid van de natuur te vatten in haar prenten en gebruikt daarbij verschillende technieken: ze maakt natuurfoto’s die in twee kleuren (roze en blauw) worden afgebeeld. Vervolgens tekent ze daarin dieren in neonkleuren (let hierbij op de details!).

 

Misjka - Edward van den Vendel

Misjka is het dwergkonijn dat bij het gezin van Roya komt wonen. Nadat ze zijn gevlucht uit Afghanistan en 5 jaar hebben moeten wachten tot ze hier een verblijfsvergunning kregen, hebben ze eindelijk een huis waarin ze mogen blijven wonen. Zodra we beginnen te lezen, zijn we onderdeel van het warme gezin van Roya: haar vader, moeder en haar drie grotere broers. Het huis wordt verrijkt met de komst van Misjka en wanneer Misjka op een dag kwijtraakt voel je mee in de paniek en wanhoop. Prachtig hoe via Misjka het verhaal van het gezin vertelt wordt en Edward van den Vendel laat zien dat hij niet voor niets 1 van onze favoriete kinderboekenschrijvers is. Zonder opsmuk een rijk, ontroerend, prachtig verhaal optekenen, waarbij de personages haast lijfelijk naast je lijken te staan. De illustraties van Annet Schaap geven daarbij een mooie verdieping en zijn wonderschoon!

 

 

Het Leesteken in de Boekenraad van de Volkskrant!

Een mooi interview in de Volkskrant en na de zomer is Henk nieuw lid van de Boekenraad van De Volkskrant!

 

Volg ons ook op onze socale media voor actuele tips

 

Via Facebook en Instagram geven wij dagelijks tips, dus volg ons ook daar, dat vinden wij leuk!

Agenda

30
okt
Schrijvers op de Planken met Judith Koelemeijer In haar nieuwste boek (bejubeld als meesterwerk in de media!) beschrijft Judith het leven van Etty Hillesum. Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Etty.. Meer informatie
19
nov
SINGEERSESSIE NICCI FRENCH! Het legendarische koningspaar van de thrillerwereld Nicci French komt zaterdag 19 november van 16.00 - 17.00 uur bij ons signeren! Vanaf 18 oktober is er een speciale luxe editie van nieuwe.. Meer informatie
27
nov
Schrijvers op de Planken met Thom Hoffman De jarenlange zoektocht van Thom Hoffman (acteur, fotograaf en schrijver) naar het werkelijke Indië, vanaf het begin van de VOC tot aan de onafhankelijkheid van Indonesië, vindt zijn eindpunt in zijn.. Meer informatie
banner banner

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 t/m 13 okt 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Nobelprize Literature 2022 uitgereikt aan Annie Ernaux

6-10-2022 Dat werd zojuist bekendgemaakt op de Zweedse Academie in Stockholm. Ernaux (1940) krijgt de belangrijkste literaire onderscheiding..

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022 bekend

29-9-2022 De Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek, gaat naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Raoul..

Auteur Hilary Mantel (70) overleden

23-9-2022 De Britse auteur Hilary Mantel is overleden. Ze is gisteren in het bijzijn van familie en vrienden "plotseling maar vredig"..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris