Leesteken Nieuwsbrief

Ontvangt u onze LeestekenNieuwsbrief al? Aanmelden kan hier!

Boekpresentatie Bianca Bartels - Brood op de plank

 

31 maart verschijnt Brood op de plank, geschreven door Bianca Bartels. Een familiekroniek van drie generaties warme bakkers, die zich voor een groot deel in Purmerend afspeelt!

'De warmste bollen! De vrolijkste bollen! De gelukkigste bollen!' Bianca Bartels wist als kind al hoe je klanten de winkel in moest lokken. Hoe kan het ook anders met drie generaties bakkers aan vaders- en moederszijde. Brood, heel veel brood is er gebakken, vanaf 1903 door overgrootvader Arnold Bartels in Purmerend, Breedstraat 9 (60 meter bij Het Leesteken vandaan!), tot 1997 door vader Frans Bartels, die genoodzaakt was het familiebedrijf in Amsterdam te beëindigen.
Brood op de plank is een intrigerend familieverhaal over trotse broodbakkers. Over het ambacht, nieuwe producten bedenken, winkelsluitingswetten, de oorlog overleven, regelgeving, de volkorenbroodhype, concurrentie van supermarkten, klagende buren, altijd netjes zijn voor de klanten en nooit zeuren of opgeven. En natuurlijk over elke dag weer vol overgave vers brood bakken, ons dagelijks brood.

 

Brood op de plank is een hartverwarmend boek voor de lezers van onder meer Het Pauperparadijs en de Gouden Jaren.

Bianca presenteert haar boek zondag 16 april om 12.00 uur in 't Stamhuis (Kerkstraat 11). Zij wordt geïnterviewd door haar Purmerendse achterneef Alex Bartels en zal ook beeldmateriaal laten zien. Na afloop is er gelegenheid tot aanschaf van het boek en het laten signeren ervan. Toegang is vrij, maar wel graag aanmelden via [email protected] of 0299 771834.

Volg ons ook op onze socale media voor actuele tips

 

Via Facebook en Instagram geven wij dagelijks tips, dus volg ons ook daar, dat vinden wij leuk!

Agenda

16
apr
Boekpresentatie Bianca Bartels - Brood op de plank 31 maart verschijnt Brood op de plank, geschreven door Bianca Bartels. Een familiekroniek van drie generaties warme bakkers, die zich voor een groot deel in Purmerend afspeelt! 'De warmste bollen! De.. Meer informatie
banner banner

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Shy | Max Porter | 9789403110325 € 21,99
Ik ben | Sam Bettens | 9789493248878 € 21,99
Lessen | Ian McEwan | 9789463361606 € 27,50

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 31 maart t/m 7 april

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Deel 2 van de Waldfriede-serie

Lichtpunt

Corina Bomann

€ 22,99
Via het leven en de liefdes van het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis komt dertig jaar Berlijnse geschiedenis tot levenBerlijn, 1929. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt dreigt de toekomst er radicaal anders uit te gaan zien. Nu een nieuwe golf van werkloosheid en armoede plaatsvindt vallen mensen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. Directeur Louis Conradi voelt de veranderingen aan en houdt de sympathie voor de partij angstvallig in de gaten. De constante zorgen eisen hun tol: Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit, maar hij moet zich sterk houden voor zijn patiënten en zijn personeel. En dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna.De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner is een frisse wind door het ziekenhuis, zeker als er iets moois opbloeit tussen haar en dokter Rudolph Kirsch. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst: Kirsch is Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net zich steeds dichter sluit?In de pers‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC‘Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Boekennieuws

Gouden boek voor De Zoete Zusjes moppenboek

31-3-2023 De Zoete Zusjes moppenboek van Hanneke de Zoete is bekroond met een Gouden Boek. Van het moppenboek, verschenen bij Kosmos..

Shortlist Hebban Thrillerprijs 2023 bekend

16-3-2023 De genomineerden voor de Hebban Thrillerprijs 2023 zijn bekend. De volgende titels maken kans op de prijs: Het verkeerde meisje..

Gouden Boeken voor Rutger Vink en Thomas van Grinsven

16-3-2023 YouTubers Rutger Vink en Thomas van Grinsven ontvingen maar liefst twee Gouden Boeken. Van zowel De magische halsband als De..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris