Maand van het Natuurboek

Bewonder met je neus in de boeken al het moois wat de natuur te bieden heeft

Uitgeverij Atlas Contact heeft de maand april uitgeroepen tot Maand van het Natuurboek om zo het natuurboek in een voorjaarszonnetje te zetten. Ter gelegenheid van deze feestelijke maand doneert de uitgeverij per verkocht natuurboek (uitgegeven door Atlas Contact) € 1,- aan Trees for all. Trees for All plant bomen in Nederland én in het buitenland. Plant je mee? Zo draag je bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

In prijs verlaagd t/m 30 april van € 22,99 naar € 15,-

Drinkbare rivieren

Li An Phoa ; Maarten van der Schaaf

€ 15,00
‘Drinkbare rivieren’ van Li An Phoa en Maarten van der Schaaf, is Li An’s verhaal van een nieuw natuur besef. Al tijdens haar jeugd in een dichtbebouwde voorstad verwondert Li An Phoa zich over de wildernis in de buurt, het mos tussen de stoeptegels en de reigers bij de sloten. Als twintiger trekt ze de echte wildernis in. Tijdens een kanotocht door het Canadese Noordpoolgebied ontdekt ze dat ze rechtstreeks uit de rivier kan drinken. Maar als ze drie jaar later terugkeert kan dat niet meer: de rivier is vergiftigd, het ecosysteem verstoord. Die ervaring vormt het begin van ‘Drinkable Rivers’, een ambitieus initiatief waarmee Phoa wereldwijd aandacht vraagt voor het belang van gezonde rivieren en mensen aanspoort tot actie. In dit boek neemt ze de lezer mee op haar avonturen langs rivieren op vier continenten en combineert ze reisverhaal, memoir, reportage en overpeinzing. Te voet legt Phoa meer dan 15.000 kilometer af en ze ervaart de diepe verbondenheid tussen alles wat leeft. Met haar originele blik en ontwapenende aanpak stelt ze doorlopend de vraag: hoe kunnen onze rivieren weer drinkbaar worden?

Gratis magazine Natuur voor Echte lezers

Voor de liefhebbers ligt er in de boekhandel het gratis magazine Natuur voor Echte Lezers met daarin artikelen, interviews en leesfragmenten van nieuwe natuurboeken.

Nog meer boeken met als thema natuur

Bekijk alle boeken
pro-mbooks2 : libris