Maand van het Natuurboek

Bewonder met je neus in de boeken al het moois wat de natuur te bieden heeft

De maand april is inmiddels al weer een tijd bekend als de Maand van het Natuurboek. Op deze manier wordt het natuurboek in een voorjaarszonnetje te zetten. Ter gelegenheid van deze feestelijke maand doneren de uitgeverijen Atlas Contact en Terra Lannoo per verkocht natuurboek (uitgegeven door deze uitgeverijen) € 1,- aan Trees for all. Trees for all plant bomen in Nederland én in het buitenland. Plant je mee? Zo draag je bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden

Voor de liefhebbers ligt er in de boekhandel het gratis magazine Natuur voor Echte Lezers met daarin artikelen, interviews en leesfragmenten van nieuwe natuurboeken.

In prijs verlaagd van 1 t/m 30 april van € 24,99 naar € 15,-

Vos & ik

Catherine Raven

€ 15,00
‘Vos en ik’ vertelt het bijzondere verhaal van Catherine Raven en haar viervoetige vriend. De troost die natuur kan bieden was de jonge Raven al bekend. Maar ze had er niet op gerekend ooit nog eens vriendschap met een vos te sluiten. En toch is dat wat haar overkomt nadat ze een huisje bouwt in de wildernis van het bergachtige Montana (VS). Er gaan weken voorbij zonder dat ze iemand ziet, maar elke dag om kwart over vier in de middag komt Vos langs en zij leest hem voor. Hoewel ze zich niet per se eenzaam voelt in het ruige landschap, begint ze toch uit te kijken naar zijn bezoek. Als biologe weet ze dat ze dieren geen menselijke eigenschappen hoort toe te dichten, maar Vos is een goede luisteraar. Naarmate hun relatie zich ontwikkelt en het vertrouwen groeit, blijkt Vos Catherine ook iets te vertellen te hebben. Maar vrienden zijn niet onfeilbaar en kunnen niet alles oplossen – sommige dingen zal Catherine zelf moeten doen. In deze even realistische als betoverende fabel leer je de wilde natuur, de pijn van verlies en de kracht van doorzettingsvermogen, vriendschap en gehechtheid op een nieuwe wijze kennen.

In prijs verlaagd van 1 t/m 30 april van € 32,50,- naar € 24,99

De bonte verzameling beestjes in je tuin

François Lasserre

€ 32,50
Dit geïllustreerde boek laat de 100 belangrijkste insecten zien die om ons heen leven. Met informatie over bekende diertjes, zoals bijen, lieveheersbeestjes en vlinders, maar ook over de minder bekende soorten, zoals de gouden karabijnkever en de eendagsvlieg. Van elk insect wordt in een pagina een karakterschets gegeven. De bijbehorende illustratie en het schema over wat het insect zelf eet en wie het insect vervolgens weer eet, maakt de informatie compleet. Een boek om met meer respect en aandacht naar de unieke en ecologisch belangrijke insecten om ons heen te kijken!

Nog meer boeken met als thema natuur

Bekijk alle boeken
pro-mbooks3 : libris