PeZZi PaZZi

Welkom bij PeZZi PaZZi

Eigenaresse Angelique Salvaggio heet u van harte welkom in de sfeervolle boekhandel in de leukste winkelstraat van Weesp.  Sinds 1 september 2018 is PeZZi PaZZi gevestigd in een monumentaal pand op nummer 46 in de Slijkstraat. We richten ons op mooie jeugdboeken en literatuur.

Wij helpen u graag in de winkel maar tevens online aan e-books, luisterboeken en gewenste bestellingen. 

Winkel en online

Graag geven wij advies over een passend boek voor degene die u wilt verrassen met een prachtig cadeau. Ook hebben we een divers assortiment met cadeauartikelen voor jong en oud, waaronder de prachtige knutsel- en stickerpakketjes van Djeco, logische denkspelletjes van Smartgames en de kaarstpelletjes van o.a. 999 games en Black Stories. U kunt ook bij ons terecht voor de wenskaarten/boekjes van Kakkerlakjes, Grafiquelien, Bloom your message en Forever Cards.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle acties, lezingen en nieuw te verschijnen boeken!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief >

 

ACTUELE OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m vrijdag 9:30 -17.30 u

Zaterdag 9:30 - 17:00 u

 

BESTELLEN

Het is altijd mogelijk om boeken te bestellen via de website. U kunt tijdens het bestellen betalen, maar het is ook mogelijk om contactloos te pinnen in de winkel.

Vragen?
Bel naar 0294 769007. We zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag van 9.30-17.30 uur.

 

KINDERBOEKENWEEK

Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Voor ons altijd één van de leukste en gezelligste weken van het jaar. We hebben ook dit jaar weer een aantal leuke activiteiten op het programma:

* Stinkhond & Plattekat speurtocht door het centrum van Weesp (5 - 10 jaar) - woensdag 12 oktober

* Kleurwedstrijd Nijntje voor de kleinsten onder ons; kom de plaat halen in de winkel!

* Boomhut Zoek de Verschillen Wedstrijd (5-10 jaar). Ook af te halen in de winkel.

 

SPAREN VOOR DE SCHOOLBIBLIOTHEEK

Een speciale actie rondom de Kinderboekenweek is het sparen voor de schoolbibliotheek. Ouders, scholen en kinderen kunnen door de aankoop van boeken in onze winkel sparen voor de schoolbieb. Lever je bon in bij de school en zij kunnen van het totaal van de ingeleverde bonnen 10% besteden aan de aankoop voor boeken. Dus let op en lever je bon in bij de school!

 

WEESP / OEKRAÏNE

Ook in Weesp gebeuren er prachtige dingen voor Oekraïne: Schrijver Rindert Kromhout heeft een oude Oekraïense volksvertelling bewerkt; deze is vervolgens in het Oekraïens vertaald en in beide talen in een prachtig geïllustreerd boekje opgenomen. Rindert heeft het boekje Serko en de Wolf aan Marieke Zeeman aangeboden, die les geeft aan Oekraïense vluchtelingenkinderen in Weesp. Zo kan Marieke samen met de kinderen het boek lezen!
Het boekje is bij ons te koop, de opbrengsten gaan volledig naar de vluchtelingen.

 

 

 

 

Assortiment

WHITE GOBLIN / DJECO / SMART GAMES

Naast boeken, agenda's en kalenders hebben wij ook een ruim assortiment aan spellen en knutselspullen, zoals de mooie, uitdagende spellen van White Goblin, leuk voor diverse leeftijden en samenstellingen. We hebben o.a Sushi Go, Qwixx, The Game, Codenames en The Mind. Daarnaast hebben we het prachtige origamiwerk van Djeco, de IQ spellen van Smart Games in huis en de nieuwe spannende puzzels van Ravensburger. Het zijn stuk voor stuk prachtige presentjes om te geven en te krijgen!

 

              

 

WEESP

Diefstal en Moord - een nieuw boek van Weesper auteur Frank Franke over drie vrienden, die samen avonturen beleven in Weesp in de jaren vijftig. De auteur beschrijft delen van Weesp die in de loop van de jaren zijn verdwenen, veranderd of gewijzigd zijn. Met deze details uit het historische Weesp hoopt Franke dat het boek leerzaam is, maar ook dat het Weesp van die tijd tot leven wordt gewekt alsof er een film wordt afgespeeld.

 

Kent u de Weesper Monumentjes al? Een hele bijzondere kaartenserie, gemaakt door Simone Bijlard - in een box.

 

 

 

white text

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Nobelprize Literature 2022 uitgereikt aan Annie Ernaux

6-10-2022 Dat werd zojuist bekendgemaakt op de Zweedse Academie in Stockholm. Ernaux (1940) krijgt de belangrijkste literaire onderscheiding..

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022 bekend

29-9-2022 De Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek, gaat naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Raoul..

Auteur Hilary Mantel (70) overleden

23-9-2022 De Britse auteur Hilary Mantel is overleden. Ze is gisteren in het bijzijn van familie en vrienden "plotseling maar vredig"..
Lees verder

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 t/m 13 okt 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks
pro-mbooks2 : libris