Welkom bij Pantheon Boekholt

Pantheon Boekhandel is onderdeel van Boekholt Boekhandels en is gevestigd aan de Sint Antoniesbreestraat in de Nieuwmarktbuurt. Pantheon heeft een gezichtsbepalende literatuurafdeling, een groot assortiment kookboeken, kinderboeken, thrillers, boeken over Amsterdam, en een uitgebreide non-fictie afdeling. Op de 1e verdieping bevindt zich reisboekhandel Boekholt A la Carte, de meest gespecialiseerde reisboekhandel van Amsterdam.

Wanneer u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans de volgende dag. Uiteraard kunt u uw boeken thuis laten bezorgen, ook dan heeft u ze de volgende dag in huis.

over Pantheon   tips   activiteiten   nieuwsbrief

     

 

Adres

Pantheon Boekholt 
Sint Antoniesbreestraat 134
1011 HB Amsterdam
020-622 94 88

[email protected]

Openingstijden

Maandag 11.00 - 18.00 uur
Dinsdag 9.00 - 18.00 uur
Woensdag 9.00 - 18.00 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 18.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur

 

Agenda

16
okt
Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek We gaan de natuur in deze Kinderboekenweek! Van 5 tot 16 oktober 2022 dompelen we ons onder in kinderboeken en alles wat groen is. Meer informatie
31
okt
Maand van de geschiedenis Oktober is de Maand van de geschiedenis. Dus we duiken de historie in!  Meer informatie

Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek

Deze Kinderboekenweek gaan we de natuur! Van 5 tot 16 oktober 2022 dompelen we ons onder in kinderboeken en alles wat groen is. Krijg het Kinderboekenweekgeschenk van 'Waanzinnige Boomhutverhalen', geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton, de schrijvers van de Boomhuttenreeks. Koop dat mooie prentenboek 'Egalus' voor slechts €8,25 en lees alles over de Gouden, Zilveren en Bronzen Griffelswinnaars - de boeken die verkozen werden tot de beste en mooiste kinderenboeken van afgelopen jaar, zie hier.  

Maand van de geschiedenis

Oktober is de Maand van de geschiedenis. Ons verleden helpt ons het heden in te kleuren en te bevatten. Dit jaar doen we dat aan de hand van het thema Wat een ramp! Welke crises troffen de mensen en hoe reageerde men daarop? Wat voor effect had de rampspoed op de jaren, decennia of eeuwen daarna ? Hoogleraar veiligheid en (contra)terrorisme Beatrice de Graaff schreef er het thema-essay over. In 'Crisis!' geeft ze een historisch overzicht van het beleid en de reactie van de overheid bij grote rampen, dat mogelijk een handvat kan bieden voor toekomstige crisisbeheersing. Het essay is te koop voor €4,99 en alleen af te halen in de winkel. Op=op. 

30 oktober wordt weer het beste historische publieksboek van afgelopen jaar gekozen. Juryvoorzitter Thom de Graaf reikt tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT de Libris Geschiedenis Prijs 2022 uit. Hier vindt u de shortlist en leest u meer over de Maand van de Geschiedenis.

Vacature assistent-bedrijfsleider De Dolfijn

Onze zusterboekhandel De Dolfijn zoekt een assistent-bedrijfsleider. De Dolfijn is een goed gesorteerde, kleine algemene boekhandel in het centrum van Amsterdam. Grootsteedse allure gaat hand in hand met een gezellige, ongedwongen sfeer. Kenmerkend voor De Dolfijn is het zeer gevarieerde en ruime aanbod en de persoonlijke, deskundige advisering aan klanten. Niet voor niets hebben wij een omvangrijke, trouwe klantenkring.

Om het team te versterken zoeken ze een Assistent-bedrijfsleider voor 32 - 38 uur per week. Lees hier meer over de functie en hoe te solliciteren.

Pas uitgepakt

Bekijk alle boeken

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 t/m 13 okt 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Nobelprize Literature 2022 uitgereikt aan Annie Ernaux

6-10-2022 Dat werd zojuist bekendgemaakt op de Zweedse Academie in Stockholm. Ernaux (1940) krijgt de belangrijkste literaire onderscheiding..

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022 bekend

29-9-2022 De Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek, gaat naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Raoul..

Auteur Hilary Mantel (70) overleden

23-9-2022 De Britse auteur Hilary Mantel is overleden. Ze is gisteren in het bijzijn van familie en vrienden "plotseling maar vredig"..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris