december

Lezing door Jaqcueline Duurland over haar boek Vinosofie - Een proeve van denken en drinken

zaterdag 16 december 2023

Interessante lezing van Jaqcueline Duurland over de relatie tussen filosofie en een goed glas wijn. Met na afloop onze kerstborrel! Uiteraard met een goed glas wijn. Om 16:00 start de lezing, om 17:00 kerstborrel.

Over Vinosofie:

Praten over ‘de zin van het leven’ onder het genot van een glas wijn. Dit is het beeld dat veel mensen van filosofie hebben. In werkelijkheid is filosoferen een pittige denkinspanning die niet altijd goed verenigbaar is met de roes van het drinken. Jacqueline Duurland, een filosoof die van een goed glas wijn houdt, vindt dit wankele evenwicht al belicht door grote filosofen in de oudheid, en heeft zich verdiept in wijnwijsheid in al haar facetten. In het hoogst originele Vinosofie laat ze zien hoe wijn inspireert tot filosoferen. Ze neemt bekende thema’s uit de wijnwereld als vloeiende ingang tot een praktische levensfilosofie: van wijntranen en ouderen tot troostdrinken en zielenroerselen.

Vinosofie is soepel en toegankelijk voor de beginnende denker en drinker, maar bevat genoeg finesse voor de connaisseur.

Jacqueline Duurland schreef voor diverse media en was als docent verbonden aan de UvA. Zij geeft lezingen en colleges voor de Filosofiefabriek en de Vrije Academie, en zet zich in om filosofische inzichten toegankelijk te maken voor een groter publiek.

 

Meer informatie