Vrienden van Lovink

Van links naar rechts: Ad Borggreve, Reinout Tonneyck, Gijs van Dalfsen, Erna Ruiter, Loes Lourens, Joska Groen.

Van links naar rechts: Ad Borggreve, Reinout Tonneyck, Gijs van Dalfsen, Erna Ruiter, Loes Lourens, Joska Groen.

Een vriendenstichting omdat Lovink meer is dan een winkel!

Ja, het gaat gelukkig goed met de boekhandel Lovink. Daar zijn wij ontzettend blij mee, want Lovink is meer dan een winkel waar je boeken koopt. Het is al jaren een belangrijke plek in Lochem waar boekenliefhebbers elkaar ontmoeten. In 175 jaar Lovink wisten ongelooflijk veel schrijvers Lochem te vinden en is er menig feestje gevierd. Boeije Jansen – grote drijvende kracht van de laatste 40 jaar - stopte vanwege zijn leeftijd, maar door de oprichting van Stichting Boekhandel Lovink kon onze favoriete boekwinkel gelukkig behouden blijven. Met de boekverkoop zit het dus wel goed, en nu – na Corona – zijn er ook alweer de eerste ontmoetingen met schrijvers (via livestream). Heel fijn, maar in deze tijden van internet is een florerende lokale boekwinkel met goede en gezellige culturele bijeenkomsten niet vanzelfsprekend. Met de oprichting van de Stichting Vrienden van Boekhandel Lovink willen we onze waardering laten blijken en willen we ook echt support bieden waar dat kan.  

Feest voor 175 jaar Lovink en andere activiteiten

In de afgelopen periode hadden we uiteraard last van Corona. Leuke ontmoetingen met schrijvers zaten er daarom helaas niet in, maar we hebben niet stil gezeten. We hielpen bij de bezorging van de boeken als fietskoerier en we waren actief bij de opzet van een tweede dependance van Lovink in het aantrekkelijke Studio 16 in Neede. (De eerste zit in Diepenheim). In oktober bestaat Boekhandel Lovink echter 175 jaar: heel bijzonder. Het ziet ernaar uit dat we dan weer een feestje kunnen gaan vieren. De voorbereidingen zijn in volle gang en we hopen dan ook zo snel mogelijk het programma te kunnen presenteren. 

Nieuwsbrief

Alle vrienden en vriendinnen ontvangen met enige regelmaat een nieuwsbrief met wat de Vrienden hebben kunnen doen, en wat op stapel staat. Heb je ook goede ideeën of wil je meehelpen dan horen we dat uiteraard graag.  

Word ook vriend of vriendin!

Zoals iedereen weet, kost het organiseren van activiteiten inzet en geld. Alle hulp daarbij is welkom. We zijn al met ongeveer 100 vrienden/vriendinnen. Wil je ook vriend of vriendin worden? Heel graag. Stuur een mail naar [email protected] en geef daarbij je naam, (email)adres en eventueel telefoonnummer door. Direct doneren kan ook op bankrekeningnummer NL 14 RABO 0130854549 t.n.v. Vrienden van Boekhandel Lovink. Voor € 25 per jaar steun je ons al. Meer doneren mag natuurlijk ook altijd.

Van harte welkom bij de Vrienden van Lovink,

Gijs van Dalfsen (voorzitter),
Erna Ruiter (secretaris)
Reinout Tonneyck (penningmeester)
Ad Borggreve
Loes Lourens
Joska Groen

 

 

[bijschrift foto] We hebben het afgelopen jaar de bloemetjes wel letterlijk buiten gezet met deze fleurige geraniums boven de entree van de winkel.

pro-mbookslibr3 : libris