Ballonnen voor de winkel

EEN VRIENDENSTICHTING omdat Lovink meer is dan een winkel!

Boekje 175 jaar bestaan
Boekhandel Lovink is meer dan een winkel waar je boeken koopt. Het is al jaren een belangrijke plek in Lochem waar boekenliefhebbers elkaar ontmoeten. In 178 jaar Lovink wisten ongelooflijk veel schrijvers Lochem te vinden en is er menig feestje gevierd. 

Aanleiding
Boeije Jansen – grote drijvende kracht van de boekhandel - stopte vanwege zijn leeftijd, maar door de oprichting van Stichting Boekhandel Lovink kon onze favoriete boekwinkel behouden blijven. Gelukkig maar want in deze tijden van internet is een florerende lokale boekwinkel met goede en gezellige culturele bijeenkomsten niet vanzelfsprekend. Met de oprichting van de Stichting Vrienden van Boekhandel Lovink willen we onze waardering laten blijken en ook echt support bieden waar dat kan. 

Jubileumweekend
Zo hebben we in oktober 2021 een feestweekend georganiseerd om de verjaardag van 175 jaar Boekhandel Lovink te vieren en we mochten ons gelukkig prijzen met de speciale uitgave van een Feestbundel, waaraan tal van belangrijke schrijvers en kunstenaars mee wilden werken en ook mensen uit de boekhandel zelf die (nog steeds) nauw bij de boekhandel zijn betrokken. Deze bundel is en wordt gratis verstrekt aan de vrienden. Voor anderen is hij te koop voor 9.99 euro. Een prachtige uitgave én een collectorsitem.
Alle vrienden en vriendinnen ontvangen met enige regelmaat een nieuwsbrief met wat de Vrienden hebben kunnen doen, en wat op stapel staat. Heb je ook goede ideeën of wil je meehelpen dan horen we dat uiteraard graag.  
Ja ik word ook graag vriend of vriendin!
Zoals iedereen weet, kost het organiseren van activiteiten inzet en geld. Alle hulp daarbij is welkom. We zijn al met zo’n 175 vrienden/vriendinnen. Wil je ook vriend of vriendin worden? Heel graag. Stuur een mail naar [email protected] en geef daarbij je naam, en eventueel adres en telefoonnummer door. Voor € 25 per jaar steun je ons al. Meer mag natuurlijk altijd.
Van harte welkom bij de Vrienden van Lovink,

Gijs van Dalfsen (voorzitter), Erna Ruiter (secretaris), Jan van den Belt (penningmeester), Reinout Tonneyck en Loes Lourens

Meest recente nieuwsbrief

Nieuwsbrief maart 2024

Hostname: pro-mbooks3