september

Gedichten lezen bij Quist

zaterdag 12 september 2020
Gedichten lezen is proeven van woorden. Sommige smaken naar meer, andere moet je leren eten. Wat maakt dat een gedicht je aanspreekt? Hoe doe dat eigenlijk, gedichten lezen? Welke middelen gebruikt de dichter om zijn boodschap over te brengen?
Poëzie is zo moeilijk nie, schreef Herman Finkers. En gelijk heeft ie.
Met Hanneke Stuart en Rianne Acda, van Schrijven en Schrappen, zoek je antwoorden op deze vragen met de bedoeling meer van de gedichten te genieten. Iedere keer is er een ander thema.
Op de eerste bijeenkomst op 12 september kiezen zij voor de gelauwerde schrijfster Marieke Lucas Rijneveld.
Meer informatie

Bookstore Day 2020

zaterdag 12 september 2020
Op zaterdag 12 september 2020 vindt de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day plaats. In totaal doen zo’n 150 zelfstandige boekwinkels door het hele land doen eraan mee.
Sinds het ontstaan van de Nederlandse Bookstore Day, in april 2017, is deze dag uitgegroeid tot een landelijke feestdag voor de onafhankelijke boekhandel. In de afgelopen maanden, waarin velen noodgedwongen thuis zaten, is juist die boekhandel van grote waarde gebleken. Hier vond je boeken om de tijd te doden of je angst te bezweren, om in te vluchten of bij weg te dromen.
Meer informatie

Kinderboekenweek bij Quist

woensdag 30 september 2020

En toen? Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken...

Ook al staan we dit jaar niet met een boekentafel op de scholen zullen we er toch een feestelijke week van maken! Op veel basisscholen in Bergen op Zoom en omgeving doen ze mee met onze actie: Spaar voor je Schoolbibliotheek. Vraag ernaar op je school.

We hebben een aantal extra maatregelen genomen om het voor jullie en ons in de winkel gezellig maar veilig te houden. 

 

Meer informatie